Η ανακύκλωση για την τέχνη

Τη δυνατότητα για ένα ξεχωριστό δώρο ή για την αγορά ενός διαφορετικού χειροποίητου αντικειμένου διακόσμησης ή επίπλου, στην δίνει ο Αλέξανδρος Παπαστρατηγάκης, με τις χειροποίητες δημιουργίες του από ανακυκλώσιμα υλικά, με την τέχνη της γλυπτικής!

τέχνη και ανακύκλωση 1

Απόφοιτος επαγγελματικού Λυκείου στον τομέα της μηχανολογίας εγκαταστάσεων και κατασκευών, καθώς επίσης απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής στον τομέα αρχιτεκτονικής τοπίου και φυτοτεχνικών επιχειρήσεων.

Ο Αλέξανδρος Παπαστρατηγάκης, ασχολείται με την τέχνη της γλυπτικής. Χρησιμοποιεί μέταλλα που συγκεντρώνει από ανακυκλώσιμα ανταλλακτικά που κουβαλούν ιστορίες και καταδεικνύουν την φθορά και την πάροδο του χρόνου. Με την διαδικασία της επανάχρησης των υλικών, δημιουργεί αναγνωρίσιμες φόρμες, μετατρέποντας ένα τυχαίο και συχνά διαβρωμένο κομμάτι μετάλλου σε σιλουέτες ζώων ή ανθρώπων και αντικείμενα. Με την φαντασία για όπλο του και την αγάπη του για τέχνη εξωτερικεύει την καλοσύνη της ψυχής του.

Σκοπός πέρα από την τέχνη, είναι και η ανακύκλωση. Αν έχεις σκοπό να πετάξεις οτιδήποτε θεωρείς άχρηστο λοιπόν, ο Αλέξανδρος θα του δώσει ζωή και θα το μετατρέψει στο πιο όμορφο και πολυτιμότερο κομμάτι του χώρου σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά από τα έργα του κοσμούν χώρους εστίασης στην πόλη της Σπάρτης όπου μεγάλωσε και δραστηριοποιείται.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, συναντήσαμε πολλά από τα έργα του στην πρώτη ατομική του έκθεση, σε έναν ιδιαίτερο χώρο του Εθνικού Ωδείου – Παράρτημα Σπάρτης.

Η έκθεση είχε τίτλο «Δεν πετώ ούτε ψίχουλο απ’ ό,τι μου δίνεις» και αποτελείται από γλυπτά μεγάλων και μικρών διαστάσεων μετάλλου που θα σας παρουσιάσουμε και εμείς πιο κάτω.

τέχνη 3

τέχνη 4

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα από τα έργα του Αλέξανδρου Παπαστρατηγάκη ή να ζητήσετε μια κατασκευή από τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγει, επισκεφτείτε την σελίδα του στο facebook ή στο instagram με την ονομασία: Iron Junk Art.

Όμως, δεν ξοδεύω τον ήλιο σου άδικα.
Δεν πετώ ούτε ψίχουλο απ’ ό,τι μου δίνεις.
Γιατί σκέφτομαι την ερμιά και τις κατεβασιές του χειμώνα….
Νικηφόρος Βρεττάκος «Αν δε μου ‘δινες την ποίηση Κύριε»


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάρω Παινέση

Απόφοιτη του τμήματος Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ και του τμήματος αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων της AKTO. Δεν γνωρίζω πολλά.Τα βασικά. Μιλάω και γράφω πολύ όμως.Κρατάω ημερολόγιο και σχεδόν τίποτα για εμένα ή κρυφό.Μόνο κάποιες φωτογραφίες που επιλέγω να εκτυπώνω ακόμα και να τις συλλέγω σε παλιά vintage άλμπουμ, που αγοράζω πάμφθηνα στο κέντρο της Αθήνας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;