Ιταλικές γεύσεις με ψυχρή ομορφιά στο Μεξικό

Μεξικό
Πηγή εικόνας: dezeen.com

Ένας μανδύας σκυροδέματος καλύπτει το ιταλικό εστιατόριο Sartoria στο Μεξικό

Το board-marked σκυρόδεμα χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει ένα θολωτό χώρο τραπεζαρίας σε αυτό το εστιατόριο στη συνοικία Roma στο Μεξικό. Το εστιατόριο είναι σχεδιασμένο από το studio Taller ADG με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντανακλά την ομορφιά από παλιές ιταλικές τρατορίες. Ο Alonso de Garay της Taller ADG σχεδίασε το ιταλικό εστιατόριο για να συνοδεύσει ένα ήδη υπάρχον coffee shop. Χαρακτηριστικά σκυροδέματος υπάρχουν σε αρκετά σημεία, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και του γυαλισμένου πατώματος που εκτείνεται μέχρι την οροφή.

Μεξικό
Πηγή εικόνας: dezeen.com

Στο εστιατόριο που ονομάζεται Sartoria, ένας θόλος από σκυρόδεμα δεσπόζει πάνω από την τραπεζαρία. Ξύλινα τραπέζια και καθίσματα συμπληρώνουν μια μαγευτική αντίθεση, ενώ οι λωρίδες LED διαγράφουν το ανάγλυφο σκυροδέματος τοξοειδούς μορφής. «Η κύρια ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένας θόλος που να παρέχει μια αίσθηση ζεστασιάς για να θυμίζει παλιές ιταλικές τρατορίες», δήλωσε ο Taller ADG.

Μορφή του χώρου

Μεξικό
Πηγή εικόνας: dezeen.com

Ο χώρος των 100 τετραγωνικών μέτρων μπορεί να φιλοξενήσει 25 άτομα, με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, που βρίσκονται σε σειρές κάτω από τόξο. Επίσης, παρέχεται πρόσθετος χώρος τραπεζαρίας, κατασκευασμένος από σκυρόδεμα με λευκό άσπρο μάρμαρο Statuarietto που τοποθετήθηκε κατά μήκος του μπροστινού παραθύρου.

Πηγή εικόνας: dezeen.com

Ξύλινες λεπτομέρειες συνεχίζονται στο πίσω μέρος του εστιατορίου, καλύπτοντας τοίχους που κρύβουν την κουζίνα και το μπάνιο. Επίσης, o χώρος διαθέτει ένα μπαρ και ένα κελάρι κρασιού με 250 μπουκάλια τοποθετημένα σε ξύλινα ράφια με μάρμαρο. Ένα γυάλινο χώρισμα χωρίζει το εστιατόριο από το coffee shop που ονομάζεται Buna, το οποίο ανασχεδιάστηκε για να συμπληρώσει την αισθητική του εστιατορίου, που βρίσκεται στο Μεξικό. Στο coffee shop υπάρχει ένας πάγκος με μαύρο μάρμαρο που αντανακλά το σχήμα ενός καμπυλωτού τσιμεντένιου τοίχου στο πίσω μέρος. «Ο χώρος του Buna σχεδιάστηκε με την κλίση του σχήματος θόλου, δημιουργώντας ένα καμπύλο τοίχο που παρέχει μια αίσθηση συνέχειας», δήλωσε ο Taller ADG. «Ένα παιχνίδι από καμάρες αποτελούν τις προσωπικότητες για δύο διαφορετικούς χώρους».

Πηγή εικόνας: dezeen.com

Ερμάρια με μαύρο μάρμαρο κοσμούν τους τοίχους από σκυρόδεμα για την αποθήκευση του εξοπλισμού, συστατικών και των προϊόντων. Αρκετά φώτα δίνουν χαρακτήρα στους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου ενός σωληνωτού λαμπτήρα από τον Βέλγο σχεδιαστή Vincent Van Duysen για το Flos και ενός χρυσού λαμπτήρα, επίσης για το Flos από τον Michael Anastassiades.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό
Πηγή εικόνας: dezeen.com

Στο μπροστινό μέρος του εστιατορίου υπάρχουν μαύρες αλουμινένιες καρέκλες και τραπέζια από την ιταλική μάρκα EmuΗ τοπική επιχείρηση Michan Architecture δημιούργησε, επίσης ένα παρόμοιο «σπηλαιώδες» εστιατόριο στο Μεξικό, που ονομάζεται Oku. Η πόλη έχει μια ισχυρή γαστρονομική σκηνή με πολλά αγαπημένα καφέ και εστιατόρια, όπως τα Rosetta και Panadería Rosetta, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στη Sartoria. Υπάρχει επίσης το φημισμένο μεξικάνικο εστιατόριο Pujol στη συνοικία Polanco.

 

Πηγή εικόνων: dezeen.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέργος Χρυσοστομάκης

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;