Φοιτητικό σπίτι με ή… χωρίς έπιπλα

Φοιτητικό

Φοιτητικό σπίτι, το πρώτο σου σπίτι! Είναι η ευκαιρία να διακοσμήσεις ένα σπίτι από την αρχή με το δικό σου γούστο. Είναι η ώρα να δημιουργήσεις έναν αποκλειστικά δικό σου χώρο.

Οι πανελλήνιες είναι πλέον παρελθόν, ο στόχος επετεύχθη τώρα ήρθε επιτέλους ο καιρός να απολαύσεις το ξεκίνημα της πολυπόθητης φοιτητικής σου ζωής.

Αναζητάς το φοιτητικό σπίτι σου και συγχρόνως κάνεις ένα σωρό σκέψεις για το μέλλον και κυρίως για το κοντινό μέλλον, δηλαδή την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού καθώς και τα έπιπλα που θα χρειαστείς. Σε αυτό το άρθρο σου προτείνω έξυπνες και οικονομικές ιδέες διακόσμησης που θα σου λύσουν τα χέρια και θα διώξουν το άγχος σου στο κεφάλαιο Φοιτητικό σπίτι.

Ας ξεκινήσουμε με τα απλά, έχεις βρει το φοιτητικό σπίτι σου και μάλιστα είναι επιπλωμένο. Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις είναι οι εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Αρχικά μερίμνησε για χώρους αποθήκευσης. Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα σου θα γίνονται περισσότερα.
  • Στη συνέχεια, διακόσμησε τους τοίχους με ο,τι σου κάνει κέφι.
  • Τέλος, γέμισε τα ντουλάπια της κουζίνας και το ψυγείο όσο ακόμα η μαμά είναι εκεί.

Πάμε τώρα στην περίπτωση που το σπίτι σου δε διαθέτει έπιπλα:

  • Καταρχήν ψυχραιμία, δε χρειάζεται να γεμίσεις το σπίτι με έπιπλα από την πρώτη μέρα που θα μετακομίσεις.
  • Διάλεξε πολυχρηστικά έπιπλα. Ένας καναπές που γίνεται κρεβάτι ή ένα διπλό κρεβάτι με χώρο αποθήκευσης από κάτω είναι απαραίτητα.
  • Οι σπαστές καρέκλες και το γραφείο με διπλή χρήση ως τραπέζι κουζίνας θα σου αφήσουν ελεύθερο χώρο.
  • Επένδυσε σε κομμάτια που μπορείς αργότερα να μεταφέρεις στο μελλοντικό σου σπίτι. Για παράδειγμα, μία ντουλάπα με συρτάρια και ράφια, πέρα από τον χώρο για κρεμάστρες δε θα είναι ποτέ άχρηστη.
  • Τα ράφια και τα κουτιά αποθήκευσης θα σου φανούν χρήσιμα όταν τα βιβλία θα ξεπεράσουν το ύψος σου αν τυχόν θελήσεις να τα στοιβάξεις.
  • Τέλος, οι κουρτίνες και τα χαλιά θα δώσουν μία ευχάριστη πινελιά στο χώρο.

Φοιτητικό σπίτι


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;