Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2021: «Πώς θα ζήσουμε μαζί;»

Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2021
Πηγή εικόνας: https://www.labiennale.org

Το φετινό θέμα της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2021 είναι «Πώς θα ζήσουμε μαζί;» .

Mε επιμελητή τον Λιβανέζο αρχιτέκτονα Χασίμ Σαρκίς, στοχεύει να διερευνήσει τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρχουν, ενώ ο πλούτος και οι πολιτικές ιδεολογίες αποκλίνουν. Με τη Βενετία σε καραντίνα και τα σύνορα πολλών χωρών ακόμη κλειστά, η πολυαναμενόμενη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής αναμένεται να κάνει ένα δειλό άνοιγμα «σιωπηλά» και χωρίς επισκέπτες. Τα εθνικά περίπτερα θα ανοίξουν χωρίς καλεσμένους λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, με αρκετά εθνικά περίπτερα στην πιο διάσημη αρχιτεκτονική μπιενάλε στον κόσμο να έχουν ακυρώσει τις εκδηλώσεις τους για τα εγκαίνια, εν μέσω της επανεμφάνισης κρουσμάτων στην Ιταλία και με τα ταξίδια στην Ευρώπη να είναι ακόμη περιορισμένα.

Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2021
Πηγή εικόνας: https://www.labiennale.org

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Μπιενάλε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα δεν έκανε καμία αναφορά για τον αντίκτυπο της πανδημίας, δηλώνοντας ότι η έκθεση θα «ανοίξει στο κοινό από το Σάββατο 22 Μαΐου έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021». Η εξαμηνιαία Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας προσελκύει συνήθως περίπου 250.000 επισκέπτες στην ιταλική πόλη. «Η τρέχουσα πανδημία αναμφίβολα μας έδειξε ότι αυτή η Μπιενάλε διερευνά κάτι πολύ σχετικό, έστω και αν είναι κάπως ειρωνικό το ερώτημα, δεδομένης της επιβαλλόμενης απομόνωσης», είπε ο Λιβανέζος επιμελητής Χασίμ Σαρκίς, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε από τους πολιτικούς να προτείνουν μια πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον. Καθώς η πολιτική συνεχίζει να διχάζει, μπορούμε να προσφέρουμε εναλλακτικούς τρόπους ζωής μαζί».

Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2021
Πηγή εικόνας: https://www.labiennale.org

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαργαρίτα Κυανίδου

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;