Το χαμένο κουτί των ονείρων της Βάσιας Κοτσόργιου

Το χαμένο κουτί των ονείρων

Μια και έναν καιρό, ζούσε σε ένα μέρος μαγικό, μια όμορφη νεράιδα. Το μέρος όπου ζούσε η νεράιδα, ήταν μια γαλάζια σπηλιά, την οποία η ίδια είχε χτίσει από ένα τμήμα του ουρανού και λίγο ήλιο. Συντροφιά της, πολύχρωμες πεταλούδες με μενεξεδένια φτερά.  Έξω από τη σπηλιά, ξεχύνονταν ορμητικά ένα μαύρο ποτάμι, μέσα στο οποίο η μικρή νεράιδα πετούσε τις κακές σκέψεις της.  Στο πλάι της σπηλιάς, είχε φυτρώσει ένα δέντρο που πάνω του είχαν κάνει την εμφάνισή τους τρία μικρά όνειρα και αρκετά ροζ και κίτρινα μπαλόνια. Η μικρή νεράιδα, είχε βάλει στόχο να γεμίσει το δεντράκι της με πολλά όμορφα όνειρα, ώστε να μη χρειάζεται καθόλου να ρίχνει στο ποτάμι τις μαύρες σκέψεις της. Ένα όμορφο πρωινό, όπου ο ήλιος έκαιγε, οι φίλες της οι πεταλούδες, αποφάσισαν να βγουν από τη σπηλιά και να πάνε σε ένα μακρινό νησί για να φέρουν στη νεράιδα λίγα όνειρα για να βάλει στο δέντρο της. Το νησί αυτό είχε ένα πολύ άγριο δάσος μέσα στο οποίο κάπου ήταν κρυμμένο ένα μαγικό κουτί με όνειρα, αλλά και ένα μαύρο κουτί με σκέψεις. Οι πολύχρωμες πεταλούδες, άρχισαν να ψάχνουν για το κουτί των ονείρων της νεράιδας. Μέρες και νύχτες περνούσαν ψάχνοντας το κουτί, αλλά τίποτα. Συνάντησαν στο δρόμο τους αρκετά ζωάκια, ανάμεσα σε αυτά ήταν μια  τεμπέλα αγελάδα, ένα ζωηρό ελεφαντάκι και μια γκρινιάρα κουνέλα.

«Μήπως είδατε ένα πολύχρωμο κουτί με έναν ωραίο ροζ φιόγκο;», ρώτησε μια από τις πεταλούδες.

«Και τι ξέρουμε εμείς από πολύχρωμα κουτιά και φιόγκους; Τι είναι αυτά που λέτε; Δε καταλαβαίνω τίποτα!», απάντησε η γκρινιάρα κουνέλα.

«ΚΟΥΤΙ!!! ΚΟΥΤΙ!!! ΚΟΥΤΙ!!! Ναι, να βρούμε το κουτί!!!», έκανε μια γρήγορη στροφή και φώναξε το ζωηρό ελεφαντάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ααχ, βαριέμαι! Πού να ψάξουμε τώρα γι’αυτό το κουτί;», αποκρίθηκε η τεμπέλα αγελάδα.

«Ωραία, όποιος θέλει ας μας βοηθήσει για να βρούμε το κουτί. Είναι της φίλης μας, της καλής νεράιδας του δάσους. Έχει μέσα ένα σωρό όμορφα όνειρα. Δε μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά! Είναι πολύ θλιμμένη σας λέω!», φώναξε δυνατά η πεταλούδα με τα γαλάζια φτερά.

Μετά από λίγο, οι πεταλούδες, το ζωηρό ελεφαντάκι και η γκρινιάρα κουνέλα άφησαν ξωπίσω τους τη τεμπέλα αγελάδα και άρχισαν να ψάχνουν το κουτί των ονείρων σε κάθε γωνιά του δάσους. Στην αρχή πάνω στα δέντρα, στα φυλλώματα, στους θάμνους, στα λουλούδια, κάτω από τα ξερά χόρτα. Είχαν χωριστεί και το καθένα έψαχνε σε διαφορετική μεριά του δάσους. Το ζωηρό ελεφαντάκι, όπως ήταν φυσικό, πηδούσε από δω και από κει με μεγάλο πείσμα και επιμονή για να βρει εκείνο το κουτί. Η γκρινιάρα κουνέλα έκανε και αυτή μεγάλες προσπάθειες. Οι πεταλούδες δεν είχαν αφήσει δέντρο για δέντρο που να μη πετάξουν. Όλοι τους ήθελαν να βρουν το μαγικό κουτί για να κάνουν ευτυχισμένη τη νεράιδα. Μέρες και νύχτες περνούσαν τα ζώα αναζητώντας μάταια το κουτί των ονείρων. Κουρασμένα και μη έχοντας δυνάμεις αποφάσισαν απογοητευμένα να πάρουν το δρόμο του γυρισμού. Ύστερα από μερικές ώρες συνάντησαν την τεμπέλα αγελάδα που έδειχνε να απολαμβάνει τον ήλιο πάνω σε ένα λοφίσκο.

«Γλυκιά μου αγελάδα, μήπως πήρε το μάτι σου όσες μέρες λείπαμε εκείνο το κουτί;», ρώτησε με όση δύναμη του είχε απομείνει το ελεφαντάκι.

«Τώρα που το λέτε…ναι. Είδα την κυρά-μυρμήγκι να κουβαλάει με το σύζυγό της ένα κουτί και πήγαιναν σε εκείνη τη σπηλιά», απάντησε αδιάφορα η αγελάδα.

«Φύγαμε για τη σπηλιά λοιπόν!», είπαν όλα μαζί τα ζωάκια και όρμησαν σύσσωμα στη σπηλιά.

Μπαίνοντας στη σπηλιά, τα ζωάκια αντίκρισαν τον κόσμο των μυρμηγκιών, τα οποία έδειχναν να φτιάχνουν με μεγάλη μαεστρία το χώρο όπου θα περνούσαν το χειμώνα τους. Χωρισμένα σε μικρές ομαδούλες, είχαν για τα καλά στρωθεί στη δουλειά. Πλησιάζει μια από τις πιο θαρραλέες πεταλούδες. Κοιτάζει δεξιά, κοιτάξει αριστερά, τίποτα. Το κουτί δεν υπήρχε πουθενά.

«Πρέπει να ρωτήσω», σιγομουρμούρισε η πεταλούδα.

«Συγγνώμη! Έι! Εσείς!!!….Καλέ! Μπορώ να μιλήσω σε κάποιον υπεύθυνο;»

«Τι θέλει αυτό το μεγαλόσωμο τέρας στη σπηλιά μου;», ρώτησε με βραχνή φωνή ο βασιλιάς των μυρμηγκιών.

«Ψάχνω…να ξέρετε…ψάχνω… ένα κουτί!», είπε η πεταλούδα.

«Μήπως εννοείς εκείνο το κουτί; Δε θα ‘σαι με τα καλά σου! Εκείνο θα είναι το νέο μας σπίτι για το χειμώνα», απάντησε το γέρικο μυρμήγκι.

«Αχ! Σας παρακαλώ! Δώστε μας αυτό το κουτί να το δώσουμε στη νεράιδα και σας υπόσχομαι, να επιστέψω με όλες τις πεταλούδες και να σας βοηθήσουμε να χτίσετε γρηγορότερα τη φωλιά σας»

«Αφού είναι έτσι, μπορείτε να το πάρετε.», της είπε με αμφιβολία στο βλέμμα το μυρμήγκι.

Και έτσι έγινε. Οι πεταλούδες και τα υπόλοιπα ζωάκια που περίμεναν έξω από την σπηλιά, πήραν το κουτί και γεμάτα χαρά κατηφόρισαν για τη σπηλιά της νεράιδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα κάνουμε τη νεράιδα μας να ονειρευτεί ξανά», είπε η πορτοκαλί πεταλούδα.

Οι πεταλούδες άφησαν πίσω τους το ελεφαντάκι και τη κουνέλα τα οποία επέστρεψαν στο δάσος όπου και ζούσαν.

«Σας ευχαριστούμε πολύ!», είπαν ομόφωνα οι πεταλούδες.

«Εμείς ευχαριστούμε για το όμορφο ταξίδι», απάντησε το ελεφαντάκι.

Ύστερα από αρκετές ώρες οι πεταλούδες έφτασαν ικανοποιημένες που βρήκαν το κουτί και βοήθησαν τη νεράιδα. Της το έδωσαν και κουρασμένες πήγαν και έκατσαν στον κορμό του δέντρου για να αποκοιμηθούν.  Η νεράιδα άνοιξε το κουτί και ρούφηξε μονομιάς τα όνειρα. Την αμέσως επόμενη μέρα έπεσε σε βαριά μελαγχολία και θλίψη. Ούτε ένα όνειρο δεν είχε για να βάλει στο δέντρο της. Καθώς οι μέρες περνούσαν το μαύρο ποτάμι με τις κακές σκέψεις γέμιζε όλο και περισσότερο κάνοντας τις πεταλούδες να αναρωτιούνται για το τι είχε συμβεί. Βλέποντας τη νεράιδά τους να μη μπορεί να πετάξει, να μην ονειρεύεται και να είναι συνεχώς ακουμπισμένη σε μια γωνία της σπηλιάς της ανησύχησαν πολύ. Ώσπου λίγο καιρό αργότερα κατάλαβαν ότι της είχαν φέρει το κουτί με τις μαύρες σκέψεις. Η κατάσταση της μικρής νεράιδας χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Οι πεταλούδες αποφάσισαν να πάνε πάλι στο δάσος για να βρουν το σωστό κουτί, το κουτί των ονείρων ως αντίδοτο στην αρρώστια των μαύρων σκέψεων.

Μέρες και νύχτες περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα. Οι πεταλούδες είχαν αρχίσει να απογοητεύονται και να νιώθουν υπεύθυνες για τη θλίψη της νεράιδας. Έπρεπε να πάρουν δραστικά μέτρα για να σώσουν τη κατάσταση. Έτσι, αποφάσισαν να επισκεφτούν τη μάγισσα του δάσους μήπως και μπορούσε να τους βοηθήσει. Η μάγισσα ήταν ένα μαυροφορεμένο πλασματάκι με μικρό κεφάλι και πελώρια μπλε μάτια. Οι πεταλούδες τη πλησίασαν.

«Εσύ είσαι η ξακουστή μάγισσα με τα γιατροσόφια;», τη ρώτησε μια από τις πεταλούδες.

«Ναι, εγώ είμαι. Πώς μπορώ να φανώ χρήσιμη;», ρώτησε η μάγισσα.

«Ψάχνουμε το κουτί των ονείρων της καλής μας νεράιδας. Είναι πολύ θλιμμένη και πρέπει να τη βοηθήσουμε. Σκεφτήκαμε ότι θα έχετε να μας προτείνετε μια καλή λύση», αποκρίθηκε τρομοκρατημένη μια πεταλούδα.

«Χμ…Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μαγικό φίλτρο από χαρά, γαλήνη και λίγη δόση αισιοδοξίας. Θα χρειαστώ από εσάς να μου φέρεται αυτά τα τρία από το δέντρο της ευτυχίας, που είναι στο δάσος.», είπε η μάγισσα.

Και έτσι έγινε. Οι πεταλούδες έτρεξαν να φέρουν αυτά που ζήτησε η μάγισσα. Όσο και αν ήταν ταλαιπωρημένες, δε σκέφτηκαν ούτε λεπτό να εγκαταλείψουν. Η μάγισσα δε δυσκολεύτηκε να φτιάξει το μαγικό φίλτρο. Τους το έδωσε και πήραν το δρόμο του γυρισμού. Ύστερα από μερικές μέρες οι πεταλούδες έφτασαν και έδωσαν το φίλτρο στη θλιμμένη νεράιδα. Περίμεναν ώρες αλλά δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελαν. Η νεράιδα εξακολουθούσε και έριχνε στο ποτάμι τις κακές σκέψεις της, το οποίο είχε γίνει αρκετά ορμητικό και επικίνδυνο. Οι πεταλούδες σκέφτηκαν να ξαναγυρίσουν στη νεράιδα. Οι μισές δεν είχαν κουράγιο για αυτό το ταξίδι. Όσες είχαν απομείνει επισκέφτηκαν τη μάγισσα για δεύτερη φορά.

«Η νεράιδά μας είναι ακόμα θλιμμένη. Το ποτάμι όσο πάει και την εκδικείται. Φοβόμαστε ότι θα πάθει κάτι κακό», είπαν στη μάγισσα οι πεταλούδες.

«Μπορούμε να προσθέσουμε διπλή δόση αισιοδοξίας και λίγη τύχη»

«Θέλουμε κάτι που να είναι σίγουρο ότι θα κάνει καλά τη νεράιδα. Οι μισές πεταλούδες εγκατέλειψαν. Εμείς δεν έχουμε άλλες αντοχές. Πονάνε τα φτερά μας. Πρέπει η νεράιδα να γίνει καλά!!!»

Η μάγισσα έβαλε τα δυνατά της. Έφτιαξε ένα πολύ δυνατό φίλτρο και ήταν σίγουρη για το αποτέλεσμα. Οι πεταλούδες επέστρεψαν ξανά στη σπηλιά και έδωσαν το νέο φίλτρο της νεράιδας. Το επόμενο πρωί η νεράιδα είχε αρχίσει να πετά δειλά δειλά μέσα στη σπηλιά. Λίγες ώρες αργότερα το ποτάμι είχε κοπάσει και η νεράιδα έβαλε ένα ακόμα όνειρο στο δέντρο των ονείρων. Οι μέρες περνούσαν και το ποτάμι είχε εξαφανιστεί. Η νεράιδα, έβαζε κάθε μέρα και από ένα όνειρο στο δέντρο της ώσπου είχε γεμίσει εντελώς. Δίπλα του είχε αρχίσει να φυτρώνει το δέντρο με τις πράξεις. Η νεράιδα έπρεπε μια φορά το χρόνο να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της και να βάζει τις πράξεις στο καινούργιο δέντρο. Τα χρόνια κυλούσαν και η νεράιδα ήταν πολύ ευτυχισμένη. Οι πεταλούδες πετούσαν ήρεμες από δεντράκι σε δεντράκι και από λουλούδι σε λουλούδι. Ήταν και εκείνες πολύ χαρούμενες που έβλεπαν τη φίλη τους ξανά ευτυχισμένη. Η νεραιδοχώρα είχε ήδη ξεκινήσει να διαμορφώνεται με νεράιδες, ξωτικά, μάγισσες, και πολλά νεραιδόδεντρα έτοιμα να γεμίσουν με όνειρα και στόχους…


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;