Υποψηφιότητες «άσχημων» κτηρίων στην Αγγλία

Βγήκαν οι υποψηφιότητες για το «πιο άσχημο» κτήριο στην Αγγλία το 2018

Αγγλία
Photography: Building Design

Ο κατάλογος βραβείων για το ετήσιο βραβείο Carbuncle Cup με τα «πιο άσχημα» κτήρια στην Αγγλία βγήκε στη δημοσιότητα. Έξι έργα διεκδικούν το στέμμα, το οποίο απονέμεται από τους αναγνώστες του περιοδικού Building Design.

Lewisham Gateway, London by PRP Architects

Αγγλία
Photography: Building Design

«Αδιάφορο, κυβοειδές και με κάποια αόριστη εγκληματική απειλή, οι πύργοι στέκονται σαν μια συγκλονιστική συμμορία δρόμου», λέει το Building Design.

Beckley Point in Plymouth by Boyes Rees Architects

Αγγλία
Photography: Building Design

Το ψηλότερο κτήριο στη νότια Αγγλία είναι επίσης ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα και καλύπτεται από ένα πυραμιδικό κώνο που βρίσκεται στη κορυφή, όπως οι κώνοι κυκλοφορίας που οι μαθητές λατρεύουν.

Shankly Hotel, Liverpool by Signature Living

Αγγλία
Photography: Building Design

«Αυτή η διώροφη επέκταση σε ένα ελκυστικό ιστορικό κτήριο στο κέντρο του Liverpool, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο εκτός συνοχής», δήλωσαν οι κριτές.

Haydn Tower, Nine Elms Point, London by Rolfe Judd

Αγγλία
Photography: Building Design

«Αυτός ο 28 ορόφων πύργος, είναι ένα από τα πιο μπερδεμένα και ασύμβατα κτήρια στο Vauxhall, χωρίς καμιά συνοχή δίπλα σε μια θάλασσα με παρόμοιες χαζές κατασκευές», λέει ο κριτής.

Τη λίστα συμπληρώνουν το ziggurat στο Plymouth από τους αρχιτέκτονες Boyes Rees που σχεδιάστηκε ως φοιτητικά καταλύματα, το συγκρότημα αναψυχής Redrock Stockport της BDP (το «χειρότερο κτήριο σε ολόκληρο τον πλανήτη» από έναν αναγνώστη) και τον ελλιπή πύργο Haydn στο Vauxhall του Λονδίνου από τον Rolfe Judd.

Advertisement

Ο νικητής του βραβείου -που καθιερώθηκε το 2006-  θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Προκάτοχοι Βραβείου

Οι προηγούμενοι νικητές περιλαμβάνουν την αξιοποίηση γης στη Nova Victoria στο Λονδίνο από την PLP Architecture, η οποία περιγράφεται ως «σφοδρή επίθεση στις αισθήσεις» και τον ουρανοξύστη του Walkie Talkie του Rafael Viñoly.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;