Οδηγός διακόσμησης για μικρό σαλόνι

Οδηγός διακόσμησης

Ένας πλήρης οδηγός διακόσμησης για μικρό σαλόνι, που θα δώσει ιδέες και λύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου.

Όταν έχουμε να διακοσμήσουμε έναν μικρό χώρο, κάνουμε ορισμένα λάθη που αντί να μας δώσουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, κάνουν τον χώρο μας να φαίνεται μικρότερος.

Χωρίς να αναλύσω τα λάθη αυτά ένα προς ένα, μιας και σκοπός του άρθρου είναι να δώσει ιδέες και λύσεις, αναφέρω ενδεικτικά δύο παραδείγματα, πρώτον η απουσία καθρέφτη και δεύτερον η έλλειψη επαρκούς φωτισμού.

Διάβασε τις συμβουλές που δίνει ο οδηγός διακόσμησης παρακάτω και κάνε βήμα βήμα τις αλλαγές που χρειάζεται ο δικός σου μικρός χώρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός:

  • Ξεκίνα από τα βασικά, κάνε ξεκαθάρισμα στους αποθηκευτικούς χώρους του σαλονιού σου και ξεφορτώσου περιττά αντικείμενα που απλά σου πιάνουν χώρο.
  • Πέτα χαλασμένα και φθαρμένα πράγματα που μόνο διακοσμητικά δεν είναι πλέον και χάρισε αυτά που είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν θέλεις να έχεις άλλο πια στο σαλόνι σου.

Στη συνέχεια κι ενώ έχεις σουλουπώσει κάπως το σαλόνι:

  • Μην βάλεις έπιπλα που είναι τεράστια για το χώρο σου, προτίμησε για παράδειγμα έναν μικρότερο καναπέ γωνία και πάρε δύο πουφ για να έχεις παραπάνω θέσεις αλλά να κάνεις ταυτόχρονα εξοικονόμηση χώρου.
  • Κρέμασε την τηλεόραση στον τοίχο αντί να την τοποθετήσεις στο έπιπλο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκείνον τον χώρο για τα βιβλία σου.
  • Τοποθέτησε καθρέφτη πάνω από τον καναπέ και φωτιστικό δαπέδου για να φωτίσεις μία σκοτεινή γωνία.
  • Μία άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις ταινία led σε όποιο σημείο θέλεις να βάλεις κρυφό φωτισμό.
  • Βάψε τους τοίχους με ανοιχτά, φωτεινά χρώματα, τα σκούρα χρώματα έχουν την ιδιότητα να μικραίνουν τους χώρους παρόλο που δίνουν την αίσθηση βάθους.
  • Αν είσαι λάτρης των σκούρων χρωμάτων, επέλεξε μαξιλάρια, κουρτίνες ή χαλιά σε σκούρες αποχρώσεις.
  • Μην φοβηθείς να κρεμάσεις έναν μεγάλο πίνακα στον τοίχο ή να τοποθετήσεις κορνίζες με φωτογραφίες από τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Οδηγός διακόσμησης

Οδηγός διακόσμησης

Καλή Επιτυχία!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;