Πώς το χρώμα του υπνοδωματίου αλλάζει τη διάθεσή μας!

χρώμα
Αλλάζοντας το χρώμα του υπνοδωματίου μας αλλάζει η διάθεσή μας. Έρευνες έχουν δείξει πως ο ύπνος μας επηρεάζεται θετικά ή αρνητικά ανάλογα την απόχρωση.

Γενικά η χρωματική αντίληψη είναι υποκειμενική, υπάρχουν όμως και οι αντικειμενικές αντιλήψεις για την επίδραση κάποιων χρωμάτων.

Τα ζεστά χρώματα, όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο και το κόκκινο δημιουργούν αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης, αλλά και αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμό και εχθρότητα.

Από την άλλη πλευρά, τα ψυχρά χρώματα όπως το μπλέ, το μοβ και το πράσινο προκαλούν ηρεμία και χαλάρωση, αν και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν θλίψη και αδιαφορία.

χρώμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ας δούμε μερικά από τα πιο αγαπημένα χρώματα με τα οποία βάφουμε τα υπνοδωμάτιά μας.

Πορτοκαλί

Το χρώμα αυτό έχει την ιδιότητα να μαγνητίζει την προσοχή μας, προκαλεί ενθουσιασμό και ζεστασιά. Ακόμη βοηθά στην πέψη και χαλαρώνει τους μυς τους σώματος, άρα θα έχετε έναν ήρεμο ύπνο. Προσοχή, το πορτοκαλί χρώμα είναι πολύ έντονο (εκτός αν χρησιμοποιήσετε τις απαλές αποχρώσεις του) γι΄αυτό μπορείτε να το συνδυάσετε με λευκό, καφέ ή γκρί.

χρώμα

Κίτρινο

Το συγκεκριμένο χρώμα ηρεμεί σώμα και πνεύμα, αλλά τονώνει και το νευρικό σύστημα. Επιλέξτε το κίτρινο για το υπνοδωμάτιο σας, σε απαλές αποχρώσεις και δώστε ένταση στο χώρο με διακοσμητικά σε έντονες αποχρώσεις. Προσοχή, μπορεί να προκαλέσει νεύρα στα ζευγάρια και κλάμα στα μωρά.

χρώμα

Κόκκινο

Το κόκκινο θεωρείται το χρώμα του πάθους, αλλά οι ειδικοί δεν το συνιστούν για υπνοδωμάτια και αυτό γιατί σε μεγάλες επιφάνεις δημιουργεί εγρήγορση στους παλμούς της καρδιάς. Μπορείτε, ωστόσο, να το χρησιμοποιήσετε σε μικρές επιφάνεις ή διακοσμητικά.

χρώμα

Μπλέ

Είναι ίσως το ιδανικότερο χρώμα για υπνοδωμάτιο, γιατί έχει την ιδιότητα να ρίχνει την πίεση του αίματος. Συνήθως, οι άνθρωποι που κοιμούνται σε μπλέ υπνοδωμάτια, ξυπνούν χαρούμενοι το πρωί. Προκαλεί συναισθήματα γαλήνης, ηρεμίας, καθαρότητας και τάξης, αλλά μπορεί να προκαλέσει θλίψη και επιφυλακτικότητα. Συνδυάζεται άριστα με λευκό και γκρί.

χρώμα

Μοβ

Το χρώμα αυτό προκαλεί συνήθως έντονα όνειρα και εφιάλτες. Οι άνθρωποι που κοιμούνται σε μοβ βαμμένα υπνοδωμάτια έχουν τη τάση να κοιμούνται λιγότερες ώρες. Αν τελικά το επιλέξετε, φροντίστε να το συνδυάσετε με αποχρώσεις όπως ροζ ή λευκό.

χρώμα

Πράσινο

Το πράσινο θεωρείται το χρώμα της φύσης. Έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει και να καλμάρει τα νεύρα. Είναι το χρώμα της νεότητας και ανεβάζει τη ψυχολογία. Ακόμη, είναι σύμβολο γονιμότητας και ευφορίας. Αυξάνει την αισιοδοξία και τη θετική ενέργεια. Οι απαλοί τόνοι είναι μία όμορφη ιδέα και συνδυάζεται αρμονικά με καφέ έπιπλα.

χρώμα

‘Οπως κι αν επιλέξετε να βάψετε το υπνοδωμάτιό σας βεβαιωθείτε πως αυτό είναι που ταιριάζει στο χώρο και την προσωπικότητά σας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;