Βρεφικό δωμάτιο: οδηγός διακόσμησης.

Βρεφικό δωμάτιο

Βρεφικό δωμάτιο, είστε σε αναζήτηση βρεφικών επίπλων, ψάχνετε να βρείτε τα ιδανικά χρώματα για το δωμάτιο του μωρού σας; Ο οδηγός διακόσμησης για το βρεφικό δωμάτιο θα σας δώσει μερικές ιδέες τόσο για τα έπιπλα όσο και για τα χρώματα που μπορείτε να βάλετε στο βρεφικό δωμάτιο.

Ας ξεκινήσουμε με το χώρο που θα χρησιμοποιήσετε ως βρεφικό δωμάτιο. Το μωρό θα ξεκινήσει να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο περίπου στον 6ο μήνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί το βρεφικό δωμάτιο για άλλες ώρες, πέρα από αυτές του ύπνου. Ο χώρος λοιπόν, που προορίζεται για βρεφικό δωμάτιο θα πρέπει να είναι λειτουργικός, φωτεινός, ζεστός, με λίγα έπιπλα και απαλά χρώματα.

Βρεφικό δωμάτιο

Ξεκινήστε με την επιλογή επίπλων και στη συνέχεια, διαλέξτε τα χρώματα για τους τοίχους ώστε να τα συνδυάσετε σωστά. Φροντίστε να επιλέξετε έπιπλα που θα σας χρησιμεύσουν και μελλοντικά, π.χ. στο δεύτερο παιδί. Μην παρασυρθείτε και αγοράσετε έπιπλα με έντονα χρώματα και σχέδια, γιατί τα έντονα χρώματα δεν βοηθούν το μωρό να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Τα πολλά αρκουδάκια και διακοσμητικά είναι καλύτερα να τα αποφύγετε, με τον καιρό θα αποκτήσετε τόσα πολλά που δεν θα έχετε χώρο να τα τοποθετήσετε.

Τα χρώματα του βρεφικού δωματίου πρέπει να είναι απαλά. Προτιμήστε τα παστέλ χρώματα που βοηθούν το μωρό να ηρεμήσει και να έχει έναν καλύτερο ύπνο. Αποφύγετε τα έντονα μοτίβα, προτιμήστε ταπετσαρίες και ζωγραφιές τοίχου με απλά σχέδια. Επίσης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε κάποιο θέμα στο παιδικό δωμάτιο και όχι στο βρεφικό γιατί το παιδί θα δείξει κάποια προτίμηση σε κάποιον παιδικό ήρωα, κάποιο άθλημα, μία ομάδα ή ένα συγκεκριμένο θέμα που το ενδιαφέρει σε μεγαλύτερη ηλικία. Αν ωστόσο θέλετε να βάλετε κάποιο θέμα φροντίστε να μην το παρακάνετε. Μη διαστάσετε να χρησιμοποιήσετε μέχρι 3 βασικά χρώματα στη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου.

Advertisement

Βρεφικό δωμάτιο

Όπως κι αν επιλέξετε να διακοσμήσετε το βρεφικό δωμάτιο φροντίστε να το κρατάτε καθαρό και τακτοποιημένο. Μην ξεχάσετε να αφήσετε μπόλικο χώρο για παιχνίδι.

Advertisement

Καλή επιτυχία!


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG