Η πριγκίπισσα με την ραγισμένη καρδιά της Σμαρώς Ιωακειμίδου

Η πριγκίπισσα με την ραγισμένη καρδιά

Μια φορά κι έναν καιρό κάπου σε μια χώρα μακρινή, εκεί που τα λουλούδια άνθιζαν και τα λιβάδια ήταν απέραντα, ένα παλάτι σε ένα λόφο ψηλά στα βουνά άστραφτε και γυάλιζε στο φως του ήλιου. Ήταν η μέρα που ο πρίγκιπας Αλεξάντερ έπρεπε να διαλέξει την γυναίκα που θα παντρευτεί. Ήρθαν πολλές όμορφες πριγκίπισσες από τα πέρατα της γης. Κάθε βασίλειο έστειλε την όμορφη πριγκίπισσα του στο χορό.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα όμως ξεχώρισαν μια κοπέλα, την Αλίνα. Mα μόλις είδε ο πρίγκιπας την Τριανταφυλλένια, την ερωτεύτηκε και επέλεξε εκείνη να γίνει γυναίκα του. Της το ζήτησε βέβαια μπροστά σε όλο αυτό τον κόσμο και η Τριανταφυλλένια χάρηκε τόσο πολύ που κοκκίνισε από την ανυπομονησία της να γνωρίσει τον πρίγκιπα.

 

Η Αλίνα ήταν μάγισσα και  μόλις την απέρριψε το πριγκιπόπουλο έκανε μάγια στην Τριανταφυλλένια να μην μπορέσει να ευτυχίσει ποτέ και αν γεννήσει παιδί να μην μπορέσει να του δώσει αγάπη αλλά κι εκείνο να έχει ραγισμένη καρδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Μια εβδομάδα μετά οι καμπάνες στον Ιερό Ναό του παλατιού ηχούσαν τόσο δυνατά που νόμιζες ότι θα πετάξουν μέχρι τα σύννεφα. Όλοι στο παλάτι χαίρονταν τόσο πολύ που ο πρίγκιπας είχε βρει την πραγματική αγάπη στο πρόσωπο της πριγκίπισσας Τριανταφυλλένιας. Η άμαξα στολισμένη περίμενε τη νύφη για να την οδηγήσει στην εκκλησία όπου θα γινόταν η τελετή.

 

Να σου κι η πριγκίπισσα εμφανίστηκε στα λευκά και ο γάμος ήταν τόσο όμορφος που τον συζητούσαν για μέρες πολλές. Μα η ευτυχία αυτή δεν θα κρατούσε για πολύ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί σε τι μπελάδες θα τους έβαζε η κακιά μάγισσα Αλίνα. Το χαρμόσυνο γεγονός δεν άργησε να ακουστεί σε όλη την αυλή και στο παλάτι. Η βασίλισσα περιμένει παιδί! Πόση χαρά , πόση ευτυχία!

 

Ο βασιλιάς περίμενε να περάσει ο καιρός να γεννηθεί ο διάδοχος του θρόνου. Και αυτή η μέρα δεν άργησε να έρθει. Η πριγκίπισσα γεννήθηκε και το όνομα αυτής Κρυστάλλια. Μα κάτι δεν πάει καλά, ξαφνικά η σιωπή σαν πέπλο απλώθηκε και τύλιξε μέσα της ολόκληρο το παλάτι. Οι γιατροί του παλατιού απόρησαν και δεν ήξεραν πώς να πουν αυτά τα άσχημα νέα στον βασιλιά. Η βασίλισσα Τριανταφυλλένια έπεσε σε βαθύ ύπνο μόλις γέννησε την πριγκίπισσα και η μικρή Κρυστάλλια είχε ραγισμένη καρδιά στο στήθος.

 

Τα χρόνια περνούσαν και η βασίλισσα έμενε στο κρεβάτι ξαπλωμένη με τα μάτια κλειστά σαν να κοιμόταν. Ο βασιλιάς ο καημένος πονούσε πολύ, δεν πρόλαβε να χαρεί και δεν ήξερε και το γιατί.. Η μικρή πριγκίπισσα μεγάλωσε και έγινε μια πανέμορφη νεαρή κοπέλα. Μα ο βασιλιάς φοβόταν πολύ να την αφήνει μόνη. Η καρδιά της ήταν ήδη πληγωμένη και δεν ήθελε να γνωρίσει κανένα ξένο που θα τη στεναχωρήσει. Η καρδιά της δεν θα το άντεχε αυτό, κι έτσι προτίμησε να την κρατά κλεισμένη στο κάστρο. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην Κρυστάλλια. Ήταν γεμάτη ζωή, πως μπορούσαν να την κρατήσουν μέσα τους τα τείχη του παλατιού;

 

Έτσι σκέφτηκε ένα τρομερό κόλπο. Έβγαινε κρυφά από την κουζίνα του παλατιού χωρίς να τη δει κανείς. Γύριζε στο δάσος, έκανε βόλτα στην λίμνη που ήταν γεμάτη από όμορφα ζωάκια και στολισμένη με λουλούδια. Έμοιαζε με μαγικό τοπίο το δάσος αυτό.

 

Μια μέρα εκεί που έκανε τη βόλτα της άκουσε ένα θόρυβο πίσω από ένα θάμνο, φοβήθηκε πολύ! Ξάφνου ένας όμορφος νέος εμφανίστηκε μπροστά της. Φορούσε στολή αρχοντική κεντημένη με κλωστή μοναδική. Μόλις την αντίκρισε έλαμψε το πρόσωπο του, η ιστορία έμοιαζε να επαναλαμβάνεται. Κοιτούσε ο ένας τον άλλο όπως ακριβώς είχαν κοιταχτεί κάποτε ο βασιλιάς και η βασίλισσα, οι γονείς της Κρυστάλλια. Άρχισαν να μιλούν και να συναντιούνται κρυφά κάθε μέρα εκεί πλάι στη λίμνη. Αγαπήθηκαν τόσο που δεν μπορούσαν να μην ιδωθούν μια μέρα, έγιναν αυτοκόλλητοι. Περνούσαν ώρες πολλές μιλώντας και γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο μακριά από τα μάτια των αυλικών. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στο παλάτι αυτό που γινόταν στη λίμνη. Αν το μάθαινε ο βασιλιάς θα την κλείδωνε για πάντα και δεν θα επέτρεπε να βγει ξανά από το κάστρο. Είχε τους λόγους του να φοβάται, η καρδιά της δεν θα άντεχε μια απογοήτευση θα γινόταν χίλια κομμάτια.

 

Τα χρόνια περνούσαν και η αγάπη τους γινόταν ακόμη πιο δυνατή αλλά την έκρυβαν καλά από όλους στο παλάτι, από φόβο μονάχα στο πρόσωπο του βασιλιά που είχε δώσει εντολή να μην πλησιάσει ποτέ κανένα ξένο. Μια μέρα εμφανίστηκε η κακιά μάγισσα Αλίνα και είδε από μακριά τη συνάντηση της πριγκίπισσας με τον όμορφο νέο. Έμεινε δίχως μιλιά να τους κοιτάζει, δεν μπορούσε να το πιστέψει πως ο ίδιος της ο γιος ο πρίγκιπας Ρόμπ ήταν μαζί με την κόρη του χειρότερου εχθρού της.

Περίμενε κάπου κρυμμένη πίσω από ένα δέντρο μέχρι να χωριστούν οι δυο νέοι. Τότε έπιασε τον πρίγκιπα και του απαγόρευσε να βρεθεί ξανά με την Κρυστάλλια. Έτσι και έγινε.

 

Η πριγκίπισσα την επόμενη μέρα ξεκίνησε για το δάσος, για το γνωστό ραντεβού με τον πρίγκιπα Ρόμπ. Δεν εμφανίστηκε ποτέ και η Κρυστάλλια γύρισε στο παλάτι τόσο στεναχωρημένη που είχε χάσει το ροδαλό της χρώμα. Έπεσε και αρρώστησε βαριά, έγινε αυτό που φοβόντουσαν όλοι. Αναρωτιόντουσαν ποιος μπορεί να είναι εκείνος που πλήγωσε την πριγκίπισσα. Η καρδιά της άρχισε  να γίνεται πολύ αδύναμη υπήρχε μεγάλος φόβος να πεθάνει είπαν οι γιατροί του παλατιού στον βασιλιά. Ο κακόμοιρος ήταν μόνος πια και η βασίλισσα Τριανταφυλλένια δεν μπορούσε να τον βοηθήσει, καθώς ήταν χρόνια πολλά στο κρεβάτι.

 

Μόλις ο πρίγκιπας Ρόμπ άκουσε όσα συνέβησαν στην Κρυστάλλια παράκουσε τη μητέρα του και ξεκίνησε για το παλάτι του βασιλιά Αλεξάντερ. Ήταν αποφασισμένος να μείνει δίπλα στην αγάπη του με οποιοδήποτε κόστος. Μόλις τον αντίκρισε ο βασιλιάς διέταξε να τον απομακρύνουν από την πριγκίπισσα αλλά εκείνη άκουσε τη φωνή του και ζήτησε να τον φέρουν κοντά της. Τον ρώτησε γιατί έφυγε και δεν ήρθε στο ραντεβού τους, δεν την αγαπούσε πια; Εκείνος της εξήγησε τι έγινε και της ζήτησε συγνώμη. Της ζήτησε να γίνει γυναίκα του και της έδωσε ένα γλυκό φιλί. Δεν ήθελε να χωριστούν ποτέ ξανά κι ακόμη κι αν η μητέρα του δεν συμφωνούσε με αυτό εκείνος είχε σκοπό να μείνει για πάντα μαζί της.

 

Τότε έγινε το θαύμα που κανείς δεν περίμενε! Η καρδιά της πριγκίπισσας έπαψε να είναι ραγισμένη και ενώθηκε, έγινε πιο δυνατή από ποτέ γιατί γέμισε αγάπη και έπαψε να πονά. Μια φωνή ακούστηκε από το βάθος που είχε χρόνια πολλά να ακουστεί. Η βασίλισσα ήταν εκεί όρθια, γερή και ζωντανή. Η αγάπη νίκησε τα μάγια και όλοι πια θα ήταν ενωμένοι και θα ζούσαν μαζί ευτυχισμένοι.

 

Εμφανίστηκε ξαφνικά η μάγισσα Αλίνα είδε την πραγματική αγάπη του γιου της για την πριγκίπισσα και ένιωσε αγάπη κι αυτή μες την καρδιά της. Το παιδί της ήταν ευτυχισμένο και η δική της κακία το μόνο που έκανε ήταν να μαυρίζει την ψυχή της και να καταστρέφει κάθε καλό γύρω της. Έτσι αποφάσισε να μιλήσει για όσα είχαν συμβεί κάποτε.

 

Εξήγησε στον βασιλιά  όλα όσα είχε κάνει από τη ζήλια της πριν πολύ καιρό στο χορό που θα επέλεγε τη γυναίκα του και ζήτησε συγνώμη. Ο βασιλιάς τη συγχώρησε, πώς να μην το κάνει με τόση χαρά που ένιωθε πια.

 

Οι καμπάνες της μεγάλης εκκλησίας ηχούσαν ξανά χαρούμενες μετά από πολλά χρόνια. Τώρα νύφη ήταν η Κρυστάλλια, ντυμένη στα λευκά μπαίνει στην άμαξα και κατευθύνεται στον ναό. Ο γάμος έγινε και γλέντι στήθηκε μεγάλο στο παλάτι. Δεν υπήρχε πόνος ούτε κακία πια. Οι καρδιές όλων είχαν αγάπη και χαρά και έζησαν ευτυχισμένοι για χρόνια πολλά.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;