Κόκκινο ή λευκό στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση;

διακόσμηση

Κόκκινο ή λευκό στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση; Ιδού το ερώτημα. Η αλήθεια είναι ότι και τα δύο χρώματα συνδέονται άμεσα με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αυτό συμβαίνει διότι, το κόκκινο από τη μία πλευρά, έχει ταυτιστεί με τον Άγιο Βασίλη, επομένως τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά βγαίνουν σε αυτό το χρώμα και από την άλλη πλευρά, το λευκό είναι το χρώμα του χιονιού, οπότε όλοι κάνουν το συνειρμό: λευκά Χριστούγεννα (=χιονισμένα Χριστούγεννα). Δικαίως λοιπόν, είναι τα κυρίαρχα χρώματα των εορτών.

Εκτός από την προαναφερθείσα σύνδεση των δύο χρωμάτων, το κόκκινο και το λευκό είναι τα χρώματα που κυριαρχούν στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που έχουν να ταιριάζουν σε συνδυασμό με πολλά ακόμα χρώματα. Οι κλασικοί συνδυασμοί είναι: κόκκινο-χρυσό, λευκό-ασημί. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί ακόμα συνδυασμοί χρωμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, του εορταστικού τραπεζιού, αλλά και ολόκληρου του σπιτιού.

Οι συνδυασμοί που προτιμούν οι περισσότεροι άνθρωποι για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού τους, οι παραδοσιακοί συνδυασμοί χρωμάτων, είναι το κόκκινο είτε με χρυσό είτε με πράσινο και πιο σπάνια με ασημί. Συνήθως προτιμούν πράσινα δέντρα παρά λευκά.

διακόσμηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία άλλη μεγάλη μερίδα ανθρώπων προτιμούν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους με λευκά, χρυσά και ασημί στολίδια, δημιουργώντας έτσι μοντέρνους συνδυασμούς χρωμάτων. Σε αντίθεση με τη προηγούμενη κατηγορία, προτιμούν να στολίσουν λευκά δέντρα. Πάντως και οι δύο συνδυασμοί χρωμάτων είναι εξίσου όμορφοι, και υπάρχουν πολλές ιδέες διακόσμησης, καθώς και κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας για όλο το σπίτι με βάση τα δύο χρώματα, κόκκινο και λευκό. Επιπλέον, τα δύο χρώματα μπορούν να συνδυαστούν, αν το επιτρέπει η υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ένας κόκκινος βαμμένος τοίχος και άσπρος καναπές ή το αντίθετο, το δέντρο και η λοιπή διακόσμηση του σπιτιού θα κουμπώσει τέλεια με τα δύο χρώματα.

διακόσμηση

διακόσμηση

διακόσμηση

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;