Μεταποίησε τα παλιά έπιπλα

παλιά έπιπλα

Μεταποίησε τα παλιά έπιπλα εύκολα και οικονομικά, ακολουθώντας μερικές συμβουλές που θα βρεις παρακάτω. Πάρε ιδέες από τις φωτογραφίες που θα βρεις παρακάτω και μην ξεχάσεις να κάνεις μία μεγάλη έρευνα στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες μεταποίησης για κάθε είδους έπιπλα.

Αφού αποφασίσεις να κάνεις την αλλαγή στα παλιά έπιπλα, βεβαιώσου ότι έχεις τον κατάλληλο χώρο να τα τοποθετήσεις και τα κατάλληλα εργαλεία για να δουλέψεις. Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς, αν δεν έχεις ήδη από παλαιότερη κατασκευή-επισκευή, γυαλόχαρτο, αστάρι, μπογιά, βερνίκι, ρολό, σφουγγάρι λείανσης και πανί γυαλίσματος.

Μεταποίησε τα παλιά έπιπλα βάφοντάς τα:

ΒΗΜΑ 1: Τρίψε πολύ καλά με γυαλόχαρτο όλες τις επιφάνειες του επίπλου που θέλεις να βάψεις. Αν είναι πολύ λερωμένο από την πολυκαιρία, καθάρισέ το με ένα υγρό πανί πριν ξεκινήσεις το τρίψιμο με το γυαλόχαρτο. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις την παραμονή της μπογιάς στο έπιπλο.

ΒΗΜΑ 2: Μετά το τρίψιμο, η επιφάνεια του επίπλου θα είναι τραχιά και αυτό θα βοηθήσει την απορρόφηση του ασταριού που είναι το δεύτερο και σημαντικότερο στάδιο για την μεταποίηση επίπλων. Άπλωσε το αστάρι με ένα μικρό ρολό και άφησέ το να στεγνώσει καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΗΜΑ 3: Καθάρισε τα υπολλείματα τρίβοντας το έπιπλο με ένα σφουγγάρι λείανσης και έπειτα με ένα πανί γυαλίσματος. Η διαδικασία αυτή θα εξασφαλίσει στο έπιπλο ομοιόμορφη όψη. Επανέλαβε τη διαδικασία πριν και μετά από κάθε στρώση μπογιάς.

ΒΗΜΑ 4: Αν έκανες όλα τα παραπάνω, είσαι έτοιμος να περάσεις το πρώτο χέρι μπογιάς. Μην ξεχάσεις να αφήσεις την μπογιά να στεγνώσει για 8 ώρες περίπου. Πέρνα όσα χέρια χρειαστεί μέχρι να μείνεις ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, συνήθως 2 με 3 χέρια είναι αρκετά.

ΒΗΜΑ 5: Επιτέλους, μετά τη σκληρή δουλειά έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Χρησιμοποίησε βερνίκι για να κρατήσεις το έπιπλο σε άψογη κατάσταση για πολύ καιρό. Χρησιμοποίησε ένα ρολό από αφρό και με απαλές κινήσεις πέρνα το βερνίκι.

παλιά έπιπλα

παλιά έπιπλα

Καλή επιτυχία, περιμένω τις φωτογραφίες σου!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;