Κρύσταλλοι και σπίτι: Ένας οδηγός τοποθέτησης στο χώρο

Πηγή εικόνας: Pinterest

Οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους, με στόχο την ενίσχυση της καλής ενέργειας. Κατά την διάρκεια των αιώνων, έχουν χρησιμοποιηθεί για αμέτρητους σκοπούς, όπως για θεραπεία, προστασία, αλλά και για διακόσμηση. Στο Feng shui, οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν μία συγκεκριμένη ενέργεια και υψηλές δονήσεις σε έναν χώρο. Φυσικά, η μοναδική ομορφιά τους, τους καθιστά το ιδανικό διακοσμητικό στοιχείο.

Το σπίτι μας είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος. Αντικατοπτρίζει τόσο την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα, όσο και την ενέργειά μας. Αναλόγως τα συναισθήματα που βιώνουμε μια συγκεκριμένη στιγμή, η ενέργεια του σπιτιού κρατάει και αντανακλά όλα όσα νιώθουμε ή έχουμε στο μυαλό μας. Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε την ενέργεια του σπιτιού σε τακτά διαστήματα, αλλά και να το γεμίζουμε με αγάπη και θετική ενέργεια. Έτσι, ο χώρος μας, θα εξυπηρετεί καλύτερα τον σκοπό του και θα μεταμορφωθεί σε πηγή φωτός και θετικότητας, επηρεάζοντας και το πνεύμα μας αντίστοιχα.

Οι κρύσταλλοι, με τις ιδιότητές τους, μπορούν να βοηθήσουν το σπίτι να ρυθμίσει αυτό το περιβάλλον γαλήνης. Όπως και να αισθανόμαστε υπάρχει, πάντα, μια πέτρα που μπορεί να μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε καλύτερα. Οι δυνατότητες αυτών των θεραπευτικών εργαλείων είναι ατελείωτες. Κρύσταλλοι και σπίτι, λοιπόν, είναι ένας οδηγός τοποθέτησής τους σε κάθε χώρο του σπιτιού, για καλύτερα, δυνατά αποτελέσματα, κυρίως, σύμφωνα με την ειδικό στους κρυστάλλους, Heather Askinosie.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Κρύσταλλοι και σπίτι: Γενικοί κανόνες Feng shui

Τοποθετώντας στην δυτική περιοχή Feng shui του σπιτιού έναν αιματίτη, δημιουργείται ένα γειωμένο περιβάλλον με κεντραρισμένη ενέργεια και προστασία.

Δύο καρδιές από ροζ χαλαζία τοποθετούνται συχνά στη νοτιοδυτική περιοχή Feng shui του σπιτιού για να προωθήσουν την ευτυχισμένη ενέργεια σε μια σχέση αγάπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γωνιά αγάπης του υπνοδωματίου, σύμφωνα με το Feng shui, είναι στην ακριανή δεξιά γωνία του χώρου, έτσι όπως κοιτάμε το δωμάτιο. Εκεί βρίσκεται η βέλτιστη ενέργεια αγάπης.

Μια ακόμα χρήση κρυστάλλων του Feng shui είναι τοποθέτηση μαύρης τουρμαλίνης, οψιδιανού και αιματίτη στην μπροστινή πόρτα για να ελευθερωθούν οι προστατευτικές τους ιδιότητες.

Ο μπλε κυανίτης και ο κιτρίνης είναι οι δύο κρύσταλλοι που δεν χρειάζονται ποτέ καθαρισμό, αφού δεν απορροφούν αρνητική ενέργεια. Χρησιμοποιούνται για  προστασία, χαλάρωση και ανακούφιση από το άγχος, ενώ ο κιτρίνης είναι μία από τις κλασικές χρήσεις Feng shui για προσέλκυση πλούτου.

