5 ιδέες διακόσμησης για μικρούς χώρους

χώρους
5 ιδέες διακόσμησης για μικρούς χώρους. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με το μικρό δωμάτιο του σπιτιού είτε είναι ένα είτε περισσότερα, μπορεί να λυθεί επιλέγοντας να το ή τα διακοσμήσεις έξυπνα.

Αφού σταματήσεις να γκρινιάζεις και καταλάβεις ότι ο μικρός χώρος που διαθέτεις μπορεί να γίνει λειτουργικός επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα, μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις σχέδια για το πως θα αλλάξεις προς το καλύτερο το δωμάτιο που έχεις.

Εδώ θα βρεις ιδέες και λύσεις για μικρούς χώρους του σπιτιού αλλά και πως θα τους οργανώσεις:

Οδηγός διακόσμησης για μικρό σαλόνι

Οργάνωσε το μικρό σου υπνοδωμάτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tips για μικρά μπαλκόνια

Tips για εξοικονόμηση χώρου στο υπνοδωμάτιο

Τι να μην κάνεις:

  • Μην βάλεις μεγάλα έπιπλα, όσο εντυπωσιακά κι αν είναι, σε ένα μικρό δωμάτιο.
  • Μην βάψεις τους τοίχους με σκούρα ή πολύ έντονα χρώματα.
  • Μην προσπαθήσεις να γεμίσεις κάθε τοίχο από την αρχή, άσε το χρόνο να σου δείξει τι χρειάζεται να βάλεις σε κάθε γωνία.
  • Μην επενδύσεις σε έπιπλα που δεν θα ταίριαζαν με τίποτα σε κάποιο άλλο σπίτι (αν το σπίτι που μένεις δεν είναι ιδιοκτησία σου).

Τι να κάνεις:

  • Επέλεξε να αγοράσεις έπιπλα που μετατρέπονται σε κάτι διαφορετικό, για παράδειγμα ένα τραπέζι που κλειστό μοιάζει με μπουφέ, αν το ανοίξεις όμως έχεις αμέσως μια τραπεζαρία.
  • Κάνε ένα τραπέζι κουζίνας για δύο ή περισσότερα άτομα, ανάλογα το χώρο που έχεις, το οποίο θα βγαίνει σαν συρτάρι από τον πάγκο της κουζίνας.
  • Χρησιμοποίησε λευκό χρώμα στους τοίχους και δώσε στυλ και άποψη στο χώρο με έντονα χρώματα σε μικρή επιφάνεια.
  • Εκμεταλλεύσου κάθε σπιθαμή του χώρου έξυπνα. Φρόντισε για αποθηκευτικούς χώρους, αλλά προτίμησε μια συρταριέρα αντί για μια μεγάλη ντουλάπα που θα καλύψει έναν ολόκληρο τοίχο του υπνοδωματίου από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι.

Έξτρα tip: Φρόντισε να κάνεις συχνά ένα ξεκαθάρισμα στο σπίτι, ώστε να ξεφορτωθείς τα άχρηστα αντικείμενα και να έχεις πάντα αρκετό χώρο. 

χώρους


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Λεύκα

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;