Έθνικ τρόποι διακόσμησης

έθνικ
Όταν πρόκειται για τον τρόπο που μας αρέσει να διακοσμούμε τα σπίτια ή τους χώρους εργασίας μας, είναι πολύ δύσκολο να διαχωρίσουμε σαφώς τις κατηγορίες, διότι τα γούστα διαφέρουν καθώς και οι προτιμήσεις. Όσο περισσότερο βλέπετε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν διακοσμήσει τον τόπο στον οποίο ζουν ή εργάζονται, τόσο περισσότερο μπορεί να μπερδευτείτε αν δεν είστε ξεκάθαροι στο μυαλό σας ως προς το τι θέλετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρόκειται να καθορίσουμε τους διαφορετικούς τύπους διακόσμησης, αλλά θα ασχοληθούμε με ένα συγκεκριμένο θέμα – το έθνικ.

Εδώ θα δείτε κάποιες συμβουλές για το πώς να διακοσμήσετε το χώρο σας με έθνικ στοιχεία:

Καθορίστε τι είναι έθνικ για σας

Τι είναι έθνικ διακόσμηση για εσάς, εξαρτάται από τις ρίζες σας. Για παράδειγμα, κάποιος από την Ιρλανδία θα θέλει ένα ξωτικό, τετράφυλλα τριφύλλια, κλπ. Ή ένας άνθρωπος από την Αφρική θα ήθελε μάσκες, ζωγραφιές ιθαγενών ζώων κλπ. Άνθρωποι ινδικής καταγωγής θα προτιμούσαν χάντρες, κέντημα, ποικιλία χρωμάτων, μοτίβα με ελέφαντες και παγώνια κλπ.

Αν είστε πραγματικά τολμηροί, τότε μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε περισσότερα από ένα έθνικ στοιχεία. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να αναμίξετε τα στοιχεία της αφρικανικής θεματολογίας με εκείνα που προέρχονται από τα ινδικά θεματικά και να δημιουργήσετε έναν χώρο αποκλειστικά δική σας έμπνευσης.

έθνικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχετε υπόψη σας ένα σετ χρωμάτων

Ακόμη και αν έχετε αποφασίσει για ένα συγκεκριμένο θέμα για τη διακόσμησή σας, είναι λογικό να υπάρχουν περιορισμοί ως προς το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε. Αυτό εξαρτάται από το χρώμα των τοίχων σας, το χρώμα των κουρτινών και τα χρώματα των επίπλων σας. Αν δεν ληφθούν υπόψη αυτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο χώρος να καταλήξει με πολλά αταίριαστα χρώματα, κάτι που θα δημιουργήσει μια δυσάρεστη παρά επιθυμητή εικόνα. Πρέπει πάντα να θυμάστε ότι η διακόσμηση είναι τέχνη που τη ζείτε, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό η επιλογή των επί μέρους στοιχείων να γίνεται πάντα με προσοχή.

έθνικ

Συλλέξτε τα απαραίτητα στοιχεία

Μερικές φορές αυτό το βήμα θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα, μιας και μόνο με τα επιθυμητά αντικείμενα, μπορείτε να ολοκληρώσετε τα σχέδια της διακόσμησής σας. Τα αντικείμενα είναι το βασικό συστατικό μιας έθνικ διακόσμησης. Για το λόγο αυτό, σιγουρευτείτε πως έχετε όλα αυτά που θα ολοκληρώσουν τα σχέδιά σας, ώστε να μην αναγκαστείτε να τα αλλάξετε στην πορεία, στην περίπτωση που δείτε πως κάτι από αυτά που είχατε στο μυαλό σας, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

έθνικ

Βεβαιωθείτε ότι το σύνολο είναι αρμονικό

Ακόμη και μετά από όλο αυτό το σχεδιασμό, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι ορισμένα στοιχεία απλά δεν ταιριάζουν με άλλα. Δύο άλλοι παράγοντες που δεν μπορείτε να αγνοήσετε είναι οι παράγοντες ασφάλειας και συντήρησης για να διασφαλίσετε ότι όλα θα τοποθετηθούν σωστά.

έθνικ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Κουραπίδη

Η Σοφία ζει στην Αθήνα αλλά η ψυχή της βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως Visual Communications Specialist και αγαπάει τις πεταλούδες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;