Η νέα έδρα του Calvin Klein στο Παρίσι

Ο νέος αυτός χώρος της νέας έδρας του Calvin Klein στο Παρίσι θυμίζει gallery τέχνης και τον σχεδιασμό ανέλαβε ο καλλιτέχνης Sterling Ruby σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Architectured Research Office.

έδρα Calvin Klein

Ο Ruby έχει ήδη μεταμορφώσει αρκετούς χώρους για τον Calvin Klein, συμπεριλαμβανομένου του καταστήματος στη Madison Avenue της Νέας Υόρκης.

Αυτή την φορά ο Raf Simons,  επικεφαλής δημιουργός του οίκου, ζήτησε από τον καλλιτέχνη ένα εντυπωσιακό περιβάλλον από το δάπεδο έως το ταβάνι.

Ο Ruby λοιπόν που συχνά χρησιμοποιεί με «πιτσιλιές» τη βαφή στα δικά του έργα, έδωσε ένα ζωηρό αποτέλεσμα μέσα στο χώρο, ακολουθώντας την ίδια τακτική τώρα στους τοίχους, τις κολώνες και τις ψευδοροφές του ημιορόφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χρώματα που προτίμησε είναι έντονα και όχι παστέλ, όπως η τάση της εποχής αλλά και τα χρώματα της νέας κολεξιόν του Calvin Klein.

Ο νέος αυτός χώρος 1.400 τετραγωνικών μέτρων έχει άπλετο φυσικό φως. Στο κεντρικό χώρο του κτηρίου οι τοίχοι διατηρήθηκαν ανέπαφοι όπως και ο θόλος της οροφής. Οι υπόλοιποι τοίχοι χρησιμοποιήθηκαν ως καμβάς.

Από το θόλο της οροφής, κρέμονται εγκαταστάσεις σε διαφορετικά ύψη, υλικά και υφάσματα σε έντονα χρώματα σαν και αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία των ενδυμάτων.

Το μπλε έχει την τιμητική του σε αυτόν τον καινούργιο εντυπωσιακό χώρο, καθώς οι επισκέπτες καλωσορίζονται σε έναν μπλε χώρο υποδοχής, αλλά και στον επάνω χώρο τα χαλιά σε βαθύ μπλε έρχονται σε αντίθεση με τους μοντέρνους πάγκους γεωμετρικών γραμμών σε πράσινο κίτρινο και λευκό.

Πολύχρωμες εγκαταστάσεις βιτρίνας τοποθετούνται στο χώρο, προβάλλοντας προϊόντα της κολεξιόν και τα σποτ φωτισμού βοηθούν στο να αναδεικνύονται ακόμα καλύτερα.

έδρα Calvin Klein

Ο εντυπωσιακός χώρος στο Παρίσι θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τις πωλήσεις των εποχικών κολεξιόν του οίκου, που έως σήμερα πωλούνται από το Μιλάνο.

Ένας χώρος που αξίζει να δείτε από κοντά, σε περίπτωση που κανονίζετε ταξίδι στο εγγύς μέλλον, είτε σας ενδιαφέρει είτε όχι η μόδα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μάρω Παινέση

Απόφοιτη του τμήματος Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ και του τμήματος αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων της AKTO. Δεν γνωρίζω πολλά.Τα βασικά. Μιλάω και γράφω πολύ όμως.Κρατάω ημερολόγιο και σχεδόν τίποτα για εμένα ή κρυφό.Μόνο κάποιες φωτογραφίες που επιλέγω να εκτυπώνω ακόμα και να τις συλλέγω σε παλιά vintage άλμπουμ, που αγοράζω πάμφθηνα στο κέντρο της Αθήνας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;