Ο Fernando Abellanas σχεδιάζει ένα μικρό στούντιο κάτω από μια γέφυρα στην Ισπανία

Fernando Abellanas

Ένας σχεδιαστής έρχεται με μια νέα απάντηση στην έλλειψη αστικού χώρου στη Βαλένθια – διαμορφώνει ένα pop-up studio στο κάτω μέρος μιας γέφυρας.Ο μικρός αυτός χώρος εργασίας είναι το έργο του αυτοδίδακτου σχεδιαστή Fernando Abellanas. Μια χειροκίνητη κατασκευή μετακινεί τη μεταλλική του βάση από τη μια πλευρά της γέφυρας στην άλλη κατά μήκος σιδηροτροχιών, όπου μια ραφιέρα, μια καρέκλα και ένα γραφείο έχουν βιδωθεί στο τσιμεντένιο τοίχο της γέφυρας.

Fernando Abellanas
Φωτογραφία: Jose Manuel Pedrajas

Αν και καθαρά πρακτικός χώρος, η “καλύβα”  όπως την αποκαλεί ο δημιουργός της , είναι ένας χώρος προσωπικής εκτόνωσης. «Η καλύβα ως έννοια ήταν σημαντική για μένα από την παιδική ηλικία», εξηγεί . «Δεν είναι η ειδυλλιακή επιλογή καλύβας διακοπών στο δάσος, αλλά ένα μέρος για να καταφύγουμε από το απαιτητικό περιβάλλον μας».

Η μυστική καλύβα του Fernando Abellanas αναπαράγει την εμπειρία της παιδικής ηλικίας, της κρυψώνας κάτω από ένα τραπέζι ή σε ένα ντουλάπι – «Είναι εκείνο το συναίσθημα του να μένεις κρυμένος ενώ ακόμα μπορείς να ακούς και να δεις τι συμβαίνει γύρω σου, χωρίς να το ξέρει κανείς.», λέει. «Παρατηρώντας τα αυτοκίνητα και τα τρένα που περνούν χωρίς να με βλέπει κανείς, μου δίνει μεγάλη αίσθηση ελευθερίας».

Η ακριβής τοποθεσία του στούντιο είναι μυστική και αποτελεί μέρος μιας συλλογής χώρων που δημιουργεί ο Αμπέλας. «Το έργο είναι μια εφήμερη παρέμβαση, [θα παραμείνει] μέχρι κάποιος να το βρει και να αποφασίσει να κλέψει τα υλικά, ή οι αρχές να το αφαιρέσουν», προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαργαρίτα Κυανίδου

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;