5+1 συμβουλές για μικρά σπίτια και τροχοβίλες

SHARE

τροχοβίλες

Έχεις αποφασίσει να μείνεις σε ένα μικρό σπίτι, είτε επειδή μένεις μόνος είτε γιατί τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν να μείνεις σε μεγαλύτερο σπίτι; Είσαι φοιτητής και τα έξοδα σου πρέπει να είναι περιορισμένα; Μένεις σε τροχοβίλα τους καλοκαιρινούς ή όλους τους μήνες του χρόνου; Μην στεναχωριέσαι για το πως θα οργανώσεις και θα διακοσμήσεις το μικροσκοπικό σου χώρο, σου προτείνω 5+1 ιδέες για μικρά σπίτια και τροχοβίλες.

Συμβουλή 1

Το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά σπίτια και οι τροχοβίλες είναι οι χώροι αποθήκευσης. Αν το σπίτι σου διαθέτει σκάλα μπορείς να μετατρέψεις τα σκαλοπάτια σε συρτάρια για να βάλεις τα ρούχα και τα παπούτσια σου ή τα βιβλία σου. Επίσης, μπορείς να εκμεταλλευθείς το πλαϊνό μέρος της σκάλας για να το χρησιμοποιήσεις ως ντουλάπα ή ως βιβλιοθήκη.

Συμβουλή 2

Εξοικονόμησε χώρο κρύβοντας τα έπιπλα μέσα στους τοίχους. Μπορείς να διαμορφώσεις όλους τους χώρους, υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι, ώστε να μείνει διάδρομος για να περνάς άνετα. Περισσότερο βολεύει για μικρά σπίτια παρά για τροχοβίλες το κόλπο αυτό γιατί οι τροχοβίλες είναι κατά κύριο λόγο ξύλινες και άρα δύσκολο να κρύψεις έπιπλα στον τοίχο.

Συμβουλή 3

Στο εμπόριο κυκλοφορούν έπιπλα σπαστά που μπορούν να προσαρμοστούν σε όλους τους χώρους και βολεύουν σε όλα τα δωμάτια. Ακόμη θα τα χρησιμοποιείς για πάνω από μία λειτουργία. Για παράδειγμα, ένα τραπέζι κουζίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν γραφείο.

Συμβουλή 4

Βάλε ράφια παντού. Στο μπάνιο, στην κουζίνα, στο σαλόνι, στο δωμάτιο, ακόμη και στον πιο μικρό τοίχο. Τα ράφια θα σε απαλλάξουν από την αναζήτηση χώρου αποθήκευσης αλλά ταυτόχρονα θα δώσουν ένα όμορφο στυλ στο χώρο.

Advertisement

Συμβουλή 5

Προτίμησε συρόμενες πόρτες αντί για τις κλασικές. Θα εκπλαγείς από τον χώρο που θα εξοικονομήσεις. Είναι ιδανική λύση για τροχοβίλες, αν χρησιμοποιήσεις συρόμενες πόρτες από ελαφρύ υλικό.

Συμβουλή 6

Τοποθέτησε καθρέφτες σε όσα περισσότερα σημεία μπορείς και δες το χώρο σου να διπλασιάζεται. Μη διστάζεις να βάλεις καθρέφτη σε μεγάλο μέρος του τοίχου ή σε ολόκληρο τον τοίχο.

Ποιος είπε ότι τα μικρά σπίτια και οι τροχοβίλες δεν μπορούν να είναι όμορφα διακοσμημένα; Μελέτησε το χώρο σου και διακόσμησε τον ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές. Στις φωτογραφίες θα δεις φοβερές ιδέες που ταιριάζουν σε όλα τα μικρά σπίτια και τις τροχοβίλες!

Advertisement

τροχοβίλες

τροχοβίλες

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG