Το κόκκινο στη διακόσμηση

Θα μελετήσουμε πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία μας στην εσωτερική διακόσμηση, ξεκινώντας με το κόκκινο. Πώς συνδυάζεται με τα υπόλοιπα χρώματα, σε τι ποσότητες και επιφάνειες θα επέλεγες εσύ να το τοποθετήσεις στο χώρο του σπιτιού σου;

κόκκινο

Το κόκκινο είναι ένα από τα τρία βασικά χρώματα και συμβολίζει την αγάπη, τη φωτιά, τη δύναμη. Ένα έντονο χρώμα που δηλώνει ζεστασιά και συγκίνηση.

Κατά καιρούς ακούμε πως το κόκκινο πρέπει να υπάρχει σε μικρές ποσότητες στο χώρο του σπιτιού. Είναι ένα χρώμα που οι περισσότεροι φοβούνται να επιλέξουν, γιατί είναι έντονο και δεσμευτικό σε αντίθεση με κάποια ουδέτερα. Δεν ισχύει. Τολμήστε το σε περισσότερες από μία επιφάνειες, χωρίς περιορισμό.

Όσοι το επιλέγουν, δείχνει για το χαρακτήρα τους ότι αγαπούν την ένταση και το διαφορετικό. Ότι τολμούν.

Για όσους αγαπούν την υπερβολή, προτείνω να το συνδυάσουν στον χώρο τους και με άλλα θερμά γειτονικά χρώματα, όπως το πορτοκαλί και τα έντονα μωβ-βυσσινί που είναι και ένας από τους must φετινούς συνδυασμούς. Με αυτό τον τρόπο και με άλλες λεπτομέρειες στον χώρο, σε αποχρώσεις ουδέτερων θερμών, όπως χρυσό, μπεζ και καφέ, θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα πολύ ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

κόκκινο

Για όσους αγαπούν την ένταση, ας το συνδυάσουν με τα άλλα δύο βασικά χρώματα, το κίτρινο και το μπλε. Πολύ συχνά τον συνδυασμό αυτών των τριών χρωμάτων, τον συναντάμε σε συγκεκριμένα στυλ διακόσμησης, όπως του pop art. Γενικά, έχουμε ένα πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα συνδυάζοντας τα συγκεκριμένα χρώματα και τέτοιες επιλογές συμβαίνουν κυρίως από ανθρώπους πιο δραστήριους.

κόκκινο

κόκκινο

Επιλέγοντας το κόκκινο στο χώρο μας σε συνδυασμό με λευκό ή ουδέτερα ψυχρά, έχουμε ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

Advertisement

κόκκινο

Με το πράσινο που είναι ακριβώς το απέναντί του, καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο αισθητικά ολοκληρωμένο. Αυτά τα δύο χρώματα βρίσκονται απέναντι, γιατί συμπληρώνει το ένα το άλλο. Γιατί αυτό που δίνει το κόκκινο, έρχεται σε αντίθεση με τα συναισθήματα και την ψυχολογία που δίνει το πράσινο στο χώρο. Ένταση και ηρεμία. Τολμήστε τα δύο αυτά χρώματα στις πιο μουντές τους αποχρώσεις, για ένα πιο vintage αποτέλεσμα.

κόκκινο

Τέλος, θυμηθείτε πως υπάρχουν πολλές αποχρώσεις και τόνοι του κόκκινου. Εσείς που αγαπάτε αυτό το χρώμα, συνδυάστε κάποιους από αυτούς. Οι υπόλοιποι, διαλέξτε την πιο κατάλληλη απόχρωση για το σπίτι σας, σύμφωνα με το τι σας ταιριάζει και σας αρέσει.

κόκκινο

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Απόφοιτη του τμήματος Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ και του τμήματος αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων της AKTO. Δεν γνωρίζω πολλά.Τα βασικά. Μιλάω και γράφω πολύ όμως.Κρατάω ημερολόγιο και σχεδόν τίποτα για εμένα ή κρυφό.Μόνο κάποιες φωτογραφίες που επιλέγω να εκτυπώνω ακόμα και να τις συλλέγω σε παλιά vintage άλμπουμ, που αγοράζω πάμφθηνα στο κέντρο της Αθήνας.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG