Νέο γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη στέλνει σημαντικό μήνυμα!

γκράφιτι

Νέο γκράφιτι απέκτησε η Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το γενικό πληθυσμό που αφορά το στίγμα και την ηπατίτιδα C, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» μέσα από την εκστρατεία αυτή με τίτλο: «Η έκφραση της υγείας μέσα από την τέχνη: ηπατίτιδα C και στίγμα» προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους ανθρώπους τόσο για τη νόσο όσο και για την συμπεριφορά απέναντι στους ασθενείς.

Δημιουργός του γκράφιτι είναι ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας καλλιτέχνης INO. Σε δέκα μέρες το γκράφιτι που κοσμεί το μεγάλο τοίχο πάνω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ήταν έτοιμο.

γκράφιτι

Το έργο αυτό είναι το δεύτερο από τα τρία που προβλέπονται από την καμπάνια. Κατακρίνει τους ανθρώπους με αρνητική συμπεριφορά απέναντι στο διαφορετικό, όταν μάλιστα η διαφοροποίηση δεν οφείλεται σε προσωπική επιλογή του ατόμου. Με άλλα λόγια στόχος του έργου είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο έργο έγινε στην Αθήνα στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πειραιώς, στόχος του η προτροπή του πληθυσμού να κάνει εξετάσεις. Το τρίτο έργο αναμένεται να γίνει μόλις βρεθεί κατάλληλο κτίριο.

γκράφιτι

Η ηπατίτιδα C είναι ιάσιμη 100%

Η ηπατίτιδα C είναι ασυμπτωματική νόσος αλλά ιάσιμη 100%. Στην Ελλάδα ζουν 130.000-160.000 περίπου ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα C, μόνο το 20% ωστόσο γνωρίζει για την ασθένειά του. Η διάσταση της ηπατίτιδας C είναι πολυεπίπεδη. Μία από τις διαστάσεις της νόσου είναι και η κοινωνική που έχει άμεσο αντίκτυπο στη συναισθηματική και ψυχολογική επίδραση της ζωής του ασθενή.

Η ηπατίτιδα C θεραπεύεται με μία αγωγή τριών μηνών και έχει πολύ μεγάλη σημασία η καταπολέμηση του στίγματος. Σήμερα η νόσος αφορά κυρίως τους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών καθώς η μόλυνση από άλλες αιτίες όπως για παράδειγμα οι μεταγγίσεις κυμαίνονται σε χαμηλά ποσοστά διότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Πηγές:

1Εφημερίδα Μακεδονία, Ένα τεράστιο χέρι «δείχνει» το κοινωνικό στίγμα της Ηπατίτιδας C έξω από το Ιπποκράτειο.

2Thess Tips, Νέο γκράφιτι – έργο τέχνης – αποκτά η Θεσσαλονίκη.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;