Κρύψτε… το καλοριφέρ σας!

SHARE

καλοριφέρ

Αντιλαμβάνομαι πως η όψη του καλοριφέρ είναι για τους περισσότερους ενοχλητική. Παρόλο που υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο βαρετό και μονότονο. Για το λόγο αυτό σήμερα θα δώσουμε ιδέες ώστε να καταφέρουμε να αλλάξουμε και να ομορφύνουμε αυτό το τόσο περίεργο αντικείμενο. Επιπλέον, θα δώσουμε τρόπους κατασκευής για την αναβάθμιση του καλοριφέρ ώστε να την πραγματοποιήσουμε μονοί μας χωρίς επιπλέον αγορές καθώς και vintage ιδέες για τους λάτρεις των «παλιών».

Ξεκινάμε λοιπόν, από τις κατασκευές. Μπορούμε είτε να τις κάνουμε μονοί μας είτε να απευθυνθούμε σε κάποιον ξυλουργό, σε περίπτωση που δεν πιάνουν και τόσο τα χέρια μας.

Θα χρειαστούμε μόνο μερικές τάβλες από ξύλο, λίγη φαντασία ίσως και ένα χρώμα που να ταιριάζει με το υπόλοιπο δωμάτιο και σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα ήπιο αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερο κάλυμμα για το καλοριφέρ του σπιτιού σας. Ταιριάζει μοναδικά με minimal ή και εναλλακτική διακόσμηση και αν επιλέξουμε να το βάψουμε σε μια έντονη απόχρωση δίνει παράλληλα μια έντονη μορφή στον χώρο εστιάζοντας στη διαφορετικότητα του.

καλοριφέρ

Μια ακόμη λύση, σε περίπτωση που δε θέλουμε να ασχοληθούμε με ξύλινες κατασκευές και βαψίματα, είναι η προσαρμογή κουρτίνων για πόρτες. Η τοποθέτηση τους είναι  εύκολη. Ενα ράφι πάνω από το καλοριφέρ και μικρά γαντζάκια στη σειρά, στα οποία περναει η κουρτίνα, και είναι έτοιμο.

καλοριφέρ

Και τώρα περνάμε στο χρηστικό κομμάτι. Δημιουργούμε κάτι και ταυτόχρονα μας εξυπηρετεί με πολλούς τρόπους. Παράδειγμα, ένα ανιαρό καλοριφέρ μπορεί να γίνει coffee table, είτε αυτό είναι στη vintage  εκδοχή του είτε σε μια πιο νεότερη. Αμέσως έχουμε αναβαθμίσει με τον καλύτερο και πιο πρωτότυπο τρόπο το χώρο που επιθυμούμε. Άλλωστε συνδυάζουμε έτσι τη διακόσμηση του καλοριφέρ και μια ζεστή γωνιά για τον καφέ μας!

καλοριφέρ

Σε διαφορετική περίπτωση, περιοριζόμαστε στο να βάλουμε πάνω από το καλοριφέρ ένα κομμάτι από ξύλο και να το χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε σ’ αυτό διακοσμητικά ή κάποιο λουλούδι. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η αίσθηση της συνέχειας χωρίς να εστιάζει το μάτι πάνω στο καλοριφέρ.

Advertisement

καλοριφέρ

Και τέλος, έχουμε την πλήρη κάλυψη του καλοριφέρ. Η δημιουργία ενός κουτιού όπου τοποθετείται γύρω, πάνω και κάτω από αυτό, έχοντας τα απαραίτητα κενά, είναι το πιο σύνηθες, διότι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα μπουντουάρ, εαν είναι στο υπνοδωμάτιο, αλλά και σε ένα ιδιαίτερο ξύλινο διακοσμητικό αν είναι σε οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού. Ολοκληρώνει με το δικό του τρόπο την διακόσμηση μας.

καλοριφέρ

καλοριφέρ

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι η Ειρήνη και μου αρέσει να μοιράζομαι κάθε σκέψη που έχω, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γράφω ελπίζοντας οι δικές μου σκέψεις να είναι έμπνευση για σας.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG