Λουλούδια στη διακόσμηση: Τάση ή… εξάρτηση;

Λουλούδια

Για μένα, η επόμενη μέρα μετά τις γιορτές σημαίνει αν όχι καλοκαίρι σίγουρα άνοιξη. Είμαι απο αυτούς που μετρούν για τα Χριστούγεννα από τον Αύγουστο. Ξέρω οτι είναι κάπως υπερβολικό αλλά μετά τις γιορτές, η ανάγκη για κάτι χαρούμενο και φωτεινό είναι ακόμη μεγαλύτερη. Για το λόγο αυτό, σήμερα θα μιλήσουμε για τα Λουλούδια στο εσωτερικό του σπιτιού και πως μπορούμε να τα τοποθετήσουμε χωρίς να φανεί υπερβολικό.

Αρχικά, βρίσκουμε μια αγαπημένη, φωτεινή γωνία και βάζουμε εκεί μια σουπερ άνετη πολυθρόνα. Αν αγαπάτε να αφιερώνετε κάποιες ώρες στο διάβασμα ενός κάλου βιβλίου, θα γίνει σίγουρα η δική σας γωνία. Στη συνέχεια, πάνω σε μια παλέτα, τοποθετούμε φυτά και λουλούδια της αρεσκείας μας, η οποία θα πλαισιώνει την πολυθρόνα και θα την ολοκληρώνει.

Σε περίπτωση που  έχουμε μικρά βάζα, μπορούμε να βάλουμε λουλούδια μέσα σ΄ αυτά και να τα τοποθετήσουμε στο τραπεζάκι του σαλονιού. Αντιλαμβάνομαι πως η διαδικασία της τακτικής αλλαγής των λουλουδιών ίσως κουράσει, αλλά δεν θα συγκρίνεται με το φρέσκο και όμορφο αποτέλεσμα που θα δίνει στο χώρο. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τόσο τη διαδικασία αλλά να κάνουμε πράγματα που μόλις τα βλέπουμε θα μας φτιάχνουν τη διάθεση, κάτι που αναμφίβολα τα λουλούδια το επιτυγχάνουν.

Λουλούδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι  όπου επιθυμούν μεν τα λουλούδια στον χώρο τους αλλά με λιγότερη βαβούρα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν διαφορετικών ειδών φυτά αποτελούμενα από πρασινάδες. Λεμονοκυπάρισσα, φτέρες και γκλάουκα είναι κάποια από αυτά που επιλέγονται συχνότερα.

Λουλούδια Λουλούδια

Σε ένα σαλόνι που κυριαρχεί ο μινιμαλισμός, ένα τέτοιο φυτό θα δώσει την ένταση που ενδεχομένως θα λείπει, αλλά ακόμη και αν δεν είναι έτσι, ένα φυτό βρίσκει πάντα τη θέση μέσα στο σπίτι. Σε μια γωνία ή δίπλα από τα έπιπλα θα δώσει τον δικό του χαρακτήρα.

Να μη ξεχάσουμε και τους κάκτους οι οποίοι κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος στις τάσεις της διακόσμησης, διότι εκμεταλλευόμαστε την ιδιότητα τους να απορροφούν την ακτινοβολία από τον χώρο.

Λουλούδια

Ως υπέρμαχος του χρώματος, δεν θα μπορούσα να μην προτείνω τα λουλούδια με έντονα χρώματα στο σαλόνι. Είναι σίγουρο πως μόλις τα δει κάποιος αμέσως θ’ αλλάξει η διάθεση του, και αυτές τις μέρες έχουμε ανάγκη από καλή διάθεση και θετική σκέψη. Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε έστω μια καλή αρχή κάθε πρωί και η συνέχεια θα είναι στο χέρι μας. Λουλούδια με πολλά χρώματα λοιπόν.

Λουλούδια


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ειρήνη Βλάχα

Είμαι η Ειρήνη και μου αρέσει να μοιράζομαι κάθε σκέψη που έχω, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γράφω ελπίζοντας οι δικές μου σκέψεις να είναι έμπνευση για σας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;