Το Ombre στη διακόσμηση!

Ombre

To Ombre είναι η σταδιακή μετάβαση μίας χρωματικής απόχρωσης στην άλλη. Η λέξη ombre προέρχεται από τη γαλλική λέξη ombrer, που σημαίνει σκιά ή σκίαση. Πρόκειται για έναν προοδευτικό συνδυασμό χρωμάτων, που κινείται από το φως στο σκοτάδι. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην πραγματικότητα είναι μια παλαιότερη, κλασική πρακτική που χρονολογείται από το 1800. Ωστόσο, έχει αναβιώσει πρόσφατα στον 21ο αιώνα και φαίνεται να επηρεάζει πολλές από τις καθημερινές επιλογές μας.

Η τεχνική του Ombre είναι πολύ δημοφιλής στις μέρες μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού, ακόμη και στην εσωτερική διακόσμηση. Μπορείτε να εισάγετε την τεχνική αυτή σε έπιπλα, σε αξεσουάρ και φυσικά σε τοίχους, στους οποίους το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό και θα τραβήξει σίγουρα την προσοχή των επισκεπτών σας. Δεν υπάρχουν όρια ως προς το πώς το ombre μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αυτό εξαρτάται πραγματικά από το πώς θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και τι αποτέλεσμα θέλετε να επιτύχετε, δίνοντας είτε μια νεανική και φρέσκια είτε μια σύγχρονη και κλασική εμφάνιση στο χώρο σας.

Η χρήση του στους τοίχους είναι αρκετά συνηθισμένη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε το σωστό τόνο. Εφαρμόζοντας το ombre στους τοίχους, είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι σε δωμάτια με χαμηλό ύψος, οι πιο σκούρες αποχρώσεις θα πρέπει να είναι στο κάτω μέρος. Αυτό θα μεγαλώσει οπτικά το χώρο.

Ombre   Ombre Ombre

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ombre Ombre

Το Ombre, στο εσωτερικό ενός χώρου μπορεί, να τονισθεί με τη χρήση των επίπλων. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να ψάξετε για χρωματιστά έπιπλα, καθώς μπορείτε να τα ζωγραφίσετε με το χέρι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσετε λευκό ώστε να επιτύχετε εύκολα διαφορετικές αποχρώσεις για τη δημιουργία του.

0c9208070310873be ecab92c029e44478f1

Ιστορικά, η τεχνική Ombre χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως τρόπος βαφής υφασμάτων, τα οποία μπορούν να προσδώσουν ένα κομψό και εκλεπτυσμένο ύφος στο χώρο σας.

Ombre

Σήμερα, οι επιλογές και οι χρήσεις του ombre στο ντεκόρ του σπιτιού είναι απεριόριστες. Αν είστε ένα άτομο το οποίο ακολουθεί τις εξελίξεις  της μόδας, δεν έχετε παρά να ενσωματώσετε αυτή την τάση στο χώρο σας, επιλέγοντας πάντα  αυτό που ταιριάζει στο στυλ και στην προσωπικότητα σας.

Ombre


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπυριδούλα Στούκα

Γειά σας! Είμαι η Σπυριδούλα και μαζί θα μιλήσουμε για θέματα που αφορούν τη διακόσμηση και το design. Ελπίζω τα άρθρα που θα μοιραστώ μαζί σας να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για εσας!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;