Οργάνωσε την κουζίνα σου έξυπνα

Οργάνωσε
Πηγή εικόνας: pinterest.com


Οργάνωσε την κουζίνα σου έξυπνα ώστε να είναι λειτουργική. Μην χάνεις τον χρόνο σου ψάχνοντας για το μεγάλο ταψί που είναι κάτω από 3 μικρότερα. Γιατί να αναγκάζεσαι να βγάλεις έξω όλα σου τα τάπερ για να βρεις τη φόρμα του κέικ;

Ξεκινά τώρα και οργάνωσε την κουζίνα σου έξυπνα για να είναι λειτουργική. Ακόμη κι αν έχεις μια πολύ μικρή κουζίνα, τα tips που σου γράφω παρακάτω θα βοηθήσουν αρκετά την κατάσταση.

Έμπνευσή σου για να κάνεις μια σωστή οργάνωση είναι η καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, αν πίνεις καφέ κάθε μέρα, τότε ένα καλάθι με όλα τα απαραίτητα για τον καφέ σου κάπου επάνω στον πάγκο ή σε ένα ντουλάπι της κουζίνας (με εύκολη πρόσβαση) είναι το ιδανικό για εσένα.

Αν πάλι έχεις μωρό ή μικρά παιδιά στο σπίτι, τότε τα απαραίτητα σκεύη για αυτά θα πρέπει να είναι σε ένα ή περισσότερα ντουλάπια, σωστά κατανεμημένα.

Και εσύ όμως, που ανήκεις στην κατηγορία των πολυάσχολων ανθρώπων που δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθούν με την τακτοποίηση του σπιτιού μπορείς να εφαρμόσεις ένα σύστημα οργάνωσης που θα σε εξυπηρετεί. Οργάνωσε λοιπόν την καθημερινότητά σου σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

‘Εξυπνα tips:

  • Το νούμερο ένα και το καλύτερο tip που μπορώ να σου δώσω είναι να χωρίσεις τα φαγητά και τα σκεύη που έχεις στην κουζίνα σου σε κατηγορίες.

Παράδειγμα: χώρισε τα σνακ σε υγιεινά και μη, φρόντισε τα τελευταία να μην είναι σε ορατό σημείο.

  • Κάτω από το νεροχύτη, αυτή η πονεμένη ιστορία. Χρησιμοποίησε πλαστικά καλαθάκια και χώρισε τα καθαριστικά και τα σφουγγάρια.

Παράδειγμα: κρέμασε τα γάντια στο εσωτερικό της πόρτας του ντουλαπιού.

  • Εκμεταλλεύσου σωστά τους χώρους κάθε ντουλαπιού, κράτησε τα ανοιχτά προϊόντα μπροστά.

Παράδειγμα: δοκίμασε τα διάφανα κουτιά για να βλέπεις τα πράγματα που έχεις.

  • Βάλε γάντζους στο εσωτερικό όσων ντουλαπιών μπορείς και βρες εύκολα όλα τα αντικείμενα.

Παράδειγμα: τα καπάκια των τάπερ ή μερικές κουτάλες.

  • Τέλος βάλε χωρίσματα σε παραπάνω από ένα συρτάρι.

Παράδειγμα: όπως χωρίζεις τα μαχαιροπίρουνα μπορείς να χωρίσεις τις κουτάλες.

Οργάνωσε
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;