Το Μαρόκο αποπλανεί την Ευρώπη

Το «Βασίλειο της Δύσης», έτσι όπως μεταφράζεται το πλήρες όνομα του Μαρόκο, τα τελευταία χρόνια ταξίδεψε από την αφρικανική ήπειρο στην Ευρώπη, με απώτερο σκοπό να μας μαγέψει με ένα συνονθύλευμα χρωμάτων και υφών. Η «Χώρα του Θεού» είναι φανερό ότι έχει βάλει την πινέζα της στο χάρτη, με τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης και της αρχιτεκτονικής. Η συγκεκριμένη επιρροή, μας έχει κάνει να καταλάβουμε για ακόμη μια φορά, πώς το κλασσικό δένει με το μοντέρνο και πώς οι μαροκινές γραμμές όχι μόνο φαίνονται, αλλά είναι και διαχρονικές. Επομένως, αυτό έχει ως επακόλουθο όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά κτήρια να υιοθετούν το μαροκινό design.

Μαρόκο

Οι καμάρες και τα περίτεχνα, προσεγμένα στην λεπτομέρεια, ανοίγματα είναι οι πρωταγωνιστές της μαροκινής αρχιτεκτονικής. Έντονα χρώματα όπως το πορφυρό, το πράσινο, το μπλε της θάλασσας και φυσικά το λευκό ντύνουν πόρτες και τοίχους. Όλα τα παραπάνω έρχονται να αγκαλιάσουν αρμονικά τα υλικά, όπως η πέτρα και το ξύλο. Ο συνδυασμός όλων αυτών καθώς και η χρήση υλικών που μπορούν να προσφέρουν μια βελούδινη υφή με υπέροχα τελειώματα, δίνουν το αποτέλεσμα για τη δημιουργία χώρων που διαθέτουν στυλ και προσωπικότητα.

Μαρόκο

Η μαροκινή διακόσμηση χρησιμοποιεί στοιχεία όπως είναι το ξύλο, το σίδερο, το μωσαϊκό. Επιπλέον κάνει χρήση αρκετών και ποικίλων υφασμάτων, με πιο ευρέως διαδεδομένα το βελούδο, το μετάξι και πολλές μορφές γάζας. Η επίπλωση με μακρόστενους καναπέδες οι οποίοι περιβάλλονται με μαξιλάρες και αέρινες κουρτίνες με κεντήματα, έρχονται να συναντήσουν πλακόστρωτα δάπεδα και μωσαϊκά. Τεράστια και επιβλητικά διακοσμητικά με σκαλίσματα όπως καθρέπτες, κοσμούν τους τοίχους, δίνοντας στο μάτι ένα άκρως ισορροπημένο σκηνικό. Τέλος, αρκετοί θα προσκυνήσουν το Μαρόκο για την αφθονία φαναριών που προσφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από Ευρώπη προς Μαρόκο με αγάπη…

ΜαρόκοΜαρόκοΜαρόκο
Ο κήπος είναι ένα ιερό σημείο για κάθε κτίσμα στο Μαρόκο, όπως και ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων. Χωροταξικά καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της κατοικίας, καθώς είναι σημείο συνάθροισης και χαλάρωσης. Μαξιλάρες και γάζες κυριαρχούν σε κάθε γωνιά του κήπου. Τα αρώματα από δέντρα σαν τη λεμονιά και την πορτοκαλιά ποτίζουν το χώρο, ταξιδεύοντας όποιον χαλαρώνει σ’ αυτόν.

Μαρόκοψ

Αναμφισβήτητα νομίζω ότι η συγκεκριμένη τάση είναι μια καλή επένδυση για το σπίτι σας. Όπως άλλωστε προαναφέρθηκε, το Μαρόκο είναι μια διαχρονική κορνιζά που δύσκολα θα βαρεθείτε. Τολμήστε το διαφορετικό, γιατί το διαφορετικό φέρνει εκπλήξεις. Καλές αλλαγές!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέργος Χρυσοστομάκης

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;