Παιδικό δωμάτιο: οργάνωση και διακόσμηση

Παιδικό δωμάτιο

Παιδικό δωμάτιο: οργάνωση και διακόσμηση! Πόσες φορές στο τέλος της ημέρας έχεις πιάσει τον εαυτό σου να γκρινιάζει για το συμμάζεμα του παιδικού δωματίου; Πόσες φορές κάθισες με τις ώρες να συγυρίσεις ρούχα και παιχνίδια; Πόσες προσπάθειες έχεις κάνει ως τώρα για να οργανώσεις όλα τα πράγματα του παιδικού δωματίου;

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Τέρμα οι δικαιολογίες, τέρμα οι αναβολές, είναι ώρα να κάνεις το παιδικό δωμάτιο σαν να βγήκε από περιοδικό. Ξέρω, τώρα δεν πιστεύεις αυτό που διαβάζεις αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει.

Βήματα προς την επίτευξη του στόχου:

 • Όπως λέει και η γνωστή παροιμία, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ξεκίνα με το ξεκαθάρισμα των παλιών χαλασμένων ή μη παιχνιδιών και ρούχων.
 • Αφού τα συγκεντρώσεις κάνε διαλογή. Κάποια θα τα δωρίσεις, άλλα που είναι σε κακή κατάσταση θα τα πετάξεις ή θα τα ανακυκλώσεις.
 • Πλέον έχεις περισσότερο χώρο, ωστόσο δεν έχεις ιδέα πως να τα οργανώσεις. Η λύση είναι μία, απλά έχει διαφορετικές μορφές.
 • Τα καλάθια και τα κουτιά. Σωστά μάντεψες. Μεγάλα και μικρά κουτιά αποθήκευσης ή καλάθια θα κρατήσουν όλα τα παιχνίδια οργανωμένα.
 • Επέλεξε κουτιά με τα αγαπημένα χρώματα του παιδιού και τοποθέτησε τα αγαπημένα του παιχνίδια σε ορατό σημείο.
 • Επίσης, το παιδικό δωμάτιο θα είναι πάντα καθαρό και η διακόσμηση που έχεις κάνει θα αναδειχθεί.

Στο κομμάτι της διακόσμησης τώρα:

 • Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι σημαντική. Το παιδί μεγαλώνει, παίζει και κοιμάται μέσα στο δωμάτιο του.
 • Ρωτήστε το για τα χρώματα που θα ήθελε να έχει το δωμάτιό του.
 • Κάντε μαζί τα ψώνια για τα έπιπλα και τα χαλιά, τις κουρτίνες και τα σεντόνια του.
 • Φροντίστε να υπάρχει στο παιδικό δωμάτιο αρκετός χώρος για παιχνίδι.
 • Οι παρακάτω φωτογραφίες θα σε γεμίσουν ιδέες για να εκμεταλλευτείς σωστά το χώρο που διαθέτεις.

Παιδικό δωμάτιο


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;