Το 7o OPEN HOUSE έρχεται στην Αθήνα

OPEN HOUSE
Πηγή εικόνας: http://www.openhouseathens.gr
Το OPEN HOUSE επιστρέφει στη πόλη της Αθήνας για 7η χρονιά με δωρεάν ξεναγήσεις σε περίπου 100 κτήρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου. Ένα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, οι οποίες υλοποιούνται χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των 500+ εθελοντών μας. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει κτήρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, σχολεία, κατοικίες, εργασιακούς χώρους, στο κέντρο και στα προάστια, αλλά και  πλήθος παράλληλων δράσεων πέραν του βασικού σαββατοκύριακου: ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος, διαγωνισμούς, εκθέσεις και πάρτι!
OPEN HOUSE
Πηγή εικόνας: http://www.openhouseathens.gr

Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του OPEN HOUSE ATHENS 2020 επιστρέφουν το MADE in Athens, με ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, το OPEN SCHOOL, που ξεναγεί εκπαιδευτικά γκρουπ σε ορισμένα από τα κτήρια και χώρους παραγωγής του προγράμματος και το OPEN BIKE, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στα κτίρια ακολουθώντας ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές. Μια νέα δράση, το OPEN OFFICE, συστήνεται στο κοινό του OPEN HOUSE ATHENS, η οποία αφορά επισκέψεις σε αρχιτεκτονικά γραφεία όπου στεγάζονται και δραστηριοποιούνται οι αρχιτέκτονες της πόλης. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τους ίδιους τους αρχιτέκτονες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο τα γραφεία συγκροτούνται και παράγουν το έργο τους.

Για άλλη μια χρονιά, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς φωτογραφίας OPEN PHOTOPHOTO MADE και OPEN your Map στο instagram, αλλά και στον διαγωνισμό για το βραβείο κοινού OPEN VOTE και να κερδίσουν διακρίσεις και υπέροχα δώρα.Το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις δράσεις μας, στο infopoint που θα λειτουργήσει στο κατάστημα IANOS, Σταδίου 24,από όπου θα μπορεί και να προμηθεύεται το έντυπο πρόγραμμα και αναμνηστικά της εκδήλωσης.

Η Σχολή Βακαλό Art&Design προσφέρει για τρίτη συνεχή χρονιά, μέσω του διαγωνισμού OPEN your Portfolio, μια υποτροφία για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και διοργανώνει στις 09/04 το ΟPEN DESIGN LECTURE by Vakalo με θέμα «Η «βιωματική αντίληψη» στο Bauhaus και η συμβολή της στην ελληνική εκπαίδευση».

Τέλος, το Σαββατοκύριακο 16 & 17/05 το OPEN HOUSE με ένα pop-up event έρχεται φέτος για να μας ταξιδέψει έξω από τα όρια της Αθήνας, στη μαγευτική αρχιτεκτονική μιας ακόμα ελληνικής πόλης! Η αρχή γίνεται φέτος με τα Χανιά, όπου μέσα από 20 περίπου, δημόσια και ιδιωτικά, που θα ανοίξουν τις πόρτες τους, θα ξεναγηθούμε στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής αυτής πόλης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αρχές του Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέγας Χορηγός: SIAS S.A.

Πηγή: http://www.openhouseathens.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαργαρίτα Κυανίδου

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;