Φτιάχνουμε εύκολα τα δικά μας αρωματικά κεριά σε βαζάκια!

κεριά
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσετε τα δικά σας κεριά χωρίς να χρειαστούν ειδικά σύνεργα και υλικά. Ο πιο εύκολος περιλαμβάνει μικρά γυάλινα βαζάκια, ώστε να αποφευχθεί η χρήση καλουπιών, και αγνό μελισσοκέρι. Εύκολο να βρεθεί στην Ελλάδα, ιδανικό για οποιοδήποτε κερί, θα προσθέσει μια ιδιαίτερη ευχάριστη μυρωδιά. Επιπλέον, δεν επηρεάζει κατά την καύση του την υγεία μας, μιας και δεν αποτελεί παράγωγο χημικής διαδικασίας. Ανάλογα με το μέγεθος που εμείς επιθυμούμε για το κερί μας πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο βαζάκι. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πως σε ένα βάζο με πολλή μεγάλη διάμετρο πρέπει να τοποθετήσουμε δύο φιτίλια ώστε να καεί όλη η ποσότητα κεριού και να μην μείνει στα τοιχώματα. Αυτά τα κεράκια, όπως και οποιοδήποτε άλλο χειροποίητο προϊόν, μπορούμε να τα δωρίσουμε σε φίλους, γνωστούς, συγγενείς εντυπωσιάζοντας τους με τις ικανότητες μας.

Κάπως έτσι μπορούμε να κάνουμε εύκολα τα δικά μας κεριά.

Τι θα χρειαστεί:

 • 200 γραμμάρια μελισσοκέρι
 • 1 βαζάκι, περίπου 300ml
 • ειδικό φιτίλι για κεριά (ώστε η καύση μας να είναι ομαλή)
 • Αιθέρια έλαια της προτίμησης μας
 • Αποξηραμένα φυτά (προαιρετικά)

Εξοπλισμός:

 • Κατσαρολάκι
 • Μπολ για μπεν μαρί
 • Αναδευτήρα (ιδανικό είναι και ένα ξυλάκι chop stick)

Οδηγίες:

Βάζουμε νερό μέσα στο κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στο μάτι σε μέτρια ένταση. Παίρνουμε το μελισσοκέρι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, προκειμένου να λιώσει πιο γρήγορα και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ του μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα μέχρι να λιώσει. Μόλις το κερί υγροποιηθεί, αποσύρουμε το μπολ από το κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο βάζο, στο οποίο προηγουμένως έχουμε βάλει το φιτίλι όρθιο. Αφήνουμε ένα εικοσιτετράωρο να σταθεροποιηθεί απολύτως.

Διαβάστε επίσης  Διακόσμηση σε μικρούς χώρους
Advertisements
Ad 14

κεριά

Προσθέτοντας άρωμα:

Το φυσικό μελισσοκέρι έχει το δικό του διακριτικό άρωμα μελιού. Μπορούμε όμως, προκειμένου να το κάνουμε ακόμα πιο αρωματικό, να προσθέσουμε μέσα στο κερί μας διάφορα αιθέρια έλαια. Τα αιθέρια έλαια θα τα αναμείξουμε με το μείγμα του κεριού ακριβώς πριν το τοποθετήσουμε στο βαζάκι.

Προσοχή: Δεν πρέπει η ποσότητα των ελαίων να είναι πολύ μεγάλη γιατί θα επηρεάσουν την ομαλή καύση του κεριού και η ατμόσφαιρα θα μυρίζει δυσάρεστα. Μια κουταλιά του γλυκού είναι αρκετή!

Ασφάλεια:

Τα κεράκια μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα ως προς την ασφάλεια τους. Ποτέ όμως δεν θα πρέπει να αφήνουμε αναμμένο κερί σε χώρο που δεν βρίσκεται υπό την επιτήρηση μας.

Πως να τα αξιοποιήσουμε πλήρως;

 • Εναλλακτικός τρόπος φωτισμού σε μια διακοπή ρεύματος ή στο κάμπινγκ
 • Δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας για κάθε περίσταση
 • Διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι, το γραφείο, το πάρτι
 • Καθαρισμός της ατμόσφαιρας από δυσάρεστες μυρωδιές όπως το τσιγάρο

Πως θα χρησιμοποιούσατε εσείς το δικό σας χειροποίητο κερί;

Φοιτητής Ιστορίας και Εθνολογίας στο ΔΠΘ. Πραγματιστής εκεί που πρέπει ονειροπόλος οπουδήποτε αλλού. Αγαπώ την γνώση, την ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια, την τεχνολογία, την σημειωτική, την φιλοσοφία, την ανθρωπολογία, την φωτογραφία, μα πιο πολύ από όλα αγαπώ τους δικούς μου ανθρώπους. Για αμεσότερη επικοινωνία θα με βρείτε στο email μου: jaxri@windowslive.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Xiaomi SmartBand 8: Μια ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των wearable 

Τον Απρίλιο του 2023, η κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Xiaomi

Γαλικία: η ξεχωριστή πλευρά της Ισπανίας

Ας ετοιμάσουμε μαζί τις βαλίτσες μας κι ας κατευθυνθούμε προς