Οι Νικητές για τις 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση: «Ένας εχθρός του λαού» στο Studio Μαυρομιχάλη / Αθήνα

SHARE

Το MAXMAG και το Studio Μαυρομιχάλη σας προσφέρουν έπειτα από κλήρωση 5 διπλές προσκλήσεις για την Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 20:00 για την παράσταση «Ένας εχθρός του λαού» . Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώστε στην παρακάτω φόρμα τα στοιχεία σαςΟι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα μετά την κλήρωση.

Τα ονόματα των νικητών για τις 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση είναι:

1. ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ
2. ΕΥΔΟΞΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
3. Ματθαίος Μανουσάκης
4. Γιωργος Μουρατογλου
5. Δήμητρα Αλεξοπούλου

Οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα για το πώς θα παραλάβουν την πρόσκληση τους μέσω από το email που μας έδωσαν κατα τη συμμετοχή τους.


Ένας εχθρός του λαού

Πληροφορίες παράστασης:

Ένα από τα διαχρονικότερα έργα Ερρίκου Ίψεν «Ένας εχθρός του λαού» ανεβαίνει από τον Θεατρικό Οργανισμό «Νέος Λόγος» στο Studio Μαυρομιχάλη, το οποίο γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:00 και 21:00, αντίστοιχα. Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στο Φώτη Μακρή, ο οποίος παίζει και στην παράσταση. Μαζί του στην παράσταση «Ένας εχθρός του λαού» παίζουν Στέλλα Κρούσκα, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Μαριέλα Δουμπού, Γιώργος Κυριαζόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Νίκος Αργυριάδης, Γιάννης Γαβρίλης.

Όλα ξεκινούν όταν ο γιατρός, Τόμας Στόκμαν, ανακαλύπτει ότι τα πολυτελή ιαματικά λουτρά, που προσελκύουν πάρα πολλούς τουρίστες, είναι μολυσμένα. Αυτή η ανακάλυψη θα φέρει αναστάτωση τόσο στην πόλη όσο και στην οικογένειά του. Η πρώτη του σκέψη είναι να γράψει και να δημοσιεύσει στην τοπική εφημερίδα ένα άρθρο, στο οποίο θα αναφέρει το πρόβλημα. Αν και στην αρχή οι δημοσιογράφοι ήταν θετικοί στη δημοσίευση, έπειτα από την μεσολάβηση της δημάρχου και αδερφής του ιατρού, οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν την δημοσίευσή του. Έτσι, η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία συνεργάζονται για να συγκαλύψουν το πρόβλημα των ιαματικών πηγών. Στην ανοιχτή συνέλευση που έγινε κανείς δεν υπερασπίστηκε τον γιατρό. Καθώς ήταν «Ένας εχθρός του λαού».

Advertisement

Στην παράσταση «Ένας εχθρός του λαού» παρατηρούμε αρκετά σύγχρονα στοιχεία, τα οποία κάνουν την παράσταση πιο προσιτή στο νεανικό κοινό. Ελάχιστα σκηνικά συνθέτουν την εικόνα του έργου. Είναι μια παράσταση που αφήνει σε αρκετά σημεία το κοινό χωρίς ανάσα. Σ΄αυτό συμβάλουν οι δυναμικές ερμηνείες των ηθοποιών, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα συναισθήματα αγανάκτησης και απόγνωσης στο κοινό. Ο σκηνοθέτης, Φώτης Μακρής, προσδίδει στο έργο μια νέα και πρωτότυπη ματιά.

Το έργο του Ερρίκου Ίψεν αποτελεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας, που έχει αποδοθεί με ένα ξεχωριστό τρόπο. Η παράσταση «Ένας εχθρός του λαού» ανεβαίνει στο Studio Μαυρομιχάλη μέχρι τον Απρίλιο. 

Συντελεστές

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Δραματουργική επεξεργασία – κείμενο παράστασης: Φώτης Μακρής – Στέλλα Κρούσκα
Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Μπενάκη
Μουσική επιμέλεια: Στέλλα Κρούσκα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Παίζουν: Φώτης Μακρής, Στέλλα Κρούσκα, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Μαριέλα Δουμπού, Γιώργος Κυριαζόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Νίκος Αργυριάδης, Γιάννης Γαβρίλης

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG