Βιομηχανική διακόσμηση: Η διαχρονική τάση στο design

Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Η Βιομηχανική διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από παλιά εργοστάσια και βιομηχανικούς χώρους. Γεννήθηκε επειδή όλο και πιο παλιές αποθήκες, αχυρώνες, εκκλησίες, και βιομηχανικά κτήρια μετατράπηκαν σε χώρους διαβίωσης κατά τα τελευταία χρόνια. Για πολλούς ανθρώπους η έννοια της βιομηχανικής διακόσμησης δε φαίνεται ελκυστική. Τη θεωρούν ασυνήθιστη και παράξενη. Ωστόσο, το στυλ αυτό έχει διεισδύσει στο σύγχρονο design, καθώς είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους. Γνωστό και ως ημιτελές, καθώς χρησιμοποιεί πρώτες ύλες και πολύ τραχιές επιφάνειες, χαρακτηρίζεται από τη χρήση μεταλλικών σωληνών, ξύλινων πατωμάτων, τοίχων από τούβλο, σκυρόδεμα στοιχεία, σωλήνες από σίδερο και ούτω καθεξής. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτό, είναι ότι κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης μπορείτε να αφήσετε κάποιες επιφάνειες ημιτελείς, οι οποίες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ενδιαφέροντα στοιχεία του ντεκόρ. Το στυλ χρησιμοποιείται κυρίως σε σοφίτες και διαμερίσματα με ενιαίους χώρους, μιας και επιτρέπουν μοναδικές σχεδιαστικές λύσεις.

Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com
Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Το βιομηχανικό ύφος θα κάνει το ντεκόρ του δωματίου σας  πιο φυσικό, χωρίς να χάσει την αίσθηση της άνεσης. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε πάρα πολλά πράγματα για να επιτύχει. Μπορείτε απλά να προσθέσετε κάποιες λεπτομέρειες για να επιτευχθεί η βιομηχανική διακόσμηση.

Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Οι  σκούρες αποχρώσεις των επίπλων μπορεί να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο εσωτερικό βιομηχανικό στυλ. Μαύρα, γκρι και μεταλλικά έπιπλα, καθώς και διακοσμητικά στοιχεία όπως εξαρτήματα μηχανών, λειτουργούν πολύ καλά.

Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com
Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Οι  εκτεθειμένοι σωλήνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στη βιομηχανική διακόσμηση. Για το λόγο αυτό δεν κρύβουμε τίποτα, αλλά αποκαλύπτουμε ότι είναι κρυμμένο όπως είναι η  καλωδίωση, τα εξαρτήματα και τα δοκάρια.

Αγκαλιάστε την ωμότητα που προσφέρει το στυλ αυτό και απολαύσετε τη Βιομηχανική διακόσμηση στο χώρο σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπυριδούλα Στούκα

Γειά σας! Είμαι η Σπυριδούλα και μαζί θα μιλήσουμε για θέματα που αφορούν τη διακόσμηση και το design. Ελπίζω τα άρθρα που θα μοιραστώ μαζί σας να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για εσας!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;