Ο Ξεχωριστός μονόκερος της Παρασκευής Αντωνίου

Ο ξεχωριστός μονόκερος

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα μαγεμένο δάσος στο οποίο ζούσαν πολλά μοναδικά πλάσματα όπως νεράιδες, ξωτικά αλλά και μονόκεροι. Οι άνθρωποι απέφευγαν να πλησιάσουν αυτό το δάσος γιατί πίστευαν ότι εκεί υπάρχουν τρομερά πλάσματα που θα μπορούσαν να τους κάνουν κακό. Στην πραγματικότητα όμως στο μαγεμένο δάσος υπήρχε μόνο καλοσύνη και αρμονία καθώς όλα τα πλάσματα ζούσαν αγαπημένα μεταξύ τους.

Οι μονόκεροι ήταν πανέμορφα άλογα κατάλευκα σαν το χιόνι και είχαν υπέροχα δυνατά φτερά με τα οποία μπορούσαν να πετούν ψηλά στον ουρανό όποτε το επιθυμούσαν. Επίσης κάθε μονόκερος είχε στην κορυφή του κεφαλιού του ένα μαγικό κέρατο το οποίο λαμπύριζε σαν να είχε πάνω του χιλιάδες μικροσκοπικά διαμαντάκια. Όλα τα πλάσματα του δάσους θαύμαζαν τους μονόκερους γιατί εκτός από την αγέρωχη ομορφιά τους είχαν και εξαιρετική μελωδική φωνή και κάθε βράδυ τραγουδούσαν τόσο γλυκά ώστε όλα τα πλάσματα του δάσους να κοιμηθούν ήρεμα και γαλήνια.

Ανάμεσα στους εκπληκτικούς μονόκερους υπήρχε και ένας ο οποίος ήταν εντελώς διαφορετικός. Τον έλεγαν Ιάσονα και τα φτερά του ήταν μικρά και αδύναμα ώστε δεν μπορούσε να πετάξει ψηλά όπως οι υπόλοιποι μονόκεροι. Το κέρατό του ήταν θαμπό  και δεν λαμπύριζε ούτε καν στο φως του ήλιου. Όμως το χειρότερο από όλα ήταν η φωνή του που δεν έμοιαζε καθόλου με τη γλυκιά και βελούδινη φωνή των άλλων μονόκερων. Η δική του φωνή ήταν τόσο δυνατή και τσιριχτή  ώστε δεν τολμούσε να τραγουδήσει ποτέ. Όλα αυτά έκαναν τον Ιάσονα να είναι ντροπαλός και να αισθάνεται μειονεκτικά επειδή διέφερε τόσο πολύ. Έτσι προτιμούσε να κάνει μακρινούς περιπάτους μόνος του μέσα στο μαγεμένο δάσος μακριά από τα υπόλοιπα ζώα. Ο μοναδικός μονόκερος που ήθελε να κάνει παρέα μαζί του ήταν η Αυγή, η μικρή κόρη του βασιλιά των μονόκερων. Πολλές φορές έπαιζαν μέσα στα χρυσαφένια φύλλα που σκέπαζαν το δάσος και πλατσούριζαν στα  νερά των κρυσταλλένιων ποταμών

Μια μέρα οι μονόκεροι μαζεύτηκαν για να παίξουν κυνηγητό. Ο Ιάσονας πλησίασε και αυτός την παρέα των μονόκερων για να συμμετέχει στο παιχνίδι γιατί μπορεί να μην πετούσε αλλά ήταν πολύ γρήγορος στο τρέξιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορώ να παίξω και εγώ μαζί σας;» ρώτησε.

«Δεν νομίζω ότι μπορείς να τα καταφέρεις στο κυνηγητό γιατί εμείς θα πετάμε κιόλας και εσύ δεν μπορείς να μας ακολουθήσεις. Καλύτερα να μείνεις έξω από το παιχνίδι μας» είπε ένας μονόκερος.

Ο καημένος ο Ιάσονας ένιωσε τόσο ανεπιθύμητος και θλιμμένος άρχισε να τρέχει μακριά με όλη του τη δύναμη. Η Αυγή κατάλαβε πόσο πολύ στεναχωρήθηκε και άρχισε να τον ακολουθεί καλπάζοντας πίσω του. Ο Ιάσονας διέσχισε ολόκληρο το μαγεμένο δάσος μέχρι που έφτασε στο σημείο όπου ξεκινούσε το βασίλειο των ανθρώπων. Κανένα από τα πλάσματα του μαγεμένου δάσους δεν περνούσε ποτέ στο βασίλειο των ανθρώπων γιατί όπως οι άνθρωποι ένιωθαν φόβο για τα όσα έκρυβε το μαγεμένο δάσος άλλο τόσο φόβο ένιωθαν και εκείνα για τον κόσμο των ανθρώπων.

Ο Ιάσονας ήταν έτοιμος να χωθεί μέσα στις τελευταίες πυκνές φυλλωσιές που τον χώριζαν από τον κόσμο των ανθρώπων όταν είδε μπροστά του την Αυγή που τον είχε επιτέλους φτάσει.

«Τι κάνεις εσύ εδώ;» τη ρώτησε.

«Το ξέρω ότι πληγώθηκες με τη συμπεριφορά των άλλων μονόκερων όμως δεν έπρεπε να φύγεις. Θα τους μιλήσουμε μαζί και είμαι σίγουρη ότι θα σε δεχτούν».

«Δεν έπρεπε να με ακολουθήσεις. Θα φύγω για πάντα από το μαγεμένο δάσος. Έχω πάρει την απόφασή μου όμως εσύ πρέπει να γυρίσεις πίσω» είπε ο Ιάσονας και έφυγε καλπάζοντας.

Η Αυγή έμεινε για λίγο διστακτική όμως αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τον φίλο της. Σύντομα ο Ιάσονας βγήκε από τα όρια του μαγεμένου δάσους. Μπροστά του απλωνόταν ένα καταπράσινο λιβάδι και πιο πέρα μπορούσε να διακρίνει ένα μακρύ ποτάμι. Άρχισε να κατευθύνεται προς τα εκεί παρατηρώντας το καινούριο τοπίο που ξεδιπλωνόταν μπροστά στα μάτια του.

«Ίσως να μην είναι και τόσο τρομακτικά στο βασίλειο των ανθρώπων» σκέφτηκε και συνέχισε να καλπάζει προς το ποτάμι. Παρατήρησε ότι τα δέντρα που υπήρχαν τριγύρω ήταν πιο μικρά από ότι στο μαγεμένο δάσος όμως ήταν εξίσου όμορφα. Είχε σχεδόν φτάσει στην όχθη του ποταμού όταν άκουσε το δυνατό χλιμίντρισμα της Αυγής. Γύρισε το κεφάλι του και είδε τη φίλη του να βρίσκεται μπλεγμένη μέσα σε ένα δίχτυ αιχμάλωτη μιας ομάδας ανθρώπων. Άρχισε να καλπάζει γρήγορα προς το μέρος της για να τη βοηθήσει όμως τότε είδε τους ανθρώπους να του πετούν βέλη και ακόντια. Ήταν αδύνατο να την πλησιάσει καθώς θα τον έπιαναν ή θα τον σκότωναν. Σε λίγο μερικοί άνθρωποι άρχισαν να κατευθύνονται προς τον Ιάσονα. Ο νεαρός μονόκερος άρχισε να τρέχει μακριά τους και κατάφερε να τους ξεφύγει βρίσκοντας καταφύγιο πίσω από μερικά μεγάλα βράχια. Οι άνθρωποι τον προσπέρασαν χωρίς να τον δουν όμως η Αυγή ήταν αιχμάλωτη, ανήμπορη να ξεφύγει καθώς της είχαν δέσει τα φτερά της και την οδηγούσαν μακριά από το μαγεμένο δάσος. Ο Ιάσονας τους παρακολουθούσε καθώς απομακρύνονταν όμως αποφάσισε να τους ακολουθήσει.

Όταν νύχτωσε οι άνθρωποι έφτασαν σε ένα μεγάλο κάστρο. Η πύλη άνοιξε και μπήκαν μέσα με την αιχμάλωτη φίλη του Ιάσονα. Οι άνθρωποι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι και έλεγαν ότι ο βασιλιάς θα ήταν πολύ χαρούμενος για το δώρο που του έφερναν και αυτό ήταν αλήθεια γιατί  η κόρη του βασιλιά ήταν πολύ άρρωστη και το κέρατο των μονόκερων είχε την ικανότητα να θεραπεύει κάθε λογής ασθένεια. Όταν η πύλη έκλεισε ο Ιάσονας σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να βρει έναν άλλο τρόπο για να μπει στο κάστρο όμως δεν ήξερε πως θα καταφέρει. Κάθισε κάτω σκεπτικός και τότε εμφανίστηκε μπροστά του ένα πλάσμα το οποίο δεν είχε ξαναδεί. Ήταν ένας σκύλος με πυκνό τρίχωμα και μακριά αυτιά.

«Τι γυρεύει ένα πλάσμα σαν και εσένα εδώ;» ρώτησε ο σκύλος.

«Είναι μεγάλη ιστορία. Πρέπει να μπω στο κάστρο και να βοηθήσω τη φίλη μου που την έπιασαν οι άνθρωποι. Μπορείς να με βοηθήσεις;» είπε ο Ιάσονας.

«Εντάξει θα σε βοηθήσω. Θα μπούμε από την πίσω πλευρά του κάστρου από εκεί που οι μάγειρες βγάζουν έξω τα σκουπίδια. Έλα ακολούθησέ με» είπε ο σκύλος.

Σύντομα έφτασαν στην πίσω πλευρά του κάστρου και ο σκύλος μπήκε μέσα από μια στενή πύλη που υπήρχε.

«Περίμενέ με εδώ» είπε.

Σύντομα γύρισε με ένα μακρύ κομμάτι ύφασμα με το οποίο σκέπασε τον μονόκερο ώστε αν μην φαίνονται τα φτερά του και το κέρατό του.

«Έλα μαζί μου, η φίλη σου θα βρίσκεται στους στάβλους του βασιλιά».

Ο σκύλος είχε δίκιο. Η Αυγή βρισκόταν κλειδωμένη εκεί.. Ο Ιάσονας πλησίασε στους στάβλους, στάθηκε μπροστά στους φρουρούς του βασιλιά και πέταξε το ύφασμα από πάνω του. Οι φρουροί έμειναν έκπληκτοι καθώς αντίκρισαν έναν ακόμη μονόκερο. Αμέσως όρμησαν προς τον Ιάσονα όμως τότε αυτός άνοιξε το στόμα του και άρχισε να φωνάζει με την ανυπόφορη τσιριχτή φωνή του τόσο δυνατά ώστε όλοι οι φρουροί έκλεισαν τα αυτιά τους μην μπορώντας να αντέξουν αυτόν τον εκκωφαντικό ήχο που γκρέμισε ακόμη και τους στάβλους. Η Αυγή βγήκε από το στάβλο και έτρεξε προς τον φίλο της.

«Δεν το πιστεύω ότι ήρθες για μένα. Σε ευχαριστώ».

«Είσαι η μοναδική μου φίλη. Δεν θα σε εγκατέλειπα ποτέ όμως πρέπει να φύγεις τώρα, εδώ κινδυνεύεις. Πέτα μακριά και μη κοιτάξεις πίσω σου».

«Όχι, χωρίς εσένα»

Τότε εμφανίστηκε ο βασιλιάς μαζί με έναν τεράστιο στρατό από τον οποίο θα ήταν αδύνατο να ξεφύγουν οι δύο μονόκεροι. Ο Ιάσονας έκανε ένα βήμα μπροστά και είπε στον βασιλιά:

«Θα σου δώσω το κέρατό μου για γίνει καλά η κόρη σου όμως θα υποσχεθείς ότι θα αφήσεις ελεύθερη τη φίλη μου».

Ο βασιλιάς συμφώνησε και διέταξε να αφήσουν την Αυγή να πετάξει αφού κόψουν πρώτα το κέρατο του Ιάσονα.

«Όχι, θα πεθάνεις Ιάσονα χωρίς το κέρατό σου. Μην το κάνεις αυτό» είπε η Αυγή.

«Μην ανησυχείς για εμένα Αυγή» απάντησε ο Ιάσονας.

Ένας στρατιώτης προχώρησε προς τον Iάσονα και με μια γρήγορη κίνηση έκοψε το κέρατό του. Ο Ιάσονας έπεσε στο έδαφος αναίσθητος. Η Αυγή  γονάτισε στο πλάι του και άρχισε να κλαίει τόσο γοερά που την άκουσαν όλα τα πλάσματα μέχρι το μαγεμένο δάσος. Σε λίγο ο ουρανός γέμισε από ιπτάμενους μονόκερους οι οποίοι είχαν διαισθανθεί ότι οι φίλοι τους βρίσκονταν σε κίνδυνο και είχαν έρθει να τους βρουν. Όλοι οι άνθρωποι έμειναν έκπληκτοι από το μοναδικό αυτό θέαμα που αντίκριζαν. Καθώς η Αυγή ήταν σκυμμένη πάνω από τον φίλο της  θρηνώντας για το χαμό του μια λάμψη φάνηκε πάνω στο κεφάλι του Ιάσονα. Η λάμψη δυνάμωσε και έγινε τόσο εκτυφλωτική που οι άνθρωποι μετά βίας μπορούσαν να έχουν τα μάτια τους ανοικτά. Τότε στο κεφάλι του Ιάσονα φύτρωσε ένα καινούριο λαμπερό κέρατο που είχε την πιο εκτυφλωτική λάμψη από όλα τα υπόλοιπα. Τα φτερά του μεγάλωσαν και τυλίχτηκε ολόκληρος μέσα σε ένα σύννεφο χρυσαφένιας αστερόσκονης.

Όλοι οι μονόκεροι προσγειώθηκαν στο έδαφος και υποκλίθηκαν στον Ιάσονα που με την αγνότητα, την αυτοθυσία και το θάρρος του έγινε ο πιο ξεχωριστός μονόκερος που υπήρξε ποτέ. Ακόμα και η φωνή του έγινε η πιο μελωδική που είχε ακουστεί ποτέ στο μαγεμένο δάσος. Ο βασιλιάς υποκλίθηκε και αυτός στον Ιάσονα και υποσχέθηκε ότι δεν θα πείραζε ποτέ τα πλάσματα του μαγεμένου δάσους. Οι μονόκεροι πέταξαν πίσω στο μαγεμένο δάσος και ο Ιάσονας έγινε ο βασιλιάς τους αφού παντρεύτηκε την Αυγή και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;