Θετική ενέργια στο σπίτι με φυτά εσωτερικού χώρου!

φυτά

Σε προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκα στα λουλούδια εσωτερικού χώρου γιατί πλέον αποτελεί αγαπημένη επιλογή διακόσμησης και όχι άδικα. Προσωπικά, θεωρώ πως η επένδυση σε ένα φυτό είναι μακράν καλύτερη από αυτή σε ένα έπιπλο, πόσο μάλλον τώρα που η άνοιξη πλησιάζει και η διάθεση μας το επιβάλει. Γι΄ αυτό λοιπόν το λόγο θα γνωρίσουμε σήμερα τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου.

Φτέρη

Η φτέρη είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό το οποίο πραγματικά θα υπάρχει για χρόνια μέσα στο σπίτι. Δεν έχει λουλούδια αλλά δίνει ένα πράσινο χρώμα χωρίς να χάνει καθόλου σε ομορφιά. Αγαπά το τακτικό πότισμα και θέλει ελεγχόμενη έκθεση στον ήλιο. Τέλος, η φτέρη μέσα στο σπίτι λειτουργεί σαν φίλτρο στους ρύπους και τις τοξίνες.

φυτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλόδεντρο έμεραλντ 

Το φιλόδεντρο είναι αναρριχώμενο φυτό με πλούσιο φύλλωμα. Θέλει πολύ υγρασία αλλά όχι πολύ φως. Είναι ιδανικό για γωνίες και αναρριχάται σε βιβλιοθήκες ή, ακόμη καλύτερα, σε μια ράβδο δημιουργώντας τον επιθυμητό όγκο. Και αυτό το φυτό λειτουργεί σαν φίλτρο στους ρύπους.

φυτά

Κέντια 

Η κέντια είναι ένα φυτό το οποίο θέλει πολύ χώρο για τη σωστή ανάπτυξη του, οπότε ιδανικά θα πήγαινε σε ένα μεγάλο σπίτι και όχι σε ένα μικρό διαμέρισμα. Δεν αγαπά πολύ τον ήλιο, παρόλα αυτά αν  στο σημείο που βρίσκεται φωτίζεται από αυτόν ελεγχόμενα τότε η ανάπτυξη του είναι εντυπωσιακή. Θέλει αρκετό νερό και δεν αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες.

φυτά

Σεφλέρα

Είναι ένα φυτό που αντέχει στη ξηρασία αλλά και στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή στο πότισμα. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστα μέρη αλλά όχι όταν ο ήλιος πέφτει απευθείας πάνω του.

Οι σεφλέρες ζουν πολλά χρόνια και μεγαλώνουν σε γρήγορους ρυθμούς

φυτά

Φίκος

Ο φίκος είναι ένα φυτό που παίρνει τη μορφή δέντρου και δημιουργεί ένα πολύ όμορφο καταπράσινο φύλλωμα. Αγαπά τον ήλιο και στη θέα του ενισχύεται το χρώμα του φύλλου του αλλά θέλει προσοχή με το νερό γιατί ίσως χαλάσουν οι ρίζες του. Λόγω του πλήθους του φυλλώματος του χρειάζεται τακτικό κλάδεμα. Στα συν της φροντίδας του είναι με μια χνουδωτή πετσέτα το καθάρισμα των φύλλων του και η ισορροπημένη λίπανση.

φυτά

Αλόη

Έχει τη μορφή κάκτου και μπορεί να καλλιεργηθεί πολύ εύκολα. Χρειάζεται αρκετό φως, νερό και αέρα όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό. Οι ιδιότητες της είναι ευρέως γνωστές καθώς αποτελεί αγαπημένο φυτό με πληθώρα χρήσεων. Πέρα από θεραπευτικές ιδιότητες έχει και την ικανότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα του χώρου.

φυτά

Ορχιδέα

Η ορχιδέα μπορεί να μην είναι φυτό, μιας και αυτά είχαν την τιμητική τους στο σημερινό άρθρο, είναι όμως ένα πανέμορφο λουλούδι που δίνει χρώμα στο εσωτερικό του σπιτιού φτιάχνοντας ακόμη περισσότερο τη διάθεση. Είναι από τις καλύτερες επιλογές φτάνει να έχει κάποιος τη διάθεση να τη φροντίσει κατάλληλα. Χρειάζεται αραιό πότισμα και πολύ φως, χωρίς να έρχεται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

φυτά


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ειρήνη Βλάχα

Είμαι η Ειρήνη και μου αρέσει να μοιράζομαι κάθε σκέψη που έχω, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γράφω ελπίζοντας οι δικές μου σκέψεις να είναι έμπνευση για σας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;