Χριστούγεννα στο κτήμα Biltmore

Χριστούγεννα στο κτήμα Biltmore της Βόρειας Καρολίνας

Biltmore
Το κτήμα Biltmore είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας και ανήκει στην οικογένεια Vanderbilt. Η κατοικία Biltmore, το κύριο κατάλυμα, είναι ένα αρχοντικό τύπου Chateauesque. Χτίστηκε από τον George Washington Vanderbilt ΙΙ μεταξύ του 1889 και του 1895 και είναι το μεγαλύτερο ιδιόκτητο σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανήκει ακόμα στην οικογένεια και  παραμένει ένα από τα χαρακτηριστικά κτήρια της «Eπιχρυσωμένης Εποχής». 

Το όραμα του σπιτιού

Στα τέλη της δεκαετίας του 1880, ο George W. Vanderbilt, 25 ετών τότε, βρήκε το τέλειο σημείο στα βουνά Blue Ridge της Βόρειας Καρολίνας και μαζί με τον αρχιτέκτονα και φίλο του Richard Morris Hunt, έχτισαν ένα γαλλικό αναγεννησιακό κάστρο 250 δωματίων.

Σήμερα, το κτήμα Biltmore καταλαμβάνει περίπου 8.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων και ανεπίσημων κήπων που σχεδίασε ο Frederick Law Olmsted, ο πατέρας της αρχιτεκτονικής τοπίου στην Αμερική.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1889. Ήταν μια τεράστια επιχείρηση που περιελάμβανε μια έπαυλη, κήπους, αγροκτήματα και δασικές εκτάσεις. Ο George Vanderbilt προσέλαβε δύο από τους πιο διακεκριμένους σχεδιαστές του 19ου αιώνα, τον αρχιτέκτονα Richard Morris Hunt (1828-1895) και τον σχεδιαστή τοπίου Frederick Law Olmsted (1822-1903). Το κεντρικό κτήριο είναι ένα τετραώροφο πέτρινο σπίτι με πρόσοψη 238 μέτρων. Ο Hunt σχεδίασε την αρχιτεκτονική, προσαρμόζοντας στοιχεία της γαλλικής αναγέννησης, όπως τον πύργο του κλιμακοστάσιου και τη δίρριχτη στέγη, από τρία διάσημα αρχοντικά του 16ου αιώνα στην κοιλάδα του Λίγηρα, το Blois, το Chenonceau και το Chambord. Για το σπίτι χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 11 εκατομμύρια τούβλα και η τεράστια πέτρινη σπειροειδή σκάλα ανέρχεται σε τέσσερις ορόφους με 102 σκαλοπάτια. Στο  κέντρο του σπιτιού κρέμεται ένας σιδερένιος πολυέλαιος με 72 ηλεκτρικούς λαμπτήρες.

Η ετήσια παράδοση

Την Παραμονή των Χριστουγέννων το 1895, ο Vanderbilt άνοιξε για πρώτη φορά το κτήμα Biltmore στους φίλους και την οικογένειά του. Τα επόμενα χρόνια, το ζευγάρι καλωσόρισε την οικογένεια, τους φίλους και τους υπαλλήλους του κτήματος στην Αίθουσα Εκδηλώσεων για το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο George, η Edith και η κόρη τους, Cornelia, πέρασαν πολλά Χριστουγέννα μαζί στο κτήμα Biltmore, δημιουργώντας παραδόσεις που συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Το Biltmore θα γοητεύσει όσους το επισκεφτούν  κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

biltmore

Η είσοδος του σπιτιού

biltmore

Η βιβλιοθήκη

biltmore

Η κρεβατοκάμαρα

biltmore

Χριστουγεννιάτικες ταπετσαρίες

biltmore

Antler Hill Village


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

'Eμμα Πολίτη

Aπόφοιτη της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθηνών και μεταπτυχιακό Interior Design στη Ρώμη. Λάτρης της "vintage" αισθητικής, του χορού και της μεταξοτυπίας. Εργάζεται στην Αθήνα στον τομέα της διακόσμησης και του visual merchandising.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;