Airbnb: tips διακόσμησης για να τα απογειώσεις

Airbnb με αισθητική
Πηγή εικόνας: Google images

Τα τελευταία χρόνια η βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω της πλατφόρμας Airbnb έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Οι κλασσικές διακοπές σε ξενοδοχεία έχουν αντικατασταθεί από διαμονή σε ιδιωτικούς χώρους αναρτημένους στο διαδίκτυο. Συνεπώς, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επιλέγουν αυτού του είδους την εκμετάλλευση αντί της συμβατικής μακροχρόνιας μίσθωσης. Σε πολλές περιπτώσεις ωστόσο, οι οικοδεσπότες χρειάζεται να κάνουν ορισμένες αλλαγές στους χώρους τους ώστε να τους κάνουν πιο ελκυστικούς με στόχο να αυξήσουν την πελατεία αλλά και τα κέρδη τους. Ας δούμε λοιπόν τι προτείνουν οι διακοσμητές για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

άσπρο
Πηγή εικόνας: Google images

Άσπρο, άσπρο και πάλι άσπρο

Μπορεί σε πολλούς το άσπρο να θυμίζει νοσοκομείο όμως εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που αναζητά ένας επισκέπτης στο Airbnb που θα μισθώσει είναι η καθαριότητα. Έχει παρατηρηθεί, λοιπόν, πως το άσπρο χρώμα δίνει την αίσθηση του καθαρού. Επιλέξτε το άσπρο όχι μόνο στα λευκά είδη αλλά και στους τοίχους, τα έπιπλα και τη διακόσμηση γενικότερα. Έτσι θα κάνετε το χώρο σας να μοιάζει μεγαλύτερος και πιο καθαρός.

φυτά
Πηγή εικόνας: Google images

Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που αρέσει σε όλους και δεν υπάρχει λόγος να λείπει από το σπίτι σας. Ένα φυτό εσωτερικού χώρου δε θα δώσει μόνο φρεσκάδα και ζωντάνια στο χώρο αλλά και ζωή στις φωτογραφίες σας. Κάντε μόνοι σας μια περιήγηση στην πλατφόρμα της Airbnb και δείτε τη διαφορά των χώρων με φυτά και χωρίς… θα με θυμηθείτε.

Airbnb έργα τέχνης
Πηγή εικόνας: Google images

Έργα τέχνης

Αν αναρωτιέσαι πως να γεμίσεις έναν άδειο χώρο ή έναν άδειο τοίχο το πιο πιθανό είναι να στραφείς στην τέχνη. Ένας πίνακας ανάλογης αισθητικής με την υπόλοιπη διακόσμηση δίνει στον χώρο άλλη αύρα. Το ίδιο κάνει και ένα γλυπτό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή εικαστικής κατασκευής μπορείς να φανταστείς. Το σπίτι αποκτά χαρακτήρα, κάτι που μένει σίγουρα σε έναν επισκέπτη και το εκτιμά.

γωνίες
Πηγή εικόνας: Google images

Μικρές γωνιές

Σίγουρα έχεις έρθει σε ένα σημείο που πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις με μια αμήχανη γωνιά του σπιτιού σου. Τέτοιες γωνιές παρόλα αυτά αποτελούν πολλές φορές ευκαιρία για να αναδείξεις ένα ακίνητο. Αν κινηθείς έξυπνα και δώσεις σε αυτό τον μικρό χώρο ένα χαρακτήρα ή μια λειτουργία μπορεί να εξελιχθεί σε highlight!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

μαξιλάρια
Πηγή εικόνας: Google images

Μαξιλάρια στους καναπέδες

Ίσως σε κάποιους να μη φαντάζει και η πιο βολική συνήθεια όταν υπάρχει υπερβολή όμως τα μαξιλάρια στους καναπέδες είναι κάτι που κάθε οικοδεσπότης πρέπει να υιοθετήσει. Ερωτηματολόγια σε χρήστες του Airbnb έχουν δείξει πως αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που παρατηρούν. Τα μαξιλάρια σε σωστό αριθμό, μέγεθος και θέση στον καναπέ δίνουν άνεση στον χρήστη και μια εικόνα του χώρου σας που διαφημίζεται ευκολότερα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτρης Μουρελάτος

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στα Χανιά και ζει στην Αθήνα, Είναι φοιτητής Αρχιτεκτονικής και στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με την Επιχειρηματικότητα και με τα ταξίδια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;