Από adult cinema σε μικτής χρήσης

 Όταν ένα cinema ενηλίκων μεταμορφώνεται σε κέντρο πολιτισμού

cinema
Photography: Lucia M

Ένα cinema ενηλίκων στη Μαδρίτη έχει ανταλλάξει της ερωτικές ταινίες με γαστρονομικές και πολιτιστικές απολαύσεις… Η Sala Equis ξεκίνησε τη ζωή της το 1913 ως έδρα για την εφημερίδα El Imparcial έως ότου έκλεισε το 1933 και μετατράπηκε στον κινηματογράφο Alba. Μέχρι τη δεκαετία του ’80 ο κινηματογράφος πρόβαλλε ταινίες απ’ το Hollywood. Η απάρνηση ήρθε με την αντικατάστασή τους από ταινίες ερωτικού περιεχομένου, οι οποίες συνέχισαν να προβάλλονται μέχρι και το 2015.

cinema
Photography: Lucia M

Το τελευταίο πορνοφωνικό cinema της Μαδρίτης αναβιώνει ως κέντρο πολιτισμού μικτής χρήσης από τη δημιουργική ομάδα του εστιατορίου El Imparcial. Τον δημοσιογράφο Daniel Fernández Cañadas, τη πολιτικό επιστήμονα Laura Suárez και τους εστιάτορες Cristina Rodríguez, Marie Jennings Camissa και Nacho de Padrón. «Η αναβίωση του κινηματογράφου ήταν από την αρχή ένα μέρος του έργου», λέει ο  Padrón. «Πάντα πίστευα ότι η πολιτιστική ζωή που υπήρχε στο El Imparcial θα μεγάλωνε στον κινηματογράφο. Απλώς δεν είχαμε τα χρήματα να το κάνουμε αμέσως. Μετά την επιτυχία του εστιατορίου τους, οι αρχιτέκτονες Paco Genovart και Sergio López Payser, μαζί με την εταιρεία Plantea Estudio, έφτασαν στη δεύτερη φάση του έργου. Μεταμόρφωσαν τον νεκρό Alba σε ένα νέο μπαρ, εστιατόριο, χώρο επιδόσεων και μπουτίκ κινηματογράφου.

cinema
Photography: Lucia M

Η Payser διατηρεί την πρόσοψη και τη γκαλερί του κτηρίου, καθώς και αρχικούς τοίχους όπως και δάπεδα μέσα στη σκεπαστή βεράντα του, η οποία έχει θέα στο Duque de Alba. Τα χαμηλά τραπέζια και καθίσματα είναι σχεδιασμένα για περιστασιακές συγκεντρώσεις και συναντήσεις. Στη Sala Plaza, το αρχικό μπαρ του Alba έχει διατηρηθεί και ο χώρος καλύπτεται από ένα μεγάλο φεγγίτη.

cinema
Photography: Lucia M

Η Sala Equis, η παλιά αίθουσα κινηματογράφου, έχει 55 καθίσματα τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί με βελούδο. Σε μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, η ακουστική του δωματίου αναπαράγει τους κλασσικούς ήχους ταινιών του παρελθόντος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέργος Χρυσοστομάκης

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;