Αξιοποιείστε έξυπνα τα άδεια βάζα του σπιτιού σας

Άδεια βάζα
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Πολλές φορές, ενώ καθόμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας και το κοιτάμε, παρατηρούμε πως έχουμε συνηθίσει τη διακόσμηση του και ίσως να την έχουμε βαρεθεί λιγάκι. Προσπαθούμε λοιπόν, να κάνουμε μικρές αλλαγές που θα δώσουν έναν άλλο αέρα σε αυτό. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχουμε πάντοτε όλοι την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή μας την επιθυμία. Γι αυτό σας έχουμε μια εύκολη και οικονομική λύση. Όλοι, λίγο πολύ έχουμε βαζάκια στην κουζίνα μας, τα οποία είναι άδεια και δεν έχουμε τι να τα κάνουμε. Αντί να τα πετάξουμε λοιπόν τα άδεια βάζα ή να τα δώσουμε κάπου αλλού, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο.

Μια από τις πιο συνηθισμένες κατασκευές από άδεια βάζα είναι αυτή με τα κεράκια. Ο τρόπος είναι πολύ εύκολος και καθόλου δαπανηρός. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα κεράκι της αρεσκείας σας μέσα σε αυτό και στη συνέχεια, η διακόσμηση του είναι στο χέρι σας, ανάλογα με το γούστο του καθενός. Είτε θα το βάψετε σε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, είτε θα προσθέσετε μέσα σε αυτό και κάποιο άλλο υλικό εκτός από το κεράκι (άμμο, νερό πετρούλες).

άδεια βάζα
Πηγή εικόνας: pinterest.com
άδεια βάζα
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Για διακοσμητικούς, επίσης, λόγους μπορείτε να φτιάξετε κρεμαστό φωτιστικό. Η κατασκευή αυτή, εκτός από εύκολη, είναι και πολύ όμορφη. Αυτό θα εξαρτηθεί αρχικά από τα άδεια βάζα που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, μέχρι τον τρόπο που θα το διακοσμήσετε. Επιπλέον, μπορείτε να το ενώσετε μαζί με άλλα μικρά βαζάκια, ώστε να γίνει ένα ενιαίο εντυπωσιακό φωτιστικό.

Εκτός από διακοσμητικούς λόγους, τα βαζάκια αυτά χρησιμοποιούνται και για αποθηκευτικούς. Τα βάφετε σε διάφορες αποχρώσεις και τοποθετείτε ό,τι θέλετε σε αυτά. Από χρήσιμη μολυβοθήκη που θα στολίζει το μοντέρνο γραφείο σας, μέχρι θήκη καλλυντικών επάνω στην μοντέρνα τουαλέτα του δωματίου σας κορίτσια. Από την άλλη, για τα μεγαλύτερα κορίτσια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θήκη για τα ραφτικά τους, έξυπνη και εντυπωσιακή ιδέα. Ενώ, μια πιο συνηθισμένη λύση είναι η χρήση τους για την τοποθέτηση μαχαιροπίρουνων, κυρίως αυτά που χρησιμοποιήσετε πιο συχνά και θέλετε να έχετε μια ευκολότερη πρόσβαση σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

άδεια βάζα
Πηγή εικόνας: pinterest.com
άδεια βάζα
Πηγή εικόνας: pinterest.com

άδεια βάζα
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Τέλος, αν έχετε σοκολατάκια, καραμέλες, ακόμα και κουλουράκια και δεν έχετε περίσσιο δοχείο για κέρασμα, τα άδεια βάζα αυτά είναι μια πολύ καλή λύση. Θα δώσουν μια νότα παιδική και πρωτότυπη στην κουζίνα ή το σαλόνι σας.

Ρισκάρετε να κάνετε μικρο αλλαγές στο σπίτι σας. Η συγκεκριμένη ιδέα, είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε τα βάζα που τόσο καιρό μένουν άδεια και αχρησιμοποίητα στο ντουλάπι της κουζίνας σας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;