Σοφίτα: ιδέες για την αξιοποίηση της

Σοφίτα

Αν έχετε σοφίτα και αναρωτιέστε πως να την αξιοποιήσετε, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο.

Η σοφίτα ανάλογα το μέγεθος της προσφέρεται να γίνει από ένα όμορφο υπνοδωμάτιο μέχρι ένα ολόκληρο σπίτι.

Αποφασίστε ποιο ή ποια δωμάτια θα μεταφέρετε στην σοφίτα σας και ξεκινήστε τη διαμόρφωση και έπειτα τη διακόσμηση της.

Η σοφίτα μετατρέπεται σε σαλόνι, παιδικό δωμάτιο, κρεβατοκάμαρα, ξενώνα, μπάνιο και κουζίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέβαια αν διαθέτετε ένα μεγάλο σπίτι, μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε για να φτιάξετε ένα χώρο για παιχνίδι (play room), ένα γυμναστήριο, ένα γραφείο, μία βιβλιοθήκη, μία τεράστια ντουλάπα, δωμάτιο για το πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων, ακόμη και ένα χώρο αποθήκευσης των διαφόρων πραγμάτων που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Βήματα για επιτυχημένη διαμόρφωση:

  • Αδειάστε την σοφίτα, αν τυχόν έχει παλιά πράγματα, και στη συνέχεια αποφασίστε το χώρο ή τους χώρους στους οποίους θα την μετατρέψετε.
  • Αν δεν υπάρχουν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις τότε το πρώτο σας μέλημα είναι να τακτοποιήσετε αυτά τα ζητήματα.
  • Τα έπιπλα που θα βάλετε είναι δύσκολο να βρεθούν στο εμπόριο. Γι’ αυτό το λόγο βρείτε έναν αξιόπιστο επιπλοποιό και αναθέστε του τη δουλειά.
  • Μελετήστε και μετρήστε μαζί με τον επιπλοποιό σας τις διαστάσεις και προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε και την πιο μικρή γωνία.
  • Κάθε σοφίτα είναι διαφορετικά κατασκευασμένη και χρειάζεται διαφορετική μελέτη ως προς την τοποθέτηση επίπλων.

Βήματα για επιτυχημένη διακόσμηση:

  • Αν η σκεπή σας είναι με ξύλινη οροφή, τότε καλό θα ήταν να διατηρήσετε στα έπιπλα το καφέ χρώμα.
  • Δώστε ένταση και χρώμα επιλέγοντας όμορφα διακοσμητικά και υφάσματα.
  • Χρησιμοποιήστε καθρέφτες και λευκό χρώμα στους τοίχους για να μεγαλώσετε το χώρο.
  • Αγοράστε κουτιά και καλάθια αποθήκευσης για εξοικονόμηση χώρου.
  • Αν πρόκειται για παιδικό δωμάτιο, επενδύστε σε κρεβάτια που ανοίγει ένα δεύτερο κρεβάτι από κάτω ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τους φίλους τους.

Οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας δώσουν ιδέες για να διαμορφώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σοφίτα σας. Καλή επιτυχία!

Σοφίτα

Σοφίτα


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;