Στρώσε το τέλειο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη στολίσει το δένδρο και το σπίτι μας. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να χαρούμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με την οικογένεια και τους φίλους μας στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Εάν έχεις αποφασίσει να οργανώσεις και ένα εορταστικό γεύμα ή δείπνο αυτές τις γιορτές, μην παραλείψεις να βάλεις τις διακοσμητικές σου πινελιές και εκεί. Έτσι θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου και θα στρώσεις ένα λαμπερό και άκρως Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Διάλεξε θέμα και χρωματική παλέτα        

Ξεκίνα διαλέγοντας στυλ και συνδυασμό χρωμάτων. Το θέμα και οι χρωματικές παλέτες που επέλεξες για τον στολισμό του σπιτιού σου, μπορούν να σε καθοδηγήσουν και για την διακόσμηση του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Έτσι θα υπάρχει ομοιομορφία και αρμονία.

Advertisements
Ad 14

Είτε έχεις επιλέξει κλασσικό κόκκινο ή χρυσό, vintage ή πιο φυσικούς τόνους ή ακόμη και πολύχρωμη διακόσμηση, αυτή θα είναι και η βάση για το τραπέζι σου. Με τον τρόπο αυτό θα είναι όλα συνδυασμένα και δεμένα μεταξύ τους.

Βασικά στοιχεία

Πηγή εικόνας: Pinterest

Το τραπεζομάντηλο, οι πετσέτες και τα σερβίτσια είναι τα βασικά και κυρίαρχα στοιχεία του τραπεζιού σου. Μπορείς να επιλέξεις ένα άκρως χριστουγεννιάτικο τραπεζομάντηλο ή ένα μονόχρωμο και να βάλεις επάνω ένα runner στα χρώματα που σου ταιριάζουν.

Εάν το τραπεζομάντηλο σου είναι «φορτωμένο» μπορείς να το συνδυάσεις με μονόχρωμες χειροπετσέτες υφασμάτινες ή και χάρτινες. Εάν πάλι το τραπεζομάντηλο σου είναι μονόχρωμο μπορείς να χρησιμοποιήσεις χειροπετσέτες με εορταστικό pattern και σχέδιο για να κάνουν αντίθεση.

Διαβάστε επίσης  Ο Notre Dame στο Παρίσι από άλλο μάτι
Πηγή εικόνας: Pinterest

Φρόντισε ότι επιλέξεις να συνδυάζεται με τα σερβίτσια σου είτε αρμονικά είτε παίζοντας με τις αντιθέσεις. Μια ποιο όμορφη πινελιά είναι να τοποθετήσεις τις χειροπετσέτες σου με διάφορους πρωτότυπους τρόπους ακολουθώντας και πάλι το στυλ που έχεις επιλέξει.

Κεντρική διακόσμηση

Πηγή εικόνας: Pinterest

Στη συνέχεια έχει έρθει η ώρα να επιλέξεις το κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο του τραπεζιού σου. Και πάλι ανάλογα το θέμα που έχεις επιλέξει και τον χώρο που έχεις επάνω στο τραπέζι σου οι επιλογές είναι πολλές.

Μπορείς να φτιάξεις μια μεγάλη κεντρική σύνθεση  από φυσικά φύλλα, κουκουνάρια, αποξηραμένα πορτοκάλια και ξύλα κανέλλας, ή από μπάλες και άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια, να τοποθετήσεις μία μεγάλη γυάλα με φωτάκια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ή να φτιάξεις μία σειρά από μπάλες και φωτάκια από άκρη σε άκρη του τραπεζιού σας.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Εάν θέλεις να έχεις περισσότερη άνεση χώρου επάνω στο τραπέζι σου, μπορείς  να επιλέξεις κάτι πιο minimal για την κεντρική διακόσμηση και να κρεμάσεις μία εορταστικη σύνθεση  ακριβώς επάνω από το τραπέζι σου, εάν έχεις αυτή την δυνατότητα.

Οι λεπτομέρειες

Πηγή εικόνας: Pinterest

Φρόντισε τις λεπτομέρειες, είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Για περισσότεη λοιπόν εμμονή στην λεπτομέρεια, πορείς να βάλεις καρτελάκια με τα ονόματα των καλεσμένων σου στις θέσεις τους ή ακόμη και κάποιο μικρό δωράκι καλωσορίσματος.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Επίσης μια πολύ ωραία ιδέα είναι να ντύσεις τις καρέκλες σου με κάποιο κάλυμμα που να δένει με όλη την υπόλοιπη διακόσμηση ή να φτιάξεις ένα ωραίο δέσιμο σε αυτές με κορδέλα, πανιά ή άλλα στολίδια.

Bonus Tips

Πηγή εικόνας: Pinterest

Φυσικά μπορείς να μεταφέρεις την καλλιτεχνική σου διάθεση και στο φαγητό. Το food styling άλλωστε έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μπορείς λοιπόν να μετατρέψεις ένα απλό πλατό τυριών σε έργο τέχνης και ένα γλυκό σε πραγματικό Χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Διαβάστε επίσης  Ανοιξιάτικες DIY ιδέες

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές, βάλε φαντασία και φτιάξε ένα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου!

Πηγές άρθρου:

imagine-create.gr (2017) : Στολισμός Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Ανακτήθηκε από https://www.imagine-create.gr (τελευταία πρόσβαση 03/12/22)

toftiaxa.gr (2020): Ιδέες για να διακοσμήσετε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.  Ανακτήθηκε από https://toftiaxa.gr (τελευταία πρόσβαση 03/12/22)

Αγαπά την θάλασσα και δεν ζει χωρίς καφέ. Δεν θα βρει ποτέ τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει και δεν αντέχει τους μίζερους ανθρώπους. Ταξιδεύει όσο περισσότερο μπορεί και αποτυγχάνει χρόνια στο να γίνει πρωινός τύπος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921 υπογράφηκε μεταξύ της Μ. Βρετανίας
Άτλαντας Δία Σικελία

Άτλαντας: Αναδύεται απο τον αρχαίο ναό του Δία στη Σικελία

Επαναφορά του Άτλαντα: Η αναγέννηση ενός αρχαίου φύλακα στον ναό