Χριστούγεννα με διαφορετικό Δέντρο

Χριστούγεννα
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Χριστούγεννα, η πιο αγαπημένη και χαρούμενη γιορτή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους.

Αισιοδοξία, χαρά, αγάπη ευτυχία, χαμογελά, και τραγούδια.

Πρόσωπα φωτεινά και δρόμοι φωτισμένοι κυριαρχούν παντού και γύρω μας.

Ανταλλαγές δώρων, εναγκαλισμοί και πολύχρωμες ευχές  μας περιστοιχίζουν και μας γεμίζουν χαρά και ευτυχία.

Στην ατμόσφαιρα διαχέεται η αίσθηση αισιοδοξίας για την νέα χρονιά και για αυτά που θα φέρει .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τον Αϊ Βασίλη και τα πολύτιμα δώρα του και οι μεγάλοι με τη σειρά τους αναμένουν να απολαύσουν αυτήν τη χαρά, τη γλυκιά αγωνία και τις αντιδράσεις των παιδιών τους.

Σε αυτό το κλίμα ευφορίας στολίζεται σε κάθε σπίτι  και το αγαπημένο σε όλους από τα παιδικά μας χρόνια,χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τα πολύτιμα δώρα που το περιβάλλουν και ο περίτεχνος διάκοσμος του αγγίζει και γεμίζει τη καρδιά μας κάθε χρόνο.

Δέντρο ασημένιο, δέντρο χρυσό, δέντρο λευκό σαν χιόνι, δέντρο με κατακόκκινες μπάλες ή ακόμη και θεματικό δέντρο με λαχταριστά γλυκά και καραμέλες ή παιδικά στολίδια και μινιατούρες.

Εναλλακτικές προτάσεις

Μιας όμως και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι λίγο διαφορετικά από τις άλλες χρονιές, μπορείτε να τα γιορτάσετε και με ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα δέντρο. Παρακάτω θα δείτε πέντε εναλλακτικές προτάσεις για τα φετινά Χριστούγεννα:

Λίγη φαντασία και ένας τοίχος..!

Εννέα ή και περισσότερα  μικρά κομματάκια ξύλου διαφόρων διαστάσεων ντυμένα με λεπτές λωρίδες από φύλλο πεύκου κολλημένα στον τοίχο μας συνθέτουν το νέο δέντρο μας τα Χριστούγεννα.

Χριστούγεννα
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Μεταλλικό δέντρο

Το μόνο που χρειάζεται, είναι μια απλή  βάση σε σχήμα γλάστρας τυλιγμένη περιμετρικά με ένα πολύ λεπτό σύρμα σε συνδυασμό με μερικούς χάλκινους σωλήνες.

Τα γνωστά φωτάκια συμπληρώνουν την δημιουργία αυτού του πρωτότυπου μεταλλικού δέντρου για τα Χριστούγεννα.

Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Δέντρο φωτιζόμενο

Αμέτρητα λαμπάκια ειδικά τοποθετημένα στην επιφάνεια ενός τοίχου, μπορούν να σχηματίσουν το περίγραμμα ενός έλατου.

Απλά καρφώστε σχηματικά για να στηρίξετε τα φωτάκια ορίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο και το σχήμα του πάνω σε τοίχο ή σε ξύλινη επιφάνεια και δημιουργήστε το πιο φωτιζόμενο δέντρο της ζωή σας .

εναλλακτικό δέντρο
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Χάρτινο δέντρο

Μια περίτεχνη κατασκευή από κομμένα χαρτόνια τρυπημένα σε διάφορα σημεία και κρεμασμένα σ’ ένα εσωτερικό αιωρούμενο σκοινί σχηματίζουν το γνωστό σ’ όλους μας δεντρό.

Από κάτω τοποθετήστε τα δώρα συμπληρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την γιορτινή χριστουγιεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Χριστούγεννα
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Δέντρο αφίσα

Μια απλή λιτή και απέριττη αφίσα που αναπαριστά το έλατο και μερικά δώρα μπορούν να ολοκληρώσουν την εικόνα και να μεταφέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στο στολισμό του σπιτιού σας.

Χριστούγεννα
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Θυμηθείτε… στολίστε με αγάπη…

Τέλος θυμηθείτε το πιο σημαντικό… Σημασία δεν έχει ούτε το σχήμα, ούτε το χρώμα, ούτε το μέγεθος, ούτε όμως και τα στολίδια αλλά η πραγματική αγάπη πού υπάρχει μέσα μας και μοιραζόμαστε αμοιβαία με τους αγαπημένους μας και αυτό το σπάνιο και πολύτιμο συναίσθημα κατά ένα μαγικό τρόπο αναζωπυρώνεται, αναδεικνύεται, ανατροφοδοτείται τα Χριστούγεννα και αυτό είναι που τελικά καθορίζει την αληθινή έννοια των Χριστουγέννων.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ξενοφών - Εκτορας Γρηγορελης

Interior & industrial designer με αφετηρία την Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του τομέα της Εσωτερικής Διακόσμησης έχω αναλάβει πλήθος έργων. Από το 2012 & έπειτα συμμετέχω σε εγχώριους & διεθνείς διαγωνισμούς όπου έχω διακριθεί με δικές μου δημιουργίες . Παράλληλα έχω διδάξει σχέδιο διακόσμησης σε δημόσιο ινστιτούτο. Επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητες μου ως designer, θέτω ως άμεσο στόχο τον σχεδιασμό & την δημιουργία καλαίσθητων αντικείμενων καθημερινής χρήσης, τα οποία θα ομορφαίνουν τον χώρο μας & κατά επέκταση & την ζωή μας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;