Καθαρός χώρος σημαίνει καθαρό μυαλό

καθαρός χώρος=καθαρό μυαλό
Πηγή εικόνας: Pinterest

Έχει τύχει σε όλους μας να προσπαθούμε να δουλέψουμε στο γραφείο ή να χαλαρώσουμε στο σαλόνι και το μυαλό μας να το καθιστά αδύνατο. Χιλιάδες άσχετες και αγχώδεις σκέψεις μας αποτρέπουν από το να εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα σημείο. Είναι γνωστό ότι καθαρός χώρος=καθαρό μυαλό. Με την έννοια καθαρός χώρος εννοούμε τόσο από άποψη υγιεινής και καθαριότητας, όσο και χωρίς ακαταστασία. Η προσοχή μας αποσπάτε ευκολότερα, όταν υπάρχει ακαταστασία γύρω μας. Οι φυσικοί χώροι επηρεάζουν τα ψυχολογικά μας μοτίβα.Όσα λιγότερα βλέπουμε γύρω μας, τόσο λιγότερα θα έχουμε στο μυαλό μας.

καθαρός χώρος=καθαρό μυαλό
Πηγή εικόνας: Pinterest

Πώς πετυχαίνουμε έναν καθαρό χώρο;

Αρχικά, ξεκαθαρίζουμε όλα όσα δεν μας χρησιμεύουν ή δεν προσθέτουν αξία στην ζωή μας. Τα υπόλοιπα οργανώνονται με εύκολο και λειτουργικό τρόπο. Σίγουρα ορισμένα αντικείμενα θα βρίσκονται πάνω σε επιφάνειες για πρακτικούς ή διακοσμητικούς λόγους. Παρ’ όλα αυτά, όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να βρίσκονται σε συρτάρια, ντουλάπια και άλλους αποθηκευτικούς χώρους. Πάντα οργανωμένα και με εύκολη πρόσβαση, με σκοπό να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας.

καθαρός χώρος=καθαρό μυαλό
Πηγή εικόνας: Pinterest

Συνήθως, όσο πιο ανοιχτός και καθαρός είναι ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε, τόσο πιο χαλαροί αλλά και δημιουργικοί είμαστε. Τακτοποιώντας τον χώρο μας, προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για περαιτέρω δραστηριότητες, αφού έχουμε δημιουργήσει το απαραίτητο κενό στο μυαλό μας.  Επιπλέον, νιώθουμε μια αίσθηση επιτυχίας, η οποία μας παρακινεί σε παραγωγικές δραστηριότητες. Μας αποτρέπει από το να γινόμαστε αναβλητικοί, κάτι το οποίο μας χαρίζει επιπλέον χρόνο για  να στρεφόμαστε σε ανθρώπους και εμπειρίες που αγαπάμε.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Φυσικά, από την προοπτική της υγιεινής, ένας καθαρός και απολυμασμένος χώρος προωθεί την καλή υγεία.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Less is more. Όμως, για να μας παρακινεί θετικά ο χώρος και να ενεργεί ως κινητήρια δύναμη για καθαρό μυαλό, καλό είναι προσθέσουμε προσωπικά στοιχεία που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Η διακόσμηση με μερικά αντικείμενα που προσθέτουν μία χαρούμενη πινελιά στην καθημερινότητά μας, κρατάνε σε υψηλά επίπεδα την διάθεσή μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη μέγιστων αποτελεσμάτων σε κάθε τομέα της ζωής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή εικόνας: Pinterest

Αυτό το σκεπτικό μπορούμε να το εφαρμόσουμε σε πολλά σημεία της καθημερινότητάς μας όπου υπάρχει ακαταστασία. Για παράδειγμα, ξεκαθάρισμα κινητού και υπολογιστή, ημερολογίου, γραφείου και ολόκληρου του σπιτιού. Επίσης, όταν νιώθουμε πνιγμένοι και φορτωμένοι συναισθηματικά και χρειαζόμαστε μία νέα αρχή, η τακτοποίηση και το καθάρισμα του σπιτιού μας μπορούν να λειτουργήσουν ως τόνωση του ηθικού.

Πηγή εικόνας: Pinterest

Στόχος είναι να διατηρούμε πάντα το σπίτι μας τακτοποιημένο και λειτουργικό για μας, έτσι ώστε να κρατάμε το μυαλό μας ήρεμο και χωρίς περιττό άγχος. Έτσι, ελευθερώνουμε χώρο και χρόνο για άλλες, σημαντικότερες δραστηριότητες και σκέψεις, αλλά και περισσότερες στιγμές χαλάρωσης στην ζωή μας.

καθαρός χώρος=καθαρό μυαλό
Πηγή εικόνας: Pinterest

Πηγές:

Tovar, Ν. A Challenge from a Yogi to You: A Clean Space Promotes a Clean Mind. Ανακτήθηκε από https://www.blueosa.com/a-challenge-from-a-yogi-to-you-a-clean-space-promotes-a-clean-mind-2/ (τελευταία πρόσβαση 11.05.2021)

Vrcek, L. Does a clear space really mean a clear mind? Ανακτήθηκε από https://www.headspace.com/blog/2016/03/21/clear-space-really-mean-clear-mind/ (τελευταία πρόσβαση 11.05.2021)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αφροδίτη Φιλιππίδη

Είμαι η Αφροδίτη και είμαι τελειόφοιτη στο Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, με κατεύθυνση στη Σκηνογραφία και στην Ενδυματολογία. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα Fashion Styling & Image Consulting, καθώς και σεμινάρια Βιώσιμης και Ηθικής Μόδας. Ευτυχισμένη με κάνουν τα ταξίδια, τα καλά βιβλία, οι γάτες, η φύση, το καλό φαγητό, η υψηλή αισθητική και οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Τα όμορφα πράγματα στην ζωή είναι και τα πιο απλά!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;