Καλό είναι να διαλέγουμε την θέση των κρυστάλλων σε περιοχές του σπιτιού με καλή ενέργεια, όπως στην τραπεζαρία, στο σαλόνι, στην είσοδο, στα ράφια των βιβλίων και σε οποιαδήποτε γωνία που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Κρύσταλλοι και σπίτι: Κήπος

Ο συνδυασμός αυτών των δύο κρυστάλλων βοηθάει την ενέργεια του κήπου μας. Η πράσινη αβεντουρίνη καθοδηγεί τη γήινη ενέργεια μέχρι τις ρίζες των φυτών και τους δίνει παλμό ζωτικότητας.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Άμα θάψουμε στο χώμα του κήπου ή στις γλάστρες έναν καθαρό χαλαζία, δημιουργείται μία ενεργειακή ενίσχυση. Έτσι, κρατάμε τον κήπο πάντα ζωντανό και προστατευμένο.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Κρύσταλλοι και σπίτι: Μπροστινή Είσοδος

Για να αποφύγουμε την αρνητική ενέργεια να εισχωρήσει στον χώρο μας, η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσουμε ένα κομμάτι μαύρης τουρμαλίνης στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού μας. Η μαύρη τουρμαλίνη είναι μια εξαιρετικά καθαριστική, αλλά και προστατευτική πέτρα. Βοηθά στον καθαρισμό από οποιαδήποτε ενέργεια που δεν θέλουμε και δημιουργεί μια ενεργειακή ασπίδα στο σπίτι μας, για να εμποδίσουμε την αρνητικότητα να εισχωρήσει. Μια καλή ιδέα είναι επίσης, να αφήσουμε ένα κομμάτι αυτού του κρυστάλλου στο χώμα ενός φυτού που έχουμε σε γλάστρα έξω από την πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο το χώμα θα κρατάει τον κρύσταλλο φορτισμένο.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Κρύσταλλοι και Σαλόνι: Αμέθυστος, Φθορίτης

Ο αμέθυστος ανακουφίζει από το άγχος και είναι ιδανικός για τη δημιουργία ενός χαλαρωτικού και αναζωογονητικού χώρου. Δρα ως καθαριστής αέρα, απομακρύνοντας την αρνητικότητα και αντικαθιστώντας την με θετική ενέργεια. Ο αμέθυστος έχει μια πολύ προστατευτική ενέργεια που επίσης φέρνει συνεχώς φως και αφθονία. Είναι ένας από τους κρυστάλλους για το σπίτι που μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους. Βάζοντας διάφορα κομμάτια αμέθυστου σε πολλά σημεία, εξασφαλίζουμε μία ήρεμη και καταπραϋντική ενέργεια σε όλο το περιβάλλον.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Επιπλέον, ο φθορίτης πάνω στο τραπέζι, επιτυγχάνει ισορροπία και αρμονία στο χώρο. Ο φθορίτης βοηθά στην εύρεση της ισορροπίας στο πνεύμα και απομακρύνει άγχος και ανησυχίες που γεμίζουν το μυαλό μας. Έχοντας τον στο σαλόνι θα υπάρχει πάντα ένας αέρας θετικότητας που είναι ιδανικός για αρμονικές συναντήσεις και χαλαρωτικές βραδιές.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Κρύσταλλοι και σπίτι: Κουζίνα

Ο δυναμικός κρύσταλλος, σάρδιος λίθος, εκπέμπει μια ενέργεια τόσο φωτεινή όσο και η φλογερή πορτοκαλί επιφάνεια του. Αυτή η πέτρα λειτουργεί τέλεια στην κουζίνα γιατί προσφέρει το αίσθημα της εμπιστοσύνης, ενισχύει τη δημιουργικότητα, διεγείρει τα κίνητρα και αυξάνει την αντοχή. Ο λίθος μειώνει την φυσική κούραση και δίνει έμπνευση. Είναι η πέτρα της δημιουργικότητας και του πάθους.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Τοποθετώντας έναν κιτρίνη στα περβάζια των παραθύρων, γεμίσουμε το πνεύμα και το χώρο μας με χαρά καθώς ετοιμάζουμε φαγητό. Δημιουργεί μια θετική και ευχάριστη ατμόσφαιρα και όταν ο ήλιος χτυπήσει την πέτρα, θα στείλει λάμψη, δημιουργώντας ένα ουράνιο τόξο στην κουζίνα. Επίσης, είναι η πέτρα του πλούτου και της αφθονίας.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Πάνω στο τραπέζι, τοποθετούμε μία ράβδο από διαφανή χαλαζία για να διατηρεί την ενέργεια καθαρή. Όταν το φως του ήλιου χτυπά τον καθαρό χαλαζία, εμφανίζονται ουράνια τόξα στο χώρο, ιδανικό για ζεστά οικογενειακά γεύματα.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Τέλος, προσθέτοντας ένα κομμάτι αμέθυστου πάνω από το τραπέζι εξασφαλίζουμε αρμονικές συνομιλίες στο δείπνο.

Κρύσταλλοι και σπίτι: Μπάνιο

Η πέτρα από αλάτι Ιμαλαΐων είναι ιδανική για την διακόσμηση του μπάνιου, αφού έχει καθαριστικές και θεραπευτικές ιδιότητες στην διαδικασία του πλυσίματος. Μερικά μικρά κομμάτια από αλάτι Ιμαλαΐων, διαλυμένα στο νερό, θα ανακουφίσουν την ένταση τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα μας, μετά από σωματική άσκηση ή μια κουραστική μέρα. Έχει αντιφλεγμονώδες δράση που βοηθάει στους τεταμένους μυς, με καταπραϋντικό αποτέλεσμα στο συνολικό σώμα και πνεύμα. Άμα δεν θέλουμε να διαλυθεί, καλύτερα να την τοποθετήσουμε κάπου που δεν θα την ακουμπήσει νερό.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Άλλη μία πέτρα ιδανική για το μπάνιο είναι ο διαφανής χαλαζίας. Το μπάνιο είναι ένα μέρος καθαρισμού, και ως η κύρια πέτρα καθαρισμού, ο διαφανής χαλαζίας αποτελεί ένα τέλειο πλεονέκτημα για αυτόν τον χώρο. Καθαρίζει το πνεύμα την ίδια στιγμή που καθαρίζουμε το σώμα μας, μέσα στο ντους ή στην μπανιέρα. Είναι ενισχυτής και λειτουργεί για να μεγεθύνει την ενέργεια του καθαρισμού. Χάρη σε αυτόν, αισθανόμαστε ακόμα πιο ανανεωμένοι, από το κεφάλι έως τα δάχτυλα, από το τσάκρα του στέμματος έως το τσάκρα της βάσης.

Ακόμα ένας απαραίτητος κρύσταλλος για το μπάνιο είναι ο ροζ χαλαζίας. Αυτή η στοργική πέτρα έχει την απαλή ενέργεια την οποία χρειαζόμαστε για χαλάρωση. Όταν την βλέπουμε στο μπάνιο, μας υπενθυμίζει να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας, κάθε φορά που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Αισθανόμαστε την κάθε πράξη μας σαν μια πρακτική ευεξίας και ενισχύουμε την αξία μας. Ένα extra tip για την νυχτερινή μας ρουτίνα, είναι με την χρήση ενός roller από ροζ χαλαζία, κατάλληλος για την τοποθέτηση των προϊόντων περιποίησης στο πρόσωπο μας. Θα εμποτίσει, έτσι, τα προϊόντα με αγάπη.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Κρύσταλλοι και σπίτι: Γραφείο

Ο σουγκίτης έχει στην σύνθεση του φυσικά αντιοξειδωτικά. Αυτό τον καθιστά μια σημαντική πέτρα για το γραφείο στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας γενικότερα. Η συγκεκριμένη πέτρα βρίσκεται μόνο στη Ρωσία. Στο γραφείο, συνήθως έχουμε υπολογιστή, tablet, τηλέφωνο, έτσι, είναι χρήσιμη για την καταπολέμηση της ενέργειας τους, καθώς μπορεί να απορροφήσει και να εξουδετερώσει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κανένας άλλος κρύσταλλος. Επίσης, συνδέεται με το πρώτο τσάκρα, της βάσης, το οποίο είναι υπεύθυνο να μας κρατάει γειωμένους στη δουλειά μας, βοηθώντας με το θάρρος και την επινοητικότητα.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Η ενέργεια του κρυστάλλου πυρίτη προωθεί έναν πλούτο ιδεών, ευκαιριών και εμπιστοσύνης στο γραφείο. Με την τοποθέτηση του κοντά στις επαγγελματικές μας κάρτες, εκδηλώνουμε αφθονία. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης μπορούν να αξιοποιηθούν πολύ πιο εύκολα με το θάρρος, το κίνητρο και την συνολική αίσθηση αφθονίας που εκπέμπει η ενέργεια του πυρίτη.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Κρύσταλλοι και σπίτι: Υπνοδωμάτιο

Ο ιδανικός κρύσταλλος για χαλάρωση και καλύτερο ύπνο είναι ο ροζ χαλαζίας. Με την τοποθέτηση του στην κρεβατοκάμαρα, προκαλεί συναισθήματα γαλήνης και αγάπης. Αυτή η πέτρα συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς, βοηθάει στο να ανοίξει η ψυχή και να προάγει την αγάπη στις σχέσεις. Είναι η καλύτερη επιλογή για την ενίσχυση της αγάπης για τον εαυτό μας, καθώς βοηθάει στην συνειδητοποίηση ότι αξίζουμε την ίδια συμπόνια και κατανόηση που δίνουμε στους άλλους. Η οικογένεια επωφελείται γενικότερα από το ροζ χαλαζία. Η απαλή του ενέργεια καταπραΰνει τις εντάσεις και προωθεί το ήρεμο και ποιοτικό ύπνο, καθώς επηρεάζει θετικά την ενσυναίσθηση, τη συγχώρεση και το μειωμένο άγχος.

Ένα ενεργειακά καθαρό δωμάτιο επιτυγχάνεται εύκολα έχοντας ένα φυσικό καθαριστικό ενέργειας όπως ο σελενίτης κάτω από το κρεβάτι ή το μαξιλάρι. Βοηθάει τον ξεκούραστο ύπνο και τα γλυκά όνειρα. Διατηρεί ένα ενεργειακά ελαφρύ και φορτισμένο περιβάλλον. Πετυχαίνουμε, έτσι, μια καθαρισμένη και αναζωογονητική ατμόσφαιρα για καλή διάθεση, ξεκούραση και επαναφόρτιση.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Για τα ζευγάρια που μένουν μαζί, καλό είναι να τοποθετούμαι ένα ροζ χαλαζία και έναν αμέθυστο μαζί στο κομοδίνο. Αυτός ο συνδυασμός εξισορροπεί την ενέργεια yin και yang, δηλαδή το θηλυκό και το αρσενικό, και εμβαθύνει τη σύνδεση της σχέσης. Ο ροζ χαλαζίας προάγει την κατανόηση και την αγάπη, ο αμέθυστος ενισχύει τη διαίσθηση και τη χαλάρωση.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Κρύσταλλοι και σπίτι: Παιδικό Δωμάτιο

Ο κρύσταλλος σελεστίνης έχει μια ηρεμιστική και καταπραϋντική ενέργεια. Η απαλή δόνηση αυτής της πέτρας έχει την ικανότητα να ηρεμεί το χάος και να δημιουργεί ένα προστατευτικό πεδίο λευκού φωτός. Βοηθάει στην μείωση των εφιαλτών, βοηθώντας, έτσι, το παιδί να κοιμηθεί ευκολότερα, καταπραΰνοντας τους φόβους του. Η ενέργεια του εμπνέει καλές σκέψεις και χαρούμενα όνειρα.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Και ο δαντελοειδής μπλε αχάτης, τοποθετημένος στο κομοδίνο, προσφέρει ήρεμη ενέργεια και ανακούφιση από άγχος και τη νευρικότητα.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Ο καπνίας χαλαζίας, από την άλλη, γειώνει την ενέργεια των υπνοδωματίων των παιδιών, σταθεροποιεί και απορροφά οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ή υπερδραστήρια ενέργεια.

Κρύσταλλοι και σπίτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

 

Πηγές:

Askinosie, H. (2019). A Room-by-Room Guide to Using Crystals for the Home. Ανακτήθηκε από https://www.energymuse.com/blog/using-crystals-for-the-home-and-interior-design (τελευταία πρόσβαση 13.02.2021)

Tchi, R. (2020). 5 Ways to Use Crystals for Good Feng Shui. Ανακτήθηκε από https://www.thespruce.com/ways-to-use-crystals-for-good-feng-shui-1274644 (τελευταία πρόσβαση 13.02.2021)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αφροδίτη Φιλιππίδη

Είμαι η Αφροδίτη και είμαι τελειόφοιτη στο Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, με κατεύθυνση στη Σκηνογραφία και στην Ενδυματολογία. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα Fashion Styling & Image Consulting, καθώς και σεμινάρια Βιώσιμης και Ηθικής Μόδας. Ευτυχισμένη με κάνουν τα ταξίδια, τα καλά βιβλία, οι γάτες, η φύση, το καλό φαγητό, η υψηλή αισθητική και οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Τα όμορφα πράγματα στην ζωή είναι και τα πιο απλά!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;