Ιδέες διακόσμησης με έντονο βιολετί

Το βιολετί είναι ένα χρώμα που προτείνουν οι ειδικοί τόσο στη μόδα του ρούχου όσο και στη διακόσμηση του σπιτιού για το 2018.

Ένα χρώμα γεμάτο μυστήριο που η Pantone εμπνεύστηκε από τον νυχτερινό ουρανό. Ένα χρώμα ανάμειξης δύο βασικών χρωμάτων του χρωματικού κύκλου. Το ζεστό κόκκινο και το κρύο μπλε ενώθηκαν και δημιουργήθηκε ένα χρώμα γεμάτο ενέργεια εξαιτίας του κόκκινου, ένα χρώμα ρομαντικό.

Στις φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν θα δούμε μικρά tips για το πως θα συνδυάσουμε το βιολετί στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

Επιλέξτε να ντύσετε την πολυθρόνα ή τις καρέκλες της τραπεζαρίας σας σε αυτή την απόχρωση. Σε μικρές επιφάνεις που θα δώσουν χαρακτήρα στο χώρο του δωματίου σας.

βιολετί πολυθρόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φύση, το βιολετί δεν είναι ένα δημοφιλές χρώμα. Παλιότερα, κυρίως στην ένδυση, το συναντούσαμε μόνο στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Επομένως, λόγω της σπανιότητάς του, ήταν ένα χρώμα που συμβόλιζε τον πλούτο και την πολυτέλεια.

Λόγω των όσων συμβολίζει αναδεικνύεται περισσότερο σε πιο καλά υφάσματα όπως στο βελούδο και λιγότερο στα καθημερινά.

Οι πιο τολμηροί αλλά και εντυπωσιακοί συνδυασμοί με το βιολετί, είναι αυτοί με τα τρία βασικά χρώματα του χρωματικού κύκλου. Το κίτρινο, το κόκκινο και το μπλε.

Για μία ζεστή ατμόσφαιρα τολμήστε να το συνδυάσετε με έντονο κόκκινο ή κίτρινο μουσταρδί.

 

Τα μωβ δεν πλέκουν θαυμάσια μόνο με τα βασικά χρώματα, αλλά και τα ισχυρά συμπληρωματικά. Ίσως ένας εξαιρετικός τέτοιος συνδυασμός είναι με το πράσινο του περασμένου έτους.

Το έντονο βιολετί χρώμα σε συνδυασμό με χρυσό, δίνει μια πολυτελή εμφάνιση στο χώρο. Αυτός ο συνδυασμός βιολετί-χρυσό είναι επίσης διαχρονικά κομψός.

Όσο πιο τολμηρό τόσο το καλύτερο. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για τους πιο τολμηρούς, είναι να συνδυάσουν αγαπημένες αντίκες που είχαν κρυμμένες στην αποθήκη με την σύγχρονη τάση του βιολετί, για να δώσουν πάλι αξία στο αγαπημένο τους έπιπλο. Σαν κόσμημα στο σπίτι σας.

Αφήστε το μωβ να είναι το φετινό μυστικό σας για μια γαλήνια ατμόσφαιρα, εμπλουτίζοντας το χώρο σας με μαξιλάρια και διακοσμητικά αντικείμενα στην αγαπημένη αυτή απόχρωση.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάρω Παινέση

Απόφοιτη του τμήματος Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ και του τμήματος αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων της AKTO. Δεν γνωρίζω πολλά.Τα βασικά. Μιλάω και γράφω πολύ όμως.Κρατάω ημερολόγιο και σχεδόν τίποτα για εμένα ή κρυφό.Μόνο κάποιες φωτογραφίες που επιλέγω να εκτυπώνω ακόμα και να τις συλλέγω σε παλιά vintage άλμπουμ, που αγοράζω πάμφθηνα στο κέντρο της Αθήνας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;