ECOWEEK | The 15 Year Anniversary Edition

ecoweek
Πηγή εικόνας: ecoweek.org

Η ΜΚΟ ECOWEEK γιορτάζει τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της με μια διαδικτυακή πρόκληση που καινοτομεί, εμπνέει, και προωθεί την δημιουργικότητα, με διαλέξεις, εργαστήρια σχεδιασμού και μια διαδικτυακή έκθεση.

Με δραστηριότητα σε 17 χώρες και δίκτυο σε 56 χώρες, η ECOWEEK συγκεντρώνει νέους επαγγελματίες για την καινοτομία και τον αειφόρο σχεδιασμό, τα πράσινα κτίρια, το Placemaking, την Κοινωνική Αρχιτεκτονική και την Κυκλική Οικονομία.

Τον Οκτώβριο, η ECOWEEK διοργανώνει τη δεύτερη διαδικτυακή της εκδήλωση ως απάντηση στους περιορισμούς του COVID-19 και στην ανάγκη εντατικοποίησης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και των βιώσιμων πρακτικών προς τους ευρωπαϊκούς στόχους του 2030.

Με βασικό ομιλητή τον βραβευμένο Γάλλο αρχιτέκτονα Nicola Delon (Encore Heureux Architectes) και 15 ειδικούς από 16 χώρες ειδικούς στον τομέα της πολιτικής, του σχεδιασμού, της κυκλικής οικονομίας, της βιοποικιλότητας και άλλων – οργανωμένες σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο πολιτιστικών ιδρυμάτων EUNIC του Τελ Αβίβ.

Με 48ωρα εργαστήρια σχεδιασμού και μια μοναδική διαδικτυακή έκθεση που θα εμπνεύσει με ιδέες που δημιουργήθηκαν σε πάνω από 200 εργαστήρια σχεδιασμού της ECOWEEK σε 17 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάνελ ομιλητών της ECOWEEK και του EUNIC Τελ Αβίβ θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) και η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο. Η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι δωρεάν και απαιτείται εγγραφή εδώ.

Στο πάνελ συμμετέχουν μεταξύ άλλων:

Ο Έλληνας αναλυτής Νίκος Μαντζαρης της Green Tank και σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετέχει στο πάνελ με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Νίκος Μαντζάρης είναι μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον Μετριασμό της Κλιματικής Αλλαγής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αναλυτής στο Green Tank, ένα think tank που εστιάζει στους τρεις πυλώνες της αειφορίας: περιβάλλον, οικονομία και κοινωνία. Ο Νίκος Μαντζάρης είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ και πρώην ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών “Δημόκριτος”. Η διάλεξη του Νίκου Μαντζάρη έχει τίτλο «Τάσεις στην πολιτική της Ελλάδας για το κλίμα και την ενέργεια: Μια αλλαγή παραδείγματος στη δημιουργία».

Στο πάνελ συμμετέχει και ο Ισραηλινός αρχιτέκτονας Ran Avraham του Υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος του Ισραήλ. Ο Ran Avraham είναι συντονιστής του τομέα της οικολογικής δόμησης στο Υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος του Ισραήλ, ενώ υπό την ευθύνη του ήταν η πρόσφατη εφαρμογή της απόφασης της Ισραηλινής κυβέρνησης να προωθήσει τα πρότυπα οικολογικών κτιρίων στο Ισραήλ και μια ποικιλία καινοτόμων έργων σε εφαρμογές οικολογικών κτιρίων. Η διάλεξη του Ran Avraham έχει τίτλο «Μια ακμάζουσα οικονομία σε ένα βιώσιμο περιβάλλον – Ισραήλ 2050».

Στο πάνελ συμμετέχουν και ομιλητές από την Αυστρία και Λιθουανία και το πάνελ συντονίζει ο αρχιτέκτονας και σύμβουλος περιβάλλοντος Ηλίας Μεσσίνας, ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ ECOWEEK.

Σχετικά με την ECOWEEK

Η ECOWEEK είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2005 με το πάθος να αλλάξει τις συνήθειες των ανθρώπων και με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και την προώθηση της βιωσιμότητας. Με έδρα την Ελλάδα και το Ισραήλ, εδώ και 15 χρόνια η ECOWEEK έχει εκπαιδεύσει και ενδυναμώσει περισσότερους από 4000 φοιτητές και νέους επαγγελματίες από 56 χώρες μέσα από ομιλίες και εργαστήρια σχεδιασμού. Το ECOWEEK έχει γίνει για πολλούς νέους μια μοναδική εμπειρία και σημείο καμπής για την ανάπτυξη και την καριέρα τους.

Είτε σε εικονικές είτε σε φυσικές πλατφόρμες, οι φοιτητές του ECOWEEK σχεδιάζουν και εφαρμόζουν καινοτόμες ιδέες και αναπτύσσουν τις ιδέες τους με άξονα τη βιωσιμότητα. Πολλές ιδέες εφαρμόζονται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο.

ECOWEEK Τeam  Ηλίας Μεσσίνας, Δέσποινα Κουίνογλου, Παύλος Συμιανάκης, Σοφία Πάσσια, Βίκυ Παναγιωτίδου, Ελένη Μάντικα, Ναυσικά Μούτη, Μαργαρίτα Κυανίδου, Ίνα Πατσάλη και Θεοδώρα Πάσσια.

ECOWEEK Exhibition Team   Παύλος Συμιανάκης, Evgenia Dickins, Mehmet Kisa, Artemis Korovesi, Foteini Masiala, Despoina-Elisavet Michaeilidi, Flaka Pergjegjaj, Çlirimtare Syla, Bijona Trakaniqi και Anjeza Vokshi.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαργαρίτα Κυανίδου

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δ.Π.Θ και συνεχίζει τις σπουδές της στην Ολλανδία.Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;