Οργάνωση κουζίνας και 3 τρόποι να την ανανεώσετε

Οργάνωση κουζίνας

Οργάνωση κουζίνας, ο χώρος που αγαπάμε όλοι είναι πάντα το δωμάτιο με την περισσότερη ακαταστασία. Αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιούμε την κουζίνα τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα για την προετοιμασία του πρωινού, του μεσημεριανού και του βραδινού μας φαγητού.

Κατά την παρασκευή λοιπόν των εδεσμάτων λερώνουμε σκεύη αλλά και τους πάγκους της κουζίνας. Με τον καιρό τα ντουλάπια χάνουν την αρχική τους οργάνωση με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος μέσα σε αυτά.

Πάμε να δούμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, οργάνωση κουζίνας τώρα!

Οργάνωση κουζίνας σημαίνει …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχικά ότι είναι πάνω στον πάγκο της κουζίνας, έστω και αν φαίνεται τακτοποιημένο, δεν είναι πάντα έτσι. Ξεκινήστε με το καθάρισμα των πάγκων. Πετάξτε τα άχρηστα αντικείμενα και οργανώστε σε μία μεριά του πάγκου τα πράγματα που χρειάζεστε καθημερινά, για παράδειγμα την καφετιέρα. Κρατήστε όσο το δυνατόν καθαρότερους τους πάγκους σας.

Στη συνέχεια σειρά έχει το ψυγείο. Οργανώστε το ξεκινώντας από το ξεσκαρτάρισμα στα τυχόν ληγμένα προϊόντα. Μία πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά πλαστικά δοχεία/κουτιά αποθήκευσης για να οργανώσετε όλα τα πράγματα. Κολλήστε στο ψυγείο ένα σημειωματάριο για να γράφετε τη λίστα με τα ψώνια σας.

Σειρά έχουν τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Αδειάστε ένα ένα τα ντουλάπια και καθαρίστε τα, ύστερα τοποθετήστε τα πράγματα με τάξη και χαρίστε τα αντικείμενα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ξανά. Όσο για τα συρτάρια της κουζίνας ισχύει το ίδιο, πρώτα αδειάστε τα και καθαρίστε τα και έπειτα με τη βοήθεια δοχείων ή κουτιών αποθήκευσης οργανώστε τα σωστά.

Οργάνωση κουζίνας

3 τρόποι για να ανανεώσετε την κουζίνα σας:

Αφού έχετε καθαρίσει και οργανώσει την κουζίνα σας διαπιστώνετε ότι τη βαρεθήκατε και χρειάζεται μία αλλαγή. Να 3 οικονομικοί τρόποι να την ανανεώσετε.

  1. Βάψτε τους τοίχους της κουζίνας σας και κρεμάστε καινούριες κουρτίνες. Προτιμήστε παστέλ αποχρώσεις που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα.
  2. Βάλτε ταπετσαρία στα ντουλάπια σας, αν έχουν τζάμι προτιμήστε έντονα σχέδια γιατί το πλαίσιο θα ισορροπήσει την ένταση. Αν πάλι δεν έχετε ντουλάπια με τζάμι προτιμήστε απλά σχέδια.
  3. Τι πιο απλό από ένα καινούριο διακοσμητικό; Αγοράστε μία φρουτιέρα, ένα καινούριο βάζο για τα λουλούδια σας ή ότι εσείς πιστεύετε πως χρειάζεται η κουζίνα σας για να ανανεωθεί. Με δύο γλαστράκια και μερικά κεράκια η κουζίνα σας θα ανανεωθεί στο λεπτό.

Οργάνωση κουζίνας

Καλή επιτυχία!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;