Vintage διακόσμηση: Η μοναδικότητα των αντικών

Vintage διακόσμηση
Πηγή εικόνας: Pinterest

Πολλές φορές, στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων συναντάμε, στοιχεία και έπιπλα πολλών διαφορετικών δεκαετιών μέσα στο ίδιο περιβάλλον. Η αξία των vintage κομματιών έχει αυξηθεί, καθώς άρχισε να εκτιμάται περισσότερο η μοναδικότητα των αντικών. Η προσθήκη, ακόμα και ενός μόνο, vintage στοιχείου μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο, καθώς του προσδίδει μία ιδιαιτερότητα. Η vintage διακόσμηση ήρθε για να μείνει!

Vintage διακόσμηση
Πηγή εικόνας: Pinterest

Οι αντίκες και τα vintage αντικείμενα, προσφέρουν μία τελείως διαφορετική ομορφιά σε ένα σπίτι. Άμα ταιριάζουν με την αισθητική μας, μπορούν να τονίσουν και να διαφοροποιήσουν μοναδικά τον χώρο μας. Η αίσθηση νοσταλγίας που χαρίζουν, δημιουργεί μία ζεστή ατμόσφαιρα και προβάλλει το προσωπικό μας χαρακτήρα.

Vintage διακόσμηση
Πηγή εικόνας: Pinterest

Γιατί vintage διακόσμηση;

Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την στροφή, που πλέον έγινε μόδα, είναι αρκετοί. Αρχικά, το γεγονός ότι οι μόδες επαναλαμβάνονται ανά κάποιες δεκαετίες, ενισχύει την επανεμφάνιση ορισμένων trend του παρελθόντος. Επιπλέον, η μεταβίβαση επίπλων και διακοσμητικών στοιχείων από την μία γενιά στην άλλη, βοηθάει την αναπροσαρμογή των αντικών σε σύγχρονα περιβάλλοντα.

Vintage διακόσμηση
Πηγή εικόνας: Pinterest

Τα social media έχουν παίξει και αυτά τον ρόλο τους, κάνοντας μόδα την vintage αισθητική, με σκοπό την επίτευξη τελείως μοναδικών και εντυπωσιακών χώρων. Τέλος, το κίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος και η στροφή των ακτιβιστών στην βιωσιμότητα και την ηθική των προϊόντων, σε όλες τις πτυχές στην ζωή μας, έχουν ενισχύσει την δημοτικότητα των second hand πραγμάτων, δίνοντας δεύτερη ευκαιρία σε αντικείμενα που σε άλλη περίπτωση θα πεταγόντουσαν.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασπάζονται αυτόν τον νέο τρόπο ζωής. Όχι μόνο βοηθάνε με τον τρόπο τους το περιβάλλον, γίνονται και πιο δημιουργικοί μέσω της μετατροπής και προσαρμογής παλαιών αντικειμένων στο δικό τους στυλ. Επιτυγχάνουν παράλληλα, έναν τελείως μοναδικό χώρο, προσαρμοσμένο στην δική τους μοναδική ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή εικόνας: Pinterest

Πού μπορούμε να βρούμε αντίκες;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρούμε vintage έπιπλα και διακοσμητικά. Ο πιο εύκολος είναι να κρατήσουμε, και άμα το κρίνουμε αναγκαίο, να τροποποιήσουμε, έπιπλα από προηγούμενες γενιές της οικογένειάς μας, τα οποία, ίσως, κατέληγαν στα σκουπίδια. Στο σπίτι των παππούδων μας, για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρούμε αντίκες αξίας που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο δικό μας, σύγχρονο περιβάλλον.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Η ανταλλαγή μεταξύ γνωστών και φίλων, μπορεί να μας εξοπλίσει με μοναδικά κομμάτια, τα οποία μετά από μία ανακαίνιση, σε εκείνους θα ήταν άχρηστα.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Φυσικά, μπορούμε να βρούμε κάθε λογής vintage έπιπλα και διακοσμητικά σε μαγαζιά με δεύτερο χέρι, vintage καταστήματα με είδη σπιτιού και σε μαγαζιά με αντίκες. Υπάρχουν άπειρες επιλογές και σίγουρα μπορούμε να βρούμε ένα κομμάτι που θα μας εντυπωσιάσει και θα ταιριάζει με την αισθητική μας.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Πολλοί άνθρωποι, παίρνουν έπιπλα που βρίσκουν κοντά σε κάδους. Κάποιος, για κάποιο λόγο, τα πέταξε, αλλά μπορεί να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και πολλές φορές να έχουν αρκετά εντυπωσιακό design. Έτσι, τα μαζεύουν, τα απολυμαίνουν, τα τροποποιούν και τα προσθέτουν, πολύ επιτυχημένα, στο σπίτι τους.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Στις μέρες μας, με την διαφήμιση και τα φτηνά έπιπλα παντού γύρω μας, το σπίτι μπορεί να καταλήξει απρόσωπο, γεμάτο με ανούσια trends. Διαλέγοντας, όμως, προσεκτικά, τα αντικείμενα που αντανακλούν την προσωπικότητά μας και την διάθεση που θέλουμε να εκπέμπει ο χώρος, επιτυγχάνουμε το ιδανικότερο design για εμάς.

Vintage διακόσμηση
Πηγή εικόνας: Pinterest
Πηγή εικόνας: Pinterest
Πηγή εικόνας: Pinterest

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αφροδίτη Φιλιππίδη

Είμαι η Αφροδίτη και είμαι τελειόφοιτη στο Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, με κατεύθυνση στη Σκηνογραφία και στην Ενδυματολογία. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα Fashion Styling & Image Consulting, καθώς και σεμινάρια Βιώσιμης και Ηθικής Μόδας. Ευτυχισμένη με κάνουν τα ταξίδια, τα καλά βιβλία, οι γάτες, η φύση, το καλό φαγητό, η υψηλή αισθητική και οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Τα όμορφα πράγματα στην ζωή είναι και τα πιο απλά!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;