Ανανεώστε το μπάνιο σας τώρα!

Αν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία ανθρώπων που βαριούνται εύκολα όπως εγώ, τότε είμαι σίγουρη πως ψάχνεται συνεχώς τρόπους να ανανεώνεται το χώρο γύρω σας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Σήμερα θα μιλήσουμε για τις αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε σε ένα σχετικά μικρό μπάνιο. Θα προσπαθήσουμε με αυτές να δώσουμε την ψευδαίσθηση του μεγάλου μπάνιου και ταυτόχρονα θα γίνει και πιο φωτεινό.

Αρχικά, η επιλογή ενός έντονου χρώματος για τον τοίχο είναι η πιο επιτυχημένη, διότι στο μικρό μπάνιο το έντονο χρώμα δίνει βάθος και δημιουργεί την επιθυμητή αντίθεση με τα αντικείμενα που θα το περικλείουν.  Σε περίπτωση που δεν είσαι πολύ υπέρ των έντονων χρωμάτων στους τοίχους του μπάνιου τότε το λευκό είναι το χρώμα σου. Είναι η κλασσική και αγαπημένη επιλογή των περισσότερων όποτε μη διστάσεις.

Ο νιπτήρας σε ένα μικρό μπάνιο πρέπει να είναι ανάλογος. Λεπτοί και μικροί είναι συχνά πιο βολικοί από τους μεγάλους και ιδανικοί στην δική μας περίπτωση. Ο χώρος που χρειάζονται είναι ελάχιστος δίνοντας ένα λεπτεπίλεπτο αποτέλεσμα. Προσωπικά θα επέλεγα ένα σκούρο χρώμα στον νιπτήρα προσαρμόζοντας όλον τον χώρο σ’ αυτόν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός μικρού μπάνιου είναι τα ράφια. Σχεδόν πάντα απαραίτητα αλλά δύσκολο να βρεθεί η κατάλληλη θέση για να τα τοποθετήσεις. Ιδανικό θα έλεγα σημείο είναι πάνω από την τουαλέτα. Είναι πάντα κενό σημείο και τοποθετώντας ράφια το έχεις αναβαθμίσει αποκτώντας ταυτόχρονα και αυτό που επιδίωκες.  Επιπλέον τρόποι αποθήκευσης είναι τα καλάθια διαφόρων μεγεθών τοποθετημένα στα ράφια ή σε μπάρα πίσω από την πόρτα να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος διαφορετικά σε οποιοδήποτε σημείο κρίνεται εσείς κατάλληλο διότι οι δυνατότητες του κάθε χώρου διαφοροποιούνται.

μπάνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πρωτότυπη ιδέα είναι η ξύλινη σκάλα όπου στα διαστήματα της θα τοποθετήσετε καλάθια. Αν υπάρχει χώρος γι΄ αυτή εγώ την προτείνω διότι είναι πολύ εντυπωσιακή, αν πάλι δεν υπάρχει τότε μπορείτε να την εφαρμόσετε στον τοίχο το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όμορφο.

bath     bath

Τα μικρά μπάνια δεν έχουν άνεση χώρου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για πολλά έπιπλα, οπότε μια έξυπνη λύση είναι η αγορά ενός εντυπωσιακού μπρούτζινου καθρέπτη. Ένα κομμάτι τόσο έντονο μπορεί να σταθεί στο μπάνιο, φτάνει να υπάρχει ισορροπία στο υπόλοιπο του. Ιδανικά θα ήταν επιθυμητό να υπάρχει μια vintage ιδέα σε όλο το χώρο με τον καθρέπτη ως κεντρικό σημείο.

Αν όμως δεν θέλει κάποιος να επενδύσει σε κάτι τόσο ακριβό, φυσικά και υπάρχει οικονομική λύση. Ένας απλός μεγάλος καθρέπτης, ο οποίος καλύπτει όλο τον χώρο πίσω από τον νιπτήρα θα δώσει την ψευδαίσθηση του μεγάλου μπάνιου διότι έχει την τάση του να δίνει βάθος στον χώρο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ειρήνη Βλάχα

Είμαι η Ειρήνη και μου αρέσει να μοιράζομαι κάθε σκέψη που έχω, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γράφω ελπίζοντας οι δικές μου σκέψεις να είναι έμπνευση για σας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;