Ένα ιδιαίτερο σχολείο στη Νέα Υόρκη

Το διαφορετικά πολύχρωμο σχολείο με αμφιθεατρικά σημεία στο εσωτερικό του!

σχολείο
Photography: Magda Biernat

Το studio Architecture + Information (A + I) ολοκλήρωσε ένα σχολείο στο Μανχάταν με κύριο γνώμονα το χρώμα. Οι κοινόχρηστοι και ιδιωτικοί χώροι διαφοροποιούνται ξεχωριστά δημιουργώντας ένα περιβάλλον «παιχνιδιάρικο και όχι παιδικό».

σχολείο
Photography: Magda Biernat

Το AltSchool είναι μια εκπαιδευτική startup που ιδρύθηκε το 2014 με βάση της τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Η μεθοδολογία της διδασκαλίας ανταποκρίνεται στις ατομικές ανάγκες των μαθητών και ενσωματώνει την τεχνολογία στη δομή των μαθημάτων τους. Η (A + I) σχεδίασε τους εσωτερικούς χώρους για να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις.

σχολείο
Photography: Magda Biernat

«Κάθε μαθητής στο AltSchool έχει τη μοναδική ευκαιρία να διδαχθεί με βάση το δικό του στυλ μάθησης, κάθε χώρος σχεδιάστηκε για να είναι αρκετά ευέλικτος ώστε να ικανοποιεί τις ατομικές ανάγκες πολλών μαθητών καθώς και αρκετές μοναδικές μορφές μάθησης και χρήσεις», δήλωσε η αρχιτεκτονική εταιρεία.

σχολείο
Photography: Magda Biernat

Το νέο σχολείο καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο ενός υπάρχοντος κτηρίου κοντά στην Union Square του Μανχάταν. Βρίσκεται στην 90 5th Avenue και στεγάζεται σε ένα πλινθόκτιστο κτήριο 11 ορόφων που χτίστηκε το 1903. Στο κέντρο του σχολείου βρίσκεται η  Agora, ένας αμφιθεατρικός χώρος που επιτρέπει σε όλους τους μαθητές να συγκεντρωθούν για παρουσιάσεις ή εκδηλώσεις. Η μπλε δομή ενσωματώνει επίσης μικρές γωνίες, στις οποίες τα παιδιά μπορούν να περάσουν χρόνο μόνα τους.

Agora

σχολείο
Photography: Magda Biernat

Εκτός αυτού του χώρου είναι και το Design Lab, μια ανοιχτή περιοχή με κινητά τραπέζια και καρέκλες. «Το Design Lab είναι ο πιο ευέλικτος χώρος, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως για κατασκευές κάθε είδους (τέχνες και βιοτεχνίες, μεγάλης κλίμακας επιστημονικά πειράματα)», δήλωσε η A + I.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Design Lab

σχολείο
Photography: Magda Biernat

«Είναι επίσης ένα εργαστήριο πληροφορικής, χώρος εκδηλώσεων, αίθουσα μεσημεριανού και είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να χρησιμεύσει ως εσωτερικός χώρος παιχνιδιού τις βροχερές μέρες». Τα δωμάτια που βρίσκονται έξω από το κτήριο σχεδιάστηκαν ως αίθουσες διδασκαλίας που συνδέονται μεταξύ τους για να δημιουργούν μεγαλύτερους ή μικρότερους χώρους ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου.

σχολείο
Photography: Magda Biernat

«Ένα “flex room” βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αίθουσες διδασκαλίας και χρησιμοποιείται ως αίθουσα για μικρές  ομάδας μελέτης», ανέφεραν οι αρχιτέκτονες. Επίσης, υπάρχουν cubbies τα οποία είναι ηχομονωμένα για να ενθαρρύνουν την ιδιωτικότητα και την συγκέντρωση. Σε όλο το σχολείο, οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν το χρώμα για να διαχωρίσουν ποιοι χώροι προορίζονται για ποιες δραστηριότητες. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το δάπεδο από σκυρόδεμα και τα ξύλινα πλαίσια που καλύπτουν τους τοίχους.

Cubbies

σχολείο
Photography: Magda Biernat

Η επιχείρηση ήθελε να αποφύγει τη χρήση σχεδιαστικών τροπών, όπως φωτεινά πρωτογενή χρώματα ή τοιχογραφίες που συνήθως βρίσκονται στα σχολεία. «Κατά το σχεδιασμό, ο συνεχές στόχος ήταν παιχνιδιάρικος και όχι παιδικός», δήλωσε η ομάδα.

Με επικεφαλής τον Brad Zizmor και τον Dag Folger, η (A + I) έχει επίσης σχεδιάσει αρκετούς χώρους γραφείων για εταιρείες τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης.

Special Thanks, Πηγή: James Brillon, dezeen.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέργος Χρυσοστομάκης

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;