Εναλλακτικές προτάσεις για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας!

Ομολογουμένως, δεν υπάρχει πιο κατάλληλη εποχή για μια ανανέωση, από όλες τις απόψεις. Αφήνοντας πίσω έναν περίεργο χρόνο και κοιτώντας μπροστά έναν πολλά υποσχόμενο, είμαστε στην ιδανική στιγμή για μια όμορφη αλλαγή. Τι καλύτερο λοιπόν, αυτή η μικρή αλλαγή να ξεκινήσει από το σπίτι μας, δίνοντας την ώθηση και για περισσότερες στη συνεχεία.

Πρόσφατα είδα μια διαφορετική τεχνική διακόσμησης τοίχων και αποφάσισα να σας παρουσιάσω μερικές ιδέες, μιλάμε για κάτι ξεχωριστό με ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Στους τοίχους του σαλονιού, αν θέλουμε ν’ αποφύγουμε τον κοινότυπο πίνακα, μπορούμε να οριοθετήσουμε τον χώρο που θέλουμε και να βάλουμε πολλούς μικρότερους σε διάφορα μεγέθη και σε ακανόνιστη σειρά. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τον παραπάνω χρόνο που ίσως χρειαστεί ν’ αφιερώσετε μέχρι να το ολοκληρώσετε. Επιπλέον στη θέση των πινάκων θα μπορούσατε να βάλετε κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες ή με φίλους.

τοίχους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

τοίχους

Σε περίπτωση που ένας από τους τοίχους έχει έντονο χρώμα μια πρωτότυπη ιδέα για τη διακόσμηση του είναι κενά ξύλινα κάδρα σε χρυσό ή λευκό χρώμα και σε διαφορετικά μοτίβα. Θεωρώ ότι το κόστος είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με το εντυπωσιακή αισθητική που χαρίζει στον χώρο. Και εδώ επιλέγουμε τα μεγέθη να είναι διαφορετικά με παλαιωμένα σχέδια δίνοντας ένα αποτέλεσμα εποχής. Άλλωστε το κλασικό είναι πάντα αγαπημένη επιλογή. Οι ξύλινες κατασκευές, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, είναι αρκετά επιτυχημένες και εναρμονίζονται άρτια σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Μπορείς να τις φανταστείς και σαν παραθυρόφυλλα οι οποίες τροποποιούνται και μεταμορφώνονται σε υπέροχες κορνίζες για τις οικογενειακές φωτογραφίες.

τοίχους

τοίχους

Ο χώρος της εσωτερικής σκάλας μπορεί επίσης να γεμίσει με μικρές και μεγάλες κορνίζες από φωτογραφίες, τα μεγέθη και εδώ επιβάλλεται να είναι διαφορετικά γιατί είναι μια μικρή λεπτομέρεια που αν την προσέξεις θα έχεις ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Στο εμπόριο υπάρχουν αυτοκόλλητα με σχόλια τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις στο ενδιάμεσο των κορνιζών δημιουργώντας κάτι διαφορετικό με εντελώς δικό σου γούστο.

τοίχους

Το υλικό και το χρώμα των κορνιζών είναι καθαρά στη δική σας επιλογή. Μπορεί κάποιος να θέλει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και έτσι να επιλέξει ένα χρώμα, ενώ κάποιος άλλος να έχει τη διάθεση να παίξει με τα χρώματα και να πειραματιστεί. Τέλος, έχουμε τη διακόσμηση τοίχου με πιάτα. Υπάρχουν πιάτα που τα σχέδια του εσωτερικού τους μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης παραπέμποντάς μας σε άλλη εποχή, πιο κλασική μιας άλλης δεκαετίας. Τα χρώματα και ο τρόπος που δένουν είναι μοναδικός συνδυάζοντας την απλότητα με το εντυπωσιακό.

τοίχους korniza

Τολμήστε… μια πρωτότυπη ανανέωση είναι πάντα απαραίτητη!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ειρήνη Βλάχα

Είμαι η Ειρήνη και μου αρέσει να μοιράζομαι κάθε σκέψη που έχω, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γράφω ελπίζοντας οι δικές μου σκέψεις να είναι έμπνευση για σας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;