Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Πρωτοποριακοί συνδυασμοί χρωμάτων.

χριστουγεννιάτικη

Οι πρωτοποριακοί συνδυασμοί χρωμάτων στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια. Αντικαθιστούν πλήρως τους κλασικούς συνδυασμούς χρωμάτων κόκκινο-χρυσό, λευκό-ασημί και δίνουν ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα.

Πρωτοποριακοί συνδυασμοί χρωμάτων μπορούν να δημιουργηθούν αν χρησιμοποιήσουμε κάποια χρώματα που δεν συνηθίζονται στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, όπως το μαύρο, το ροζ, το λιλά και το βεραμάν, μόνα τους ή μαζί με ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο χρώμα όπως είναι το χρυσό και το ασημί. Θα χωρίσουμε λοιπόν τους συνδυασμούς χρωμάτων σε δύο κατηγορίες, η πρώτη κατηγορία θα είναι οι παστέλ συνδυασμοί και η δεύτερη οι extreme συνδυασμοί χρωμάτων.

Οι άνθρωποι που προτιμούν τα “ήσυχα” χρώματα, επιλέγουν συνήθως παστέλ συνδυασμούς χρωμάτων στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού τους, από το δέντρο και τα διακοσμητικά μέχρι το περιτύλιγμα των δώρων, παστέλ θεωρούνται τα εξής χρώματα: απαλό ροζ, λιλά, μπεζ, σομόν καθώς και απαλό μπλε ή σιελ, και βεραμάν. Το χρώμα του δέντρου μπορεί να είναι ένα από τα παραπάνω χρώματα ή λευκό και πιο σπάνια πράσινο. Το αποτέλεσμα των συνδυασμών με παστέλ χρώματα είναι ρομαντικό και vintage. Η διακόσμηση με παστέλ συνδυασμούς χρωμάτων χρειάζεται μία ιδιαίτερη μεταχείρηση γιατί το παραμικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε κιτς αποτελέσματα.

χριστουγεννιάτικη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

χριστουγεννιάτικη

χριστουγεννιάτικη

Αντίθετα, οι άνθρωποι που επιλέγουν μίνιμαλ έπιπλα και διακόσμηση για το σπίτι τους προτιμούν συνήθως μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με extreme συνδυασμούς χρωμάτων όπως είναι το μαύρο, μόνο του, ή σε συνδυασμό με χρυσό, ασημί και λευκό. Επίσης, τα στολίδια στο δέντρο είναι τις περισσότερες φορές ελάχιστα και τα διακοσμητικά διάσπαρτα στο χώρο. Το χρώμα του δέντρου είναι κατά βάση μαύρο ή πράσινο και όχι ιδιαίτερα μεγάλο. Προσοχή, αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων ταιριάζει μόνο σε σπίτια με μίνιμαλ διακόσμηση.

χριστουγεννιάτικη

χριστουγεννιάτικη

Αν επιλέξετε παστέλ ή extreme συνδυασμούς χρωμάτων στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο χρωματικό ταίριασμα του δέντρου και όλων των διακοσμητικών, με τα χρώματα που κυριαρχούν στο σπίτι σας.

Όποια διακόσμηση και αν επιλέξετε να θυμάστε πως τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή  για να  μοιραζόμαστε στιγμές και αναμνήσεις που θα μας είναι πολύτιμες  για πολλά χρόνια.

Καλές Γιορτές!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;