Tips διακόσμησης για μικρούς χώρους!

SHARE

Η διακόσμηση του σπιτιού, είτε βρίσκεστε σε μεγάλο είτε σε μικρό σπίτι, δεν είναι όσο εύκολη φαίνεται! Ειδικά αν αποφασίσετε να μείνετε σε ένα μικρό σπίτι η διακόσμηση θα αποτελέσει ίσως από το πιο δύσκολα κομμάτια που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Το κόλπο σε όλο αυτό είναι να μην το φορτώσετε με περιττά πράγματα! Σημαντικό είναι να αγοράσετε τα απαραίτητα καθώς και αντικείμενα που θα μεγαλώσουν οπτικά το χώρο σας! Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω tips που σίγουρα θα σας βοηθήσουν!

  • Λευκό χρώμα στους τοίχους

Επιλέξτε το λευκό χρώμα στους τοίχους ώστε να δείχνει πιο μεγάλο και ευήλιο. Ακόμα και αν επιλέξετε ένα έντονο χρώμα προσπαθήστε να το περιορίσετε βάφοντας έναν τοίχο του δωματίου ή κάνοντας σχέδια με αυτό.

  • Αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων

Χρησιμοποιείστε αντικείμενα-έπιπλα που έχουν πολλαπλές χρήσεις, όπως στην παραπάνω εικόνα. Με αυτό τον τρόπο η οργάνωση γίνεται ευκολότερη, εξοικονομείτε χώρο και χρήμα.

  • Ράφια οροφής

Ο χώρος, που υπάρχει ελεύθερος πάνω από τα έπιπλα σας και κοντά στο ταβάνι, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί τοποθετώντας ράφια που θα προμηθευτείτε ή θα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα με μερικά κομμάτια ξύλου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βιβλία, κορνίζες και άλλα αντικείμενα τα οποία δεν χρειάζεστε σε καθημερινή βάση.

  • Βέργες για πετσέτες πίσω από την πόρτα 

Μην ξεχνάτε τον χώρο που βρίσκεται πίσω από τις πόρτες των δωματίων σας. Το πίσω μέρος της πόρτας σας είναι ιδανικό για να τοποθετήσετε μπάρες ώστε να κρεμάσετε τις πετσέτες σας. Με αυτόν τον τρόπο απαλλάσσεστε από τις διάφορες κρεμάστρες που περιόριζαν τον χώρο στους τοίχους σας.

Advertisement
  • Καθρέφτες

Αναμφίβολα, ένας καθρέφτης ανεξαρτήτως μεγέθους μπορεί να αλλάξει τελείως τον χώρο σας. Ιδανικά, σε ένα μικρό διαμέρισμα τοποθετείστε μεγάλου μεγέθους καθρέφτες, είτε κρεμώντας τους από κάποιον τοίχο ή απλά ακουμπώντας τους στο έδαφος. Αμέσως δίνεται η εντύπωση ότι το δωμάτιο, που τους τοποθετήσατε είναι μεγαλύτερο από την πραγματικότητα.

  • Αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κρεβάτι

Τα μικρά υπνοδωμάτια συχνά αποτελούν ένα δύσκολο κομμάτι όσον αφορά την αποθήκευση των αντικειμένων. Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι, που συχνά μένει ανεκμετάλευτος, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί τοποθετώντας ή φτιάχνοντας συρτάρια με ροδάκια (δείτε πώς εδώ). Ιδανικά για σεντόνια, πετσέτες, που πιάνουν χώρο στις ντουλάπες σας.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Απόφοιτη του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με Κατεύθυνση Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αγαπάω την φύση, τις τέχνες και γενικότερα τον πολιτισμό. Είμαι φαν της γυμναστικής, της φωτογραφίας και δεν ξεχνάω να ποτέ να δω την αγαπημένη μου σειρά. Όνειρο μου να ανακαλύψω τον κόσμο και να γνωρίσω κάθε γλώσσα, διάλεκτο, ιδίωμα του πλανήτη.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG