Τέχνη και διακόσμηση: μια σχέση καρμική

τέχνη
Τέχνη και διακόσμηση, άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η μία εισχωρεί στην άλλη και αλληλοσυμπληρώνονται! Μπορεί να υπάρξει διακόσμηση χωρίς το στοιχείο της τέχνης και μπορεί να αναδειχτεί η τέχνη σε ένα χώρο χωρίς διακόσμηση;

Σε αυτό το άρθρο θα μελετήσουμε τους πίνακες ως τέχνη, γιατί η τέχνη έχει πολλές μορφές και θέλουμε να μιλήσουμε λίγο πιο ειδικά.

Πως πρέπει να τοποθετούνται οι πίνακες; Τι επιτάσσουν οι κανόνες της διακόσμησης; Οι γνώμες ποικίλουν και διαφέρουν. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι κανόνες έχουν αλλάξει. Αν ρωτήσετε εμένα, δεν υπάρχουν κανόνες! Κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να έχουμε πίνακες με το ίδιο θέμα ή να έχουν το ίδιο μέγεθος με παρόμοιο θέμα. Το θέμα πρέπει να είναι μόνο κλασσικό ή μόνο μοντέρνο. Άλλοι πιστεύουν ότι οι κορνίζες πρέπει να είναι ίδιες, ακόμα και αν το θέμα των πινάκων είναι διαφορετικό για λόγους ομοιομορφίας. Ναι, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες, δεν είναι λάθος, η τέχνη και η διακόσμηση όμως γίνονται πιο ενδιαφέρουσες όταν δοκιμάζουμε νέες ιδέες και πρακτικές.

τέχνητέχνη

Νέες ιδέες και τάσεις

Μην φοβηθείτε να τοποθετήσετε στον ίδιο χώρο έργα τέχνης που να αναφέρονται σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους, να έχουν διαφορετικό ύφος ή θεματολογία. Μπορείτε να κρεμάσετε στον ίδιο τοίχο μακρόστενους, τετράγωνους, οβάλ πίνακες με διαφορετικές κορνίζες σε σχήμα, μέγεθος ακόμα και χρώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

τέχνη

Κυρίαρχη τάση είναι το lettering και το numbering, δηλαδή να έχετε έργα τέχνης που απεικονίζουν κάποιο γράμμα ή αριθμό. Επίσης τάση είναι τα διάφορα γνωμικά και αγαπημένες εκφράσεις τα οποία πλέον γίνονται τέχνη στο χώρο.

  • Lettering & Numbering  

τέχνη    τέχνη

τέχνη

Αφήστε πίνακες στο πάτωμα, τοποθετήστε τους απλά πάνω σε έπιπλα χωρίς να τους κρεμάσετε ή κρεμάστε τους σε όποιο σημείο επιθυμείτε χωρίς περιορισμούς. Η τέχνη ομορφαίνει το χώρο μας όταν μπορούμε να την χαρούμε με τα μάτια μας και την ψυχή μας μαζί!

τέχνη

τέχνη

Κλασσικοί πίνακες συνδυάζονται αρμονικά με μοντέρνους. Προσωπογραφίες με φυσικά τοπία. Απεικονίσεις αγαπημένων καλλιτεχνών και αγαπημένων πόλεων, φυτών και ζώων, γκραβούρες και απλές κορνιζαρισμένες αφίσες. Ακριβή τέχνη με φτηνή τέχνη! Κρεμάστε πολλούς και διάφορους σε έναν τοίχο και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

τέχνη

τέχνη

τέχνη

Αν φοβηθείτε την τόση ποικιλομορφία, διαλέξτε να έχουν ίδιες κορνίζες ή στο ίδιο χρώμα. Μπορείτε να τους τοποθετήσετε ανάλογα με το θέμα, το σχήμα, το χρώμα, το μέγεθος και να δημιουργήσετε διαφορετικές γωνίες στον ίδιο χώρο.

τέχνη

τέχνη

Μπορείτε επίσης να αρκεστείτε σε έναν πολύ μεγάλο, ο οποίος θα πρωτοστατήσει εντυπωσιακά στο χώρο!

τέχνη

Αφήστε την τέχνη να μιλήσει στο χώρο σας, έχει να πει πολλά!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βίκυ-Δόμνα Καλλιανίδου

Απόφοιτη του University of Hertfordshire σε σπουδές Business&Management. Ασχολούμαι επαγγελματικά στον τομέα της διακόσμησης και επίπλωσης χώρων. Μου αρέσει να βλέπω τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά! Τα ταξίδια και η θάλασσα είναι βαθειές ανάσες, οι όμορφοι χώροι ξεκούραση...Πιστεύω ότι όλοι δικαιούνται να ζούνε σε όμορφους χώρους και προσπαθώ να το προσφέρω με τη δουλειά μου και τις γνώσεις μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